Web Analytics
More
    Reklāma

    Trampa tirdzniecības karš bremzē Apple un palīdz Samsung pārdošanai

    Jaunākie raksti

    Apple vadītājs Tims Kuks piektdien pusdienu laikā ASV prezidentam Donaldam Trampam izteicis atzinumu, ka izvērstais tirdzniecības karš pret Ķīnu bremzē pašmāju ekonomiku. Sagaidāms, ka Trampa tirdzniecības karš no 1. septembra cels vairāku Apple ierīču cenas par 10%, jo tās tiek ražotas Ķīnā.

    Vienlaikus Kuks atzina, ka Apple būs problēmas konkurēt ar Samsung, jo pēdējais savas ierīces ražo Vjetnamā, Indonēzijā un Indijā. Tikai maza daļa Samsung ierīču nāk no Ķīnas. Samsung arī nav Ķīnā bāzēts uzņēmums – Samsung mītnes zeme ir Koreja.

    Reklāma

    Septembra tarifi preces, kas tiek ražotas Ķīnā, sadārdzinās par 10%. Pagaidām drošībā ir Apple lielākie ienākumu radītāji MacBook klēpjdatori, iPad planšetdatoru un iPhone modeļi, bet minētie Apple produkti, visticamāk, kļūs dārgāki decembra vidū, kad stāsies spēkā tā dēvēto Trampa tarifu nākamā kārta.

    Pagājušajā gadā ASV noslēdza tirdzniecības līgumu ar Koreju, kas nosaka, ka elektronikas ierīces ievedamas ASV bez muitas tarifu piemērošanas. Samsung ražotnes izvietotas Vjetnamā, Indonēzijā, Brazīlijā un citviet, bet Ķīnā no trim viedtālruņu ražotnēm šobrīd slēgtas divas.

    Avotscnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zigurds
    19.08.2019 11:13

    Ir dzirdēts teiciens: “Kas citam bedri rok, tas pats tajā iekrīt”…

    wils
    19.08.2019 12:49
    Reply to  Zigurds

    Un kad Apple pieteica sankcijas Ķīnai?

    19.08.2019 13:21
    Reply to  Zigurds

    nu nez, ilgtermiņā Trampa ekonomiskais karš no ASV viedokļa izskatās pareizs. un nospļauties par vienas megakorporācijas, kura turklāt cītīgi šmaucas ar nodokļiem, čīkstēšanu — nevis “bremzē pašmāju ekonomiku”, bet bremzē āboļšmugulētājus.

    Skābene
    19.08.2019 13:40
    Reply to  digitalk

    Vēsturiski ASV no Ķīnas vienmēr ir importējusi vismaz 4x vairāk kā exportējusi uz Ķīnu.
    ASV exports uz ķīnu ir vismaz 2x mazāks kā uz ES, Kanādu un Meksiku.
    Izolējoties no Meksikas un un daļēji arī no ES, atbalstot Brexit, ASV var pazaudēt vēl nopietnākus eksporta tirgus par Ķīnu. Tā kā Trampa politika ilgtermiņā nav visai prātīga.

    wils
    19.08.2019 15:07
    Reply to  digitalk

    Pēc Ķīnas, Tramps ķeršoties klāt EU – https://www.afr.com/world/europe/donald-trump-suggests-europe-could-be-his-next-trade-war-target-20190819-p52ief

    Un parādi korporāciju, kas nešmaucas ar nodokļiem?

    Krotow
    19.08.2019 18:10
    Reply to  wils

    Diez kā Trampa amata pēcnācēji tiks galā ar viņa mantojumu? Ar publisku atvainošanos tur nepietiks.

    Reklāma