Web Analytics
More
    Reklāma

    SEB internetbankā tagad var pievienot arī Swedbank kontus

    Jaunākie raksti

    Augusta beigās jau vēstījām, ka Swedbank klienti internetbankā var pievienot SEB un citu valstu Swedbank kontus, lai tos apskatītu vienuviet. Eiropas Savienības Otrās Maksājumu pakalpojumu direktīvas (PSD2) prasības paredz, ka banku klientiem internetbankā ir iespēja redzēt apkopotu informāciju par visiem saviem maksājumu kontiem, kas atrodas dažādās bankās un maksājumu pakalpojumu sniedzējos. Savukārt finanšu tehnoloģiju uzņēmumi varēs nodrošināt jaunus pakalpojumus, piemēram, konta informācijas un maksājuma ierosināšanas pakalpojumu. Jāpiezīmē, ka klientu dati joprojām tiks pilnībā aizsargāti un trešajām pusēm būs pieejami tikai tādā gadījumā, ja klients būs devis savu piekrišanu.

    No 6. septembra šāds pakalpojums ir pieejams arī SEB bankas klientiem – daļai privātpersonu un pakāpeniski to varēs izmantot visi privātie klienti un jau tuvākajā nākotnē – arī uzņēmumi. Drīzumā SEB bankas klientiem būs iespēja internetbankā redzēt savus kontus, kas atvērti SEB bankā Lietuvā un Igaunijā.

    Reklāma

    SEB paredz, ka bankas internetbankā jau šogad varēs pārvaldīt arī citu banku kontus, ja vien tās tehniski nodrošinās šādu iespēju. Iesākumā būs iespēja tikai apskatīt konta atlikumu, taču nākotnē citu banku kontu lietošanas iespējas tiks paplašinātas, tai skaitā no tiem varēs veikt arī maksājumus.

    Lai varētu piekļūt saviem Swedbank kontiem, ieejot SEB internetbankā ir jāapstiprina, ka vēlaties šo pakalpojumu saņemt. Pēc pieteikšanās šī pakalpojuma lietošanas ilgums ir 90 dienas. Tas nozīmē, ka ik pēc 90 dienām tam būs jāpiesakās atkārtoti. Tāpat, ja klientam būs vēlme pārtraukt pakalpojuma lietošanu agrāk, viņš varēs izdarīt to jebkurā brīdī.

    Pakalpojums ir pieejams bez maksas, un pievienojamo Swedbank kontu skaits ir neierobežots, tomēr jāņem vērā, ka privātpersona nevarēs pievienot savu uzņēmuma kontu, kā arī citu personu kontus.

    AvotsSEB
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gatis Rumbens
    10.09.2019 14:04

    Lai arī direktīva nosaka, ka banka kurā Tu pievieno citas bankas kontus nedrīkstēs ievākt 3.puses bankas konta veiktās darbības/maksājumus – tikai akumulētos datus vai nākotnē maksājumu veikšana tikai izmantot – reāli tam neticu LV kontekstā. Domāju, ka beigās būs tā ka viena banka ļoti labi zinās, ko tu dari citā bankā pilnībā ;-)

    Muah
    10.09.2019 15:54
    Reply to  Gatis Rumbens

    Cilvēks ar pieredzi bankās gan jau zina kam viņš ir datus tirgojis, ja šādi runā.

    Reklāma