Web Analytics
More
    Reklāma

    Western Digital jau nākamajā gadā piedāvās 20 TB cieto disku

    Jaunākie raksti

    Western Digital, visticamāk, izdosies pirmajam tirgū izlaist 20 TB cieto disku. WD Ultrastar DC HD650 ar 20 TB ietilpību pie pircējiem nonāks aptuveni četrus gadu pēc tam, kad HGST (HGST ir WD meitasuzņēmums) izlaida 10 TB cieto disku.

    WD Ultrastar DC HD650 izmantos hēliju un SMR (Shingled Magnetic Recording) tehnoloģiju, lai sasniegtu 20 TB ietilpību. Pagaidām zinām, ka Ultrastar DC HD650 izmantošanai būs jāpiemēro programmatūra, tāpēc šos cietos diskus nevarēs uzreiz nomainīt pret sistēmās jau strādājošiem cietajiem diskiem.

    Reklāma

    Šobrīd ir visai maz zināms par Ultrastar DC HD650 – cietajam diskam būs deviņas magnētiskās plates ar 2.22 TB ietilpību. WD piedāvās Ultrastar DC HD650 piecu gadu garantiju un SATA vai SAS savienojumu.

    Seagate vēl 2017. gadā paziņoja, ka 20 TB HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) cietie diski būs pieejami līdz šī gada beigām, bet pēdējā laikā Seagate ir par šo solījumu klusējis. 40 TB cietie diski pie mums varētu nonākt ne ātrāk par 2023. gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis Rozitis
    05.09.2019 13:09

    > HGST ir WD meitasuzņēmums

    Vairs jau nē.. WD nopirka HGST no Hitachi un brends (diemžēl) ir beidzis eksistēt, šobrīd viss ir tikai WD.

    Kā arī SMR diski ir diezgan specifisks pasākums (vismaz pagaidām), faktiski der kaut kādam backup vai “write once” (vienreiz ieraksti un tad nekad nedzēs/neparrāksti) scenārijam.

    digitalk
    05.09.2019 15:08
    Reply to  Reinis Rozitis

    tad jau būsim precīzāki — HGST nekad nav bijusi meitaskompānija, jo tika nopirkta saknē un ražošana un brenda nosaukums tika saglabāts tikai uz pārejas periodu tāpēc, ka tādi bija Japānas valdības uzstādītie antimonopola noteikumi.

    Reinis Rozitis
    05.09.2019 18:07
    Reply to  digitalk

    Jā, tieši tā, bet bija slinkums niansēs (tur tā epopeja 10 gadu garumā). Vienkārši fakts, ka HGST vairs neeksistē. Pēdējā pirkumā pirms gada pasūtījām hgst diskus un pēcāk atnāca vēstule no distributora, ka viss rebrandots jau uz WD.

    digitalk
    05.09.2019 19:30
    Reply to  Reinis Rozitis

    kas labi, WD nav gluži nolaidis renstelē IBM/Hitachi tehnoloģiskās iestrādnes un saglabātā Ultrastar sērija joprojām ir nedaudz, bet uzticamāka par citiem WD izstrādājumiem. kas slikti, WD ir pārnesis arī savas kaites unificējot ražošanu.

    Jānis
    07.09.2019 20:39

    Tas gan ir iespaidīgs apjoms priekš HDD… …nekad nebiju iedomājis HDD vairāk par 5TB vai 10 TB ;)

    Reklāma