Web Analytics
More
    Reklāma

    Policija nozog botu tīklu un attālināti no ļaunatūras atbrīvo 850 000 datoru

    Jaunākie raksti

    Francijas policijai kopā ar antivīrusu programmatūras izstrādātāju Avast izdevies atņemt urķiem milzīgu botu tīklu, kas nodarbojās ar kriptovalūtu rakšanu. Botu tīkls bija izveidots no aptuveni 850 000 datoru.

    Retadup ļaunatūra inficē datoru un sāk fonā bez lietotāja ziņas rakt kriptovalūtas. Tādējādi tiek lieki noslogots procesors un videokartes jauda. Tiek uzskatīts, ka kriptovalūtu rakšana bija tikai daļa no botu tīkla uzdevuma, tas varēja arī darboties kā spiegprogrammatūra vai kā izspiedējvīruss.

    Reklāma

    Avast bija atklājis ļaunatūru, kā arī atradis iespēju ļaunatūru attālināti atslēgt. Bet urķu serveri atradās Francijā, kā arī Avast uz savu galvu nedrīkst upuru datoriem nosūtīt kodu, kas dzēstu ļaunatūru. Tāpēc Avast iesaistīta Francijas policiju un tiesu, kas ļāva uzsākt apjomīgo ļaunatūras attālināto noņemšanu no datoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Normunds Treilāns
    02.09.2019 12:35

    Pilni pirātiskie windows “aktivatori” ar šiem maineriem. Tik daudz par bezmaksas sieru…

    digitalk
    02.09.2019 12:55

    bezmaksas sieru vajag ņemt pie ražotāja, nevis tuvākajā izgāztuvē ;)

    Krotow
    02.09.2019 18:48
    Reply to  digitalk

    Anglijā bezmaksas siera rakšana lielveikalu izgāztuvēs gan notiek ar nevaldāmu jaudu. Stāsta ka esot apmierināti gan racēji gan veikalu īpašnieki, kuriem vairs nav jārūpējas, kur likt preces ar beigušos derīguma termiņu. Krievijā ar to esot grūtāk – varot tikt nobraukts ar buldozeru, kam pa logu skan “Varen plaša mana zeme dzimtā”.

    Krotow
    02.09.2019 18:53

    Ko lai dara, ka 90%+ aktivēties gribētāju nezina, ka Windows ir tikai divi pareizie aktivatori, kuri paņemami vienā konkrētā vietā “pret parakstu”. Viss pārējais ir sviests un provokācija trojas zirgu izplatīšanai.

    Reklāma