Web Analytics
More
    Reklāma

    Ubiquiti AmpliFi HD Mesh Router apskats

    Jaunākie raksti

    Latvijas inženieru radītā bezvadu interneta sistēma Ubiquiti AmpliFi ir paredzēta lietošanai mājās, nodrošinot jaudīgu un stabilu interneta pieslēgumu arī tad, ja tiek lietots daudz viedierīču. Ubiquiti Networks AmpliFi sistēmas izstrādē investējis trīs miljonus eiro. 2014. gadā, nodibinot U Labs, pirmo patērētāju produktu izpētes centru Latvijā, uzņēmums sāka virzību uz risinājumu mājas lietošanai izstrādi un ražošanu. AmpliFi ir pirmais Ubiquiti Networks produkts lietošanai mājās.

    AmpliFi pamata sistēmu veido centrālais maršrutētājs, pārnēsājami bezvadu datu signāla pastiprinātāji un viedierīču lietotne, kas nodrošina sistēmas centralizētu vadību. Ierasts, ka maršrutētājs ir kaut kas tāds, ko mājās gribas paslēpt, taču AmpliFi izstrādāts tā, lai to varētu rādīt ar lepnumu. Centrālās ierīces vadībai ir iestrādāts augstas izšķirtspējas skārienjutīgs ekrāns.

    Reklāma

    AmpliFi iestrādātas spēcīgas antenas, kas nodrošina apraidi plašā rādiusā, kas ir būtiski, ja ir liels dzīvoklis vai māja. Centrālo AmpliFi HD ierīci (maršrutētāju) papildina pārnēsājami bezvadu datu signāla pastiprinātāji, kuros ir iebūvētas īpaši spēcīgas datu apraides antenas un kurus var izvietot jebkur, kur vien ir pieejams elektrības kontakts.

    Sistēmu papildina AmpliFi mobilā lietotne, kas ļauj tās vienkāršu ierīkošanu un vadību. Lietotne nodrošina automātisku programmatūras atjaunināšanu, iespēju sekot līdzi veiktspējai, kā arī tam, kurš lieto konkrēto mājas tīklu. Ar lietotnes palīdzību lietotājs var ērti izveidot un kontrolēt viesu piekļuvi, kas ir būtiski datu drošībai.

    Tehniskā specifikācija

    • Wi-Fi: AC1750 3 x 3 (450 Mbps + 1300 Mbps), 802.11 b/g/n/ac
    • Izmantotās frekvences: 2.4 GHz, 5 GHz
    • Antenas: 3 gabali dual-band (MIMO 3×3)
    • Procesors: Qualcomm Atheros QCA956X, 750 MHz
    • Atmiņa: 32 MB flash, 128 MB RAM
    • Pieslēgvietas: USB A 2.0, microUSB (tikai enerģijas nodrošināšanai), 1x WAN un 4x Gigabit LAN
    • Izmēri: 99.5 mm x 97.8 mm x 99.6 mm
    • Cena: ap 140 eiro par maršrutētāja kubiņu, katra papildus MeshPoint režģtīkla ierīce ap 120 eiro, komplekts no maršrutētāja kubiņa + divām režģtīkla MeshPoint ierīcēm ap 340 eiro.

    Izskats un uzbūve

    Pie manis nonāca tikai pats baltais maršrutētāja kubiņš, kura precīzs nosaukums ir Ubiquiti AmpliFi HD Mesh Router. Attiecīgi nav ne mazākās nojausmas, kā tieši darbojas režģtīkla paplašināmās ierīces, kuras atļāvos nolamāt par antenām. Reklāmas materiālos tās tiešām atgādina antenas, tās ievietojamas elektrības rozetē, nekas vairāk nav jāpaveic. Tiek minēts, ka lielākā režģtīkla paplašināmo ierīču problēma ir neesošas LAN pieslēgvietas, attiecīgi galddatoru blakus istabā tāpat nāksies pievienot ar Wi-Fi palīdzību. Standarta trīs līdz četru istabu dzīvoklim ar vienu pašu AmpliFi HD balto kubiņu būs gana.

    Pieejams arī nedaudz uzlabots AmpliFi HD variants, kas paredzēts spēļu entuziastiem AmpliFi Gamer’s Edition. AmpliFi Gamer’s Edition ir melnā krāsā, melnas ir arī režģtīkla ierīces. Uzlabotais maršrutētājs saņēmis pāris optimizācijas, bet par tām sīkāk nevaru komentēt – vēl neesmu redzējis jauno AmpliFi HD versiju.

    AmpliFi HD veidots no ļoti kvalitatīvas, matētas plastmasas, ierīci rotā krāsains skārienjutīgs ekrāns, aizmugurē izvietotas visas pieslēgvietas. Jāatceras, ka AmpliFi HD paredzēts vienkāršai izmantošanai, tāpēc nekādus milzīgus papildinājumus nevajadzētu meklēt. Aizmugurē izvietotas standarta pieslēgvietas – WAN, četras Gigabit LAN pieslēgvietas, microUSB (paredzēta tikai enerģijas piegādei) un standarta USB 2.0 vai kaut kas uz to pusi, bet pieslēgvieta nav izmantojama ārējā cietā diska pieslēgšanai. Tā vienkārši nekalpo mājas lietotājam, iespējams, to izmanto servisa vajadzībām. USB pieslēgvietā arī neizdevās ievietot nevienu zibatmiņu, jo tā ir pārāk tuvu tīkla vadam. Atiestatīšana poga izvietota ierīces apakšā, bet to varēsi nospiest tikai ar papīra saspraudi – pildspalva un viedtālruņa SIM atvilktnes atvēršanai paredzētā adata līdz pogai nesniedzas.

    AmpliFi HD apakšā pa perimetru izvietots LED apgaismojums, bet tam nav nekāda praktiska pielietojuma. Izgaismojuma intensitāti iespējams regulēt AmpliFi HD lietotnē vai arī izslēgt pavisam.

    Maršrutētāju īpašu padara apaļš, spīdošs LCD skārienekrāns. Ikdienā ekrāns rādīs pulksteni, nedēļas dienu un datumu, bet ar skārienu vari tam likt parādīt pārsūtītos datu apjomus, iekšējo un ārējo IP adresi, faktisko tā mirkļa lejupielādes ātrumus un aktīvās LAN pieslēgvietas. Arī ekrāna spilgtumu var pieregulēt lietotnē, ekrānu var pilnībā izslēgt. Lietotnē var iestatīt arī nakts režīmu, kas izslēdz un atkal ieslēdz ekrānu noteiktā laikā. Diemžēl pieejams tikai viens ekrāna izslēgšanas un viens ieslēgšanas laiks. Man labāk patiktu, ja būtu iespējams ekrānu automātiski ieslēgt no rīta, tad tas varētu dienā nespīdēt, pievakarē atkal rādīt pulksteni, bet naktī būt izslēgts. Tāpat būtu ideāli redzēt arī kādu papildu informāciju, piemēram, laika ziņas. To taču nebūtu grūti uzprogrammēt klāt… Lietotnē vari aktivizēt, lai ilgāks skāriens pie ekrāna aktivizētu WPS.

    Kopumā AmpliFi HD ir ļoti simpātisks maršrutētājs, tas izdaiļos interjeru, nevis būs jāslēpj tālākajā kaktā. Žēl, ka USB nav izmantojams, jo daudzi labprāt izmanto ārējo cieto disku filmām. Zem AmpliFi HD nav izvietotas mīkstas, gumijotas pēdiņas, tāpēc cietāki tīkla vadi var bīdīt AmpliFi HD pa virsmu pēc saviem ieskatiem.

    Iestatīšana un lietotne

    AmpliFi HD pamatā paļaujas uz viedtālruņa lietotni, bet pāris nianses pieejamas arī no tīmekļa pārlūka saskarnes. Tīmekļa pārlūkā varēsi ievadīt statisko IP adresi un aktivizēt IPv6, zemāk pieejamas arī pāris nianses, kas nav lietotnē, bet, spriežot pēc interneta forumos atrodamās informācijas, šos iestatījumus nevajadzētu aiztikt, jo tie nav ideāli uzticami savā darbībā.

    Atliek vien uzstādīt Android vai iOS lietotni, lai AmpliFi HD iestatīšana aizņemtu aptuveni 3 minūtes. Ja nāksies uzstādīt programmatūras atjauninājumu, tad gan pirmreizējā iestatīšana var ievilkties par vēl aptuveni 10 minūtēm.

    Ja tev izsniegta statiskā IP, nāksies nedaudz parakties pa iestatījumiem. AmpliFi HD, lai arī it kā dizainēts un veidots Latvijā, pamatā paredzēts ASV, kur tiek izmantoti kabeļmodemi un velns sazina kas vēl. Sākotnēji pat neatradu statiskās IP ievadi, nodomāju, ka AmpliFi HD ir piekļuves punkts, nevis maršrutētājs. Uz vēlamo izplatības tirgu norāda arī valstu izvēle iestatījumos – ASV, Kanāda un Puertoriko. Ne Latvijas, ne Krievijas, nekā cita nav. Toties AmpliFi HD atpazīst laika zonu un piedāvā 24 stundu pulksteni.

    Sākotnēji pie iestatīšanas tas netiek izskaidrots, bet man kā vecam MikroTik lietotājam tikai pēc pāris dienām pieleca – AmpliFi HD izmanto vienu un to pašu SSID vārdu gan 2.4 GHz tīklam, gan arī 5 GHz. Pieejams arī speciāli izdalīts 5 GHz Wi-Fi tīkls, ko vari aktivizēt atsevišķi. Pieejams arī atsevišķs viesiem paredzēts Wi-Fi vārds un parole. Labā ziņa ir tā, ka Wi-Fi ierīces visai veiksmīgi izmanto 5 GHz tīklu, tikai tālākos nostūros (faktiski jau ārā uz ielas) viedtālrunis pārceļas uz 2.4 GHz.

    AmpliFi HD iestatījumos atradīsi vēl portu pārvirzīšanas (port forwarding) iespēju un iespēju fiksēt iekšējā tīkla IP adreses. Plašākus iestatījumus AmpliFi HD nevajadzētu meklēt, jo maršrutētājs veidots maksimāli vienkāršotai izmantošanai.

    Katrai pievienotajai Wi-Fi ierīcei vari noteikt tās pielietojumu – AmpliFi HD ļauj optimizēt Wi-Fi spēlēm, video straumēšanai vai atstāt Wi-Fi klienta ierīci bez speciāla pielietojuma. Grūti pateikt, vai šīs nianses kaut ko dod ikdienā. Iespējams, pie lielākas tīkla noslodzes spēlēm paredzētais dators tiešām saņem kaut kādu prioritāti.

    No vienas puses ir ļoti patīkami redzēt, cik ļoti vienkāršojama darbība ar maršrutētāja iestatīšanu. No otras – tomēr prasīgāki lietotāji gribētu piekļuvi plašākiem iestatījumiem.

    Veiktspēja

    Varēšu komentēt tikai par AmpliFi HD darbību bez režģtīkla ierīcēm. Internetā atrodama informācija, ka režģtīkla ierīces noēd aptuveni 10% līdz 20% no Wi-Fi ātruma, bet mērījumi un to apraksti nav viennozīmīgi. Īsāk sakot, ātruma zudums ir niecīgs.

    Ar saprātīgu aptuveni 250 megabitu teorētisku interneta pieslēgumu varam iegūt aptuveni 180 megabitu lejupielādes ātrumus tiešā redzamībā 5 GHz tīklā. Blakus istabā ātrumi krīt, bet tas nav nekas traks. Jāsaprot, ka katrā dzīvoklī, katrā mājā būs savas nianses Wi-Fi signāla izplatībai.

    Ar tīkla vadu ar AmpliFi HD izdevās iegūt aptuveni 105 MB sekundē ielādi no tīkla diska. Te gan, iespējams, kāda no manām mājas komponentēm (dators vai NAS) ir vājais posms, bet tāpat sasniegtais ātrums mājas lietotājam ir pietiekams. Teorētiskais maksimums gigabita tīklam ir pie 125 MB sekundē.

    Forumos uzdūros informācijai, ka AmpliFi HD ik pa laikam neprot pāriet atpakaļ no 2.4 GHz uz 5 GHz, kas liek būtiski kristies tīmekļa ātrumam, bet neko tādu nenovēroju. Speciāli ar diviem viedtālruņiem gāju ārā no dzīvokļa, līdz palika tikai 2.4 GHz Wi-Fi, tad gāju atpakaļ iekšā, un abi viedtālruņi gandrīz uzreiz pārgāja atpakaļ uz 5 GHz. Vienīgi dators ar ne pašu spicāko Intel tīkla karti tikai pēc pārstartēšanas atpazina, ka zem viena SSID atrodama arī 5 GHz frekvence.

    Nāksies brīdināt, ka AmpliFi HD nav iebūvēta VPN atbalsta, kas varētu pāris cilvēkus atbaidīt. Arī ugunsmūris ir vienkāršots līdz minimumam. AmpliFi HD nav ietveri nekādi ģimenei draudzīgi satura filtri, kas mūsdienu jaunatni atturētu no pārlieku intensīvas interneta un sevis izzināšanas. Tos gan varēja iekļaut šādas cenas maršrutētājā.

    Nobeigumā

    AmpliFi HD ir laikam vienkāršākais bezvadu maršrutētājs, ko esmu savā mūžā redzējis. Samaksā savus 140 eiro, iespraud tīkla vadu un barošanu, ielādē viedtālruņa lietotni un pēc pāris minūtēm jau viss darbojas. AmpliFi HD domāts tieši tiem ļaudīm, kuriem ir bail pat putekļus noslaucīt no interneta servisa nodrošinātāja līdzi iedotā maršrutētāja (droši vien Wi-Fi parole ir sen mirušā kaķa vārds vai iepriekšējā vīra mīļākais dzēriens).

    AmpliFi HD ir ļoti glīts, tas arī ir neliels – maršrutētāja izvietošana iespējama pat priekšā televizoram, tas neaizsegs attēlu. AmpliFi HD izmēģināšanas laikā sapratu, ka iepriekš apskatītie daži maršrutētāji bija tik lieli, ka tiem nemaz īsti neatrastos vieta manā trīs istabu miteklī. AmpliFi HD šajā ziņā ir perfekts, tā izmērs ir kā resnai kafijas krūzei bez osiņas.

    Lai arī tas izklausīsies dumji, man patīk, ka AmpliFi HD spēj parādīt laiku. Maršrutētājam ir arī neliels skaļrunis, kas var brīdināt par lietotnē veikto izmaiņu aktivizēšanu, bet tas nekalpos par modinātāju, kas arī būtu gana noderīgi. Skārienekrāna iespējas ir ļoti ierobežotas, to varēja izmantot lietderīgāk tām pašām laika prognozēm vai kam tamlīdzīgam. Dīvaina šķiet AmpliFi HD nestrādājošā USB pieslēgvieta.

    Toties maršrutētājs nodrošina gana plašu Wi-Fi pārklājumu, ja nepieciešams, varēsi pievienot arī mazās MeshPoint režģtīkla ierīces. Par maršrutētāja ātrdarbību un stabilitāti sūdzēties nevar.

    Laikam esmu nedaudz izlaidies, bet ar laiku pat man sākusi patikt ASUS ideja par interneta satura filtru maršrutētājā, kas diemžēl nav pieejams AmpliFi HD.

    Kopumā – AmpliFi HD noteikti ir viena no interesantākajām šogad redzētajām ierīcēm. AmpliFi HD modelis nav jauns, tāpēc ieteiktu nedaudz nogaidīt līdz iznāks modernākais AmpliFi Gamer’s Edition. Raksta tapšanas laikā AmpliFi Gamer’s Edition ir pieejams iepriekšpasūtīšanai, tā cena kopā ar divām MeshPoint režģtīkla ierīcēm (vismaz internetā) ir tāda pati kā AmpliFi HD parastajai versijai. Cik noprotams no tīmekļa, AmpliFi Gamer’s Edition vismaz sākumā būs pieejams tikai komplektā ar divām MeshPoint ierīcēm, kas padara AmpliFi Gamer’s Edition mazāk pievilcīgu cenas ziņā. AmpliFi Gamer’s Edition ir optimizēts NVIDIA GeForce NOW Cloud Gaming platformas izmantošanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    38 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    11.12.2018 17:37

    Cik noprotu LTE atbalsta arī nav…līdz ar to tas USB ports pilnīgi nevajadzīgs ir?

    11.12.2018 19:20
    Reply to  Gatis Rumbens

    Tieši tā.

    Gunt
    11.12.2018 19:01

    Ir nopirkti 2 tadi ruteri ar papildus meshiem, viens ruters pa laikam gluko un pazud internets, nomainiju uz netgear orbi.

    12.12.2018 08:10
    Reply to  Gunt

    Šādu info redzēju forumos, bet izskatās, ka ar FW labojumu esot sakoptas problēmas. Precīzi gan nezinu, kas tieši nestrādā konkrētajā gadījumā.

    x
    11.12.2018 19:39

    kāpēc atturēt jaunatni no sevis iepazīšanas?

    12.12.2018 08:09
    Reply to  x

    Patiesībā labs jautājums – nākamajā reizē ar kādu no saņemtajiem krutajiem rūteriem jāpamēģina, ko tieši nelaiž cauri.

    ava
    11.12.2018 21:17

    latviešu radīta? esmu ko palaidis garām, vai kursora autors jauc ubnt ar mikrotik??

    Kristaps Skutelis
    11.12.2018 21:51
    Reply to  ava

    Nejauc, nejauc. Ubiquiti Rīgā dažu gadu laikā ir uzbūvējis iespaidīgu R&D centru, kurā tiek izstrādāti šādi produkti.

    Kaspars B.
    12.12.2018 09:51

    par to summu izklausās pēc mantiņas hipsteriem… :) Smuks jau ir.. bet tā cena un proporcionāli fīčas..

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 10:12
    Reply to  Kaspars B.

    Manuprāt, šādam produktam galvenā fīča ir uzstādīšanas un lietošanas ērtība. Ne visi grib čakarēties ar Mikrotik produktiem.

    Kaspars B.
    12.12.2018 10:27

    es nečakarējos.. tika iegādāts tplinks.. uzstādīšana pat vēl vienkāršāka. + arī ir mob.app un maksā 3x mazāk :D Nu jā.. nav gaismiņu u.c. hipsterīgo lietu.. + diodes var uzstādīt noteiktā laika posmā izslēgties, tobiš.. pa nakti liekas, ka rūteris izslēgts.
    Ko es gribēju pateikt.. produkts, protams, ir interesants, bet cena atgrūž, ja ir lētākas alternatīvas.

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 11:45
    Reply to  Kaspars B.

    Ak, šie kapeikp*sēji :)

    Kaspars B.
    12.12.2018 19:16

    nē, vk racionāls cilvēks, kurš neredz iemeslu pārmaksāt par spīdīgu kastīti :D

    digitalk
    12.12.2018 12:27

    MT uzstādīšana – pievieno vadiem, atver weblapu, ieraksti SSID un paroli, nospied OK. beigsi fantazēt?

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 12:35
    Reply to  digitalk

    Nope.

    digitalk
    12.12.2018 13:46

    ā, tātad tu no vecas un nepatiesas informācijas tiražēšanas nolēmi pāriet uz apzinātu firmas nomelnošanu? nu, “apsveicu”, ko tur vairs piebilst.

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 13:58
    Reply to  digitalk

    Un tu pie pasaku izdomāšanas? Blaumanis atradies! :D Vot, ņemšu Ziemassvētkos un zem eglītes nolikšu kādu aktuālu MT modeli. Ja tur iestatīšana būs ne daudz labāka par to, kas bija pirms 5 gadiem, tu man apmaksāsi to verķi. Deal?

    digitalk
    13.12.2018 14:14

    nēē, es uz tik plika āķa neuzķeršos :-P
    tu pasludināsi, ka “tiem ļaudīm, kuriem ir bail pat putekļus noslaucīt no interneta servisa nodrošinātāja līdzi iedotā maršrutētāja” nepietiek ar UPnP, bet vajag arī statisku portu forwardēšanu, filtrācijas un citas izvirtības, un es “tipa” zaudēšu.
    man tev kontrpiedāvājums – varu izsniegt hAP Lite RB941-2nD, kas pirkts 06.2018 par 18 eiro un nolikts remontu rezervei. noresetošu uz factory defaults un konfigurē uz nebēdu. es gan nestādos priekšā, ko tur konfigurēt ilgāk par 5 min, lai dabūtu savu wifi ar paroli :D

    comment image

    Kristaps Skutelis
    13.12.2018 14:35
    Reply to  digitalk

    Nu, re, tieši tas par ko es runāju. Kur fensī VEDNIS? Jo šajā gadījumā tu tiešām vari 15 sekunžu laikā nokonfigurēt to verķi, ja saproti ko nozīmē katra aile. Un tādas lietas lietotājs vulgaris nezina, tādas lietas viņam nav jāzina.

    IT spečukiem, protams, tādi Mikrotiki der, jo lēti un pietiekami labi dara savu darbu.

    digitalk
    13.12.2018 22:04

    VEDNIS ir uzdrukāts uz iepakojuma kastes (sorry, nav pa rokai, lai nocitētu). ja nelasīt palaišanas instrukciju no 2-3 teikumiem skaitās sliktais tonis, tad par ko mēs vispār diskutējam? nedomāju, ka lietotājs vulgaris tiktu galā ar, piemēram, Kursora apskatīto kafijas aparātu.

    Kristaps Skutelis
    13.12.2018 22:09
    Reply to  digitalk

    OK, tad atgriežamies uz nulles punktu. Būs man jānopērk kāds aktuāls Mikrotik rūteris mājās un jāpačeko. Iesaki man kaut ko aktuālu mājas lietošanai ar dažiem datoriem un sauju mob. ierīču. Budžets līdz 100 eiro.

    digitalk
    14.12.2018 01:57

    hAP ac² (RBD52G-5HacD2HnD-TC) pa 64 eiro, kurš šobrīd nav noliktavās.

    tikai es tāpat esmu zaudējis, jo instrukcija beidzas ar “ievadiet paroli, iestatiet valsti”.

    Setup
    1. Connect your internet cable to the first port, and, if you have wired devices, connect them to the other ports
    2. Set your computer IP configuration to automatic (DHCP).
    3. From your PC or smartphone, connect to the wireless network name which starts with “MikroTik”.
    4. Once connected to the wireless network, open http://192.168.88.1 in your web browser to start configuration, since there is no password by default, you will be logged in automatically. Set up your password in the screen that loads. Please also specify your country, to make sure local regulations are observed.

    12.12.2018 10:28

    Esmu skatījies salīdzinājumu ar TP-link pro rūteri. Mans galvenais jautājums būtu, vai mikrorajonu pārblīvētajos 2.4GHz tīklos ir jūtams uzlabojums veiktspējā un signāla stiprumā, ja es gribētu šo iemest kaut kur būcenī, vai garāžas “man keivā” no kurienes lai tas strādā un mājās rozetē tikai paliek access pointi..

    12.12.2018 14:25
    Reply to  Konsumer

    Jāsaprot, ka parastais 2.4 GHz signāls (Wi-Fi b/g/n, daļēji arī a) izplatās caur sienām, traucējot kaimiņam un kaimiņš traucē tev. 2.4 GHz ietekmē arī mikroviļņu krāsns, Bluetooth un pāris citas iekārtas. 2.4 GHz gan arī ir lēnāks.

    5 GHz signāls (ac, daļēji arī a) izplatās mazākā attālumā, iziet caur 1, varbūt 2 plānām sienām. Tātad netraucē kaimiņa signāls, ac standarts ir būtiski ātrāks.

    Bet, visticamāk, nebūs tā, ka noliksi galveno kasti pagrabā un tās mesh ierīces kaut kur pa māju. Papildus ierīcēm ir jāuztver mammas ierīces signālu gana kvalitatīvi, lai to varētu padot tālāk.

    Vienas elektrības fāzes ietvaros var padot interneta signālu pa elektrības vadiem. Visai ērti un gana stabili. Līdz kādiem 100 megabitiem var veiksmīgi dabūt cauri.

    12.12.2018 14:55
    Reply to  Artis Ābols

    Tas jā, vispār tagad lietot 2.4GHz tīklu ir neprāta darbs un katra paša sirdsapziņas un atbildības. Bet tieši interesēja praktiski vai 5GHz tīklā ar LV ir novērots, ka ātrums ir mazāks, kā Pro TP-Linkam, jo US testi ir US testi, a kā pie mums ir kaut kas savādāks un būtu tuvāks patērētāja uztverei (pun intended :) )

    12.12.2018 18:24
    Reply to  Konsumer

    Sāksim ar to, ka ASV Wi-Fi izmato citas frekvences. Vismaz MikroTik ir speciāli US modeļi un pārējai pasaulei paredzētie. Bet diez vai kādas frekvenču nobīdes maina ātrumu.

    Cik man ir pieredze, tad ac tīklā iet līdz aptuveni 200 megabitiem jebšu aptuveni 23…25 megabaiti sekundē. Savukārt iekšējā vadu tīklā mājas lietotājam ar gigabit tehniku prieki apraujas pie aptuveni 100 megabaitiem sekundē.

    Atzīmēšu, ka necenšos mājas aprīkot ar pašu krutāko tīkla tehniku, iespējams, kādam ir mājās labāki ātrumi. Pieļauju, ka gandrīz visi kaut cik modernie gigabit ac rūteri šo spēj.

    Tad, protams, nāk visādi QoS un citi mārketinga murgi, kas dod noteiktos uzdevumos varbūt 3% pieaugumu, bet tās ir tikai nianses.

    Viesturs
    12.12.2018 11:28

    Burvīgi uzrakstīts :D

    AmpliFi HD domāts tieši tiem ļaudīm, kuriem ir bail pat putekļus noslaucīt no interneta servisa nodrošinātāja līdzi iedotā maršrutētāja (droši vien Wi-Fi parole ir sen mirušā kaķa vārds vai iepriekšējā vīra mīļākais dzēriens).

    P.S. Es parasti rūterus slēpju, jo tie nav diezko gaumīgi interjerā un atgādina kosmosa kuģa dashboard ar antenām, bet šo pasūtīju, jo (veiksmīgi?) apvieno funkcionalitāti ar dizainu. Laikam esmu hipsters. :((

    12.12.2018 11:43

    Pag! Produkts izveidots Latvijā, bet viņu mājaslapā to var pasūtīt tikai uz Kanādu un ASV? Burvīgi 👏

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 11:44

    Jā, normāla prakse. Uzņēmums taču no ASV un pats labāk zina ar kuriem tirgiem sākt.

    12.12.2018 11:50

    Man kaut kā šķiet, ka tas ir tikai viņu slinkums, jo produkts ir pieejams arī Amazon, no kurienes, it kā, var iegādāties arī pie mums.

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 11:53

    Jā, slinkums suportēt produktu kaut kādās mikrovalstiņās, kur to nopirks 3 cilvēki.

    12.12.2018 11:58

    Nu bet joks jau tāds, ka viņi suportē 🙂 Slinkums šajā gadījumā ir atjaunināt savu sistēmu un preču izsūtīšanas procesu. Varēja vismaz pielikt linku lapā uz Amazon, kā to citi dara, kas paši negrib nodarboties ar piegādi.

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 12:03

    Kas tev liek domāt, ka suportē?

    12.12.2018 12:17

    Tas, ka viņi ir pieejami Amazon un pārdevējs ir Amplifi. Ja viņus neinteresētu citas valstis, tad tā gan jau nedarītu.

    arcsin
    12.12.2018 13:19

    Skaists un pārcenots produkts, ko latvietim parastajam vairāk var vajadzēt.

    12.12.2018 18:28
    Reply to  arcsin

    Cena nekādi nav saucama par zemu, bet šis ir absolūti vienkāršākais Wi-Fi maršrutētājs, ko esmu redzējis. Šo pati uzstādīs jebkura mājsaimniece, kurai ir viedtālrunis. Tiešām pārdomāts produkts parastajiem mirstīgajiem.

    Kaspars B.
    12.12.2018 19:15
    Reply to  Artis Ābols

    nu ja.. tieši amerikāņiem, kam naudas pilns un sarežģītas lietas neizprot :D

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 19:36
    Reply to  Kaspars B.

    Tehnoloģijas ir jāprot taisīt saprotamas un vienkārši lietojamas. Īpaši patērētāju segmentā.

    Reklāma