Web Analytics
More
    Reklāma

    Ubiquiti AmpliFi maršrutētājs izmantojams kā mājas VPN servisa nodrošinātājs

    Jaunākie raksti

    Ik pa laikam lasāms, ka kārtējais bezmaksas VPN serviss pārdevis tavus tīmekļa izmantošanas paraduma datus trešajām personām. Ar maksas VPN servisiem ir nedaudz labāk, bet arī tiem 100% uzticēties būtu muļķīgi.

    Tad kāda iespējas pastāv, ja nevēlies izmantot savus mobilo datu gigabaitus, bet kafejnīcas Wi-Fi pieslēgums nešķiet gana drošs?

    Reklāma

    Latvijas inženieru radītā bezvadu interneta sistēmas Ubiquiti AmpliFi mājas un maza ofisa maršrutētāji saņēmuši iespēju darboties kā VPN servisa nodrošinātāji. Attiecīgi VPN serviss būs tikpat drošs (vai nedrošs) kā mājas vai ofisa tīkls. Izklausās jau fantastiski!

    Nepieciešams vien atjaunināt Ubiquiti AmpliFi maršrutētāja programmatūru, kā arī viedtālrunī uzstādīt AmpliFi Teleport lietotni. Tad no maršrutētāja pamata lietotnes saņems vienu reizi ievadāmu kodu, kas sasaistīs viedtālruni ar VPN servisu. Pirmo reizi iestatīt un uzsākt Ubiquiti AmpliFi maršrutētāja VPN servisa lietošanu vari, arī neatrodoties blakus maršrutētājam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alex
    16.08.2019 13:08

    Arī Mikrotiks pa 30 naudiņām taisa smuku mājas vpn :)

    16.08.2019 13:47
    Reply to  Alex

    Piekrītu, ka taisa, arī pats lietoju. Tomēr tas noteikti nav plug n play. Tomēr nepieciešamas vismaz datortīklu pamatzināšanas, lai atšķirtu VPN implementācijas veidus un spētu iebakstīt autentifikācijas datus pareizajos laukos.

    Pieņemu, ka šis Ubiquiti risinājums ir daudz vienkāršāks standarta galalietotājam :)

    -=-
    18.08.2019 14:36

    Mmm, kā saprast tekstā mineto “Tad kāda iespējas pastāv, ja nevēlies izmantot savus mobilo datu gigabaitus…”? Ar vpn risinājumiem neesmu uz Tu, tādēļ īsti nesaprotu, kāds vpn sakars ar mana mobilo datu apjomu, varētu lūdzu to precizēt? Vpn taču ir tikai šifrēta datu truba, vai es ko nesaprotu?
    Paldies jau iepriekš!

    Artis 🍏
    18.08.2019 19:32
    Reply to  -=-

    Tu izmato svešu, varbūt nedrošu Wi-Fi, bet VPN datus šifrē.

    -=-
    18.08.2019 22:27
    Reply to  Artis 🍏

    Ok, paldies par precizejumu, kaut kā ne tā sapratu / iztulkoju tekstu. Tagad sapratu kā tas tika domāts.

    Reklāma