Web Analytics
More
    Reklāma

    Swedbank internetbankā klienti var pievienot citu banku kontus

    Jaunākie raksti

    Swedbank ir paziņojis, ka no šodienas bankas internetbankā klienti var pievienot SEB Latvia bankas, kā arī Swedbank (Igaunija) un Swedbank (Lietuva) kontus. Rezultātā klienti vienuviet varēs iegūt aktuālo informāciju par kontu stāvokli gan Swedbank, gan SEB Latvia banku kontos.

    Reklāma

    Jau pārskatāmā nākotnē Swedbank klienti savā internetbankā varēs pievienot jebkurā citā Eiropas bankā atvērtu kontu, aplūkot tā atlikumu un darījumu vēsturi, kā arī veikt maksājumus, nepametot Swedbank mobilo lietotni vai internetbanku. Līdzīgu pakalpojumu saviem klientiem piedāvās arī citas bankas gan Latvijā, gan arī citviet Eiropā.

    Šāds jauns pakalpojums tapis pateicoties Maksājumu pakalpojumu direktīvai (PSD2) ar kuras palīdzību maksājumu tirgū būs vieglāk ienākt jauniem spēlētājiem – gan maksājumu ierosināšanas pakalpojumu sniedzējiem, gan konta informācijas pakalpojumu sniedzējiem. Šos pakalpojumus var piedāvāt citi pakalpojumu sniedzēji, kuriem ir finanšu uzraudzības iestāžu izsniegta licence.

    Tādējādi nākotnē varēsim iegūt jaunus finanšu pakalpojumus gan saistībā ar bankām, gan ārpus tām. Piemēram, varēsim ērtāk nodot citiem ne-banku finanšu servisiem informāciju par mūsu finansēm, lai saņemtu kredītu vai citu finanšu pakalpojumu piedāvājumus. Pašiem gan būs jāpieņem lēmums nodot šos datus, jo automātiski tas tāpat nenotiks.

    https://www.youtube.com/watch?v=AF-8v3yG4Pc

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma