Web Analytics
More
    Reklāma

    Yubico izlaiž 2FA drošības atslēgu Apple lietotājiem ar USB Type-C un Lightning

    Jaunākie raksti

    CES 2019 norises laikā Yubico paziņoja, ka pieejama kādu laiku gaidītais 2FA drošības risinājums Security Key NFC, kā arī tiek strādāts pie YubiKey ar Lightning un USB Type-C savienojumiem, kas paredzēti Mac datoriem, iPhone un iPad. Šobrīd pieejama YubiKey 5Ci fiziskā 2FA atslēga ar USB Type-C un Lightning savienojumu.

    YubiKey 2FA atslēgu izmantošana ir ļoti vienkārša – to atliek vien pievienot viedtālrunim vai datoram, aizstājot citus 2FA pieteikšanās veidus, piemēram, koda ievadīšanu no Google Authenticator vai citas kodu ģenerēšanas lietotnes. YubiKey prot sadarboties ar Google, Microsoft, Facebook, Twitter, Dropbox lietotnēm, 1Password un LastPass paroļu uzglabāšanas servisiem, Brave un citiem tīmekļa pārlūkiem.

    Reklāma

    YubiKey 5Ci ir visai dārgs prieks – fiziskās 2FA atslēgas cena ir 70 dolāri. Iepriekš izziņotā YubiKey NFC atslēga maksā vien 27 dolārus. Security Key NFC izmanto Near-Field Communication (NFC) tehnoloģiju, vienlaikus būs pieejams arī parastais USB savienojums. Security Key NFC atbalsta FIDO2/WebAuthn un U2F, kā arī galddators un viedtālruņos izmantotās autentificēšanās tehnoloģijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    21.08.2019 12:04

    Kam tāda vispār vajadzīga un ko ar tādu “flešu” dara?

    Kursors.lv
    21.08.2019 12:14
    Reply to  Edgars

    Ar šo ierīci var droši pieteikties Google un citos servisos un lietotnēs. Tā ir daļa no divfaktoru autentifikācijas, kas vienmēr līdzi. Respektīvi, šajos servisos nevarēs tikt iekšā, ja nezinās paroli un nebūs šīs otrās fiziskās daļas – Yubikey. Zīmols zināms, viņi jau sen šādus verķus taisa, bet tagad beidzot ir ideāls risinājums, kur kopā ir gan Lightning, gan USB-C spraudnis un tādējādi to var izmantot mobilajās ierīcēs.

    Kārlis Millers
    22.08.2019 08:31

    Apsvērtu ko šādu, ja būtu starpplatformu risinājums, ( arī usb), ne tikai Apple lietotājiem. Also. Kā flash, viemzaz niecīgs, kur glabāt piemēram sertifikātu kopijas.

    digitalk
    22.08.2019 10:09

    kur teikts, ka tas ir arī flash?

    Kursors.lv
    22.08.2019 11:27
    Reply to  digitalk

    Domāju, ka “flash” te pieminēts tikai vizuālās formas dēļ. Nav tur nekādas lietotāju datu glabāšanas iespējas.

    digitalk
    22.08.2019 11:51

    pārlasot Kārļa komentāru skaidrs, ka es pārpratu viņa teikto.

    nebūtu slikti, ja tādā rīkā būtu iespēja noglabāt arī privātās kriptoatslēgas, kuras būtu aizsargātas ar paroli aparatūras limenī.

    Reklāma