Web Analytics
More
    Reklāma

    Mineapolisa liek aizvērt visas ātro ēdināšanas uzņēmumu autokases

    Jaunākie raksti

    Mineapolisa ir lielākā pilsēta Minesotas štatā, ASV, kā arī ir Henepinas apgabala administratīvais centrs. Kopā ar blakus esošo Seintpolas pilsētu un apkārt esošajām gandrīz 200 piepilsētām veido t.s. Dvīņu Pilsētu aglomerāciju, kas ir sestā lielākā aglomerācija ASV ar aptuveni 3.2 miljoniem iedzīvotāju.

    Mineapolisa nolēmusi slēgt visas caurbraucamās autokases, lai nodrošinātu pilsētā tīrāku gaisu un drošāku pārvietošanos kājāmgājējiem. Pilsētas veiktajā pētījumā atzīts, ka autovadītāji nepievērš uzmanību apkārtējai videi pirms ēdiena pasūtīšanas un arī pēc ēdiena saņemšanas. Tāpat stāvēšanas autokases rindā rada pamatīgu izplūdes gāzu apjomu.

    Reklāma

    Mineapolisa apsolījusi līdz 2050. gadam samazināt dažādu siltumnīcas efektu radošo gāzu izmešus par 80%. No 2040. gada pilsētā tiks ierobežota jaunu autostāvvietu izveide, kā arī pilsētā vairs nedrīkstēs veidot jaunas degvielas uzpildes stacijas.

    Autokases tiks slēgtas ne tikai ātrās ēdināšanas uzņēmumiem. Tāpat autokases nedrīkstēs būt alkohola veikaliem, ķīmiskās tīrīšanas pakalpojumu sniedzējiem, pastam, bankām, munīcijas veikaliem un citiem biznesiem.

    Starbucks aptuveni 40% peļņas nāk no autokasēm, McDonald’s pat investējis mākslīgā intelekta apkalpošanas iespējās uzņēmuma autokasēs. Turklāt McDonald’s uzturētās mākslīgā intelekta kases cenšas apvārdot klientu, pārdodot lielāku ēdienu apjomu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma