Web Analytics
More
    Reklāma

    Zeiss: viedtālruņu kameru evolūcija nevar būt bezgalīga

    Jaunākie raksti

    Zeiss Group prezidents un izpilddirektors Dr. Michael Kaschke paziņojis, ka neredz iespēju viedtālruņu kameru bezgalīgai evolūcijai. Potenciālās izaugsmes iespējas ierobežo viedtālruņu plānums, attiecīgi nav iespējams iebūvēt lielāku gaismjūtīgo matricu un atbilstošu objektīvu. Vienlaikus gan Dr. Michael Kaschke atzīst, ka digitālā attēla apstrāde vēl ir ar milzu potenciālu.

    Daudzu galveno kameru kombinācijas nebūt nenozīmē, ka gala produkts būs izcils. Viedtālruņi vienmēr cietuši no briesmīgas kvalitātes fotogrāfijām sliktākā gaismā, kas būtu labojams ar mazāku pikseļu skaitu un lielākas matricas izvēli. Diemžēl matricu izmēri paliek gandrīz nemainīgi, bet pēdējā pusgada laikā izziņoti vairāki matricu modeļi ar 64 megapikseļiem, nākamajā gadā uz tā paša matricas laukuma jau gaidāmi 100 un vairāk megapikseļi. Dr. Michael Kaschke saka, ka jau 40 megapikseļi pat profesionāļiem ir ļoti daudz, viedtālrunī 64 megapikseļi nevienam nav vajadzīgi.

    Reklāma

    Otrā lielā problēma ir teleobjektīvu neesamība. Huawei šogad piedāvā tā saucamo periskopa tipa objektīvu, kas novietots paralēli viedtālruņa korpusam, bet mūsu testos secinājām, ka tāpat attēlu kvalitāte nebija izcila.

    Zeiss tehnoloģijas šobrīd izmanto Nokia 9 PureView, ko Dr. Michael Kaschke uzskata par viedtālruni ar vienu no labākajiem objektīviem. Viedtālrunim, objektīviem un attēla apstrādei jāsadarbojas izcili, tikai tad gala rezultāts ir baudāms.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma