Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi gatavo viedtālruni ar nelielu Saules enerģijas paneli

    Jaunākie raksti

    Xiaomi iesniedzis Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijā patentu par viedtālruni, kam aizmugurē izvietots Saules enerģijas uzlādes panelis. Vai vismaz tā ir spriežams pēc pievienotā attēla.

    Reklāma

    Ja tiešām Xiaomi sadūšosies izvietot Saules enerģijas paneli viedtālruņa aizmugurē, tas varētu kļūt par sava veida apvērsumu viedtālruņu tirgū. Te gan jāņem vērā, ka Saules enerģijas savākšanai nepieciešams visai paliels paneļa laukums. Tiek aptuveni lēsts, ka pie mums 1 kW no Saules gaismas var iegūt ar 6.5 kvadrātmetru paneli (paneļu sistēmu). Saules paneļa uzstādīšanai uz mājas jumta ir vesela strīpa ar nosacījumiem – novietojums pret dienvidiem, novietojuma leņķis aptuveni 40 grādi pret horizontu, lai paneli neaizsedz koki vai citas ēkas utt.

    Ja arī Xiaomi izdosies realizēt šo ideju, jāņem vērā, ka Saules panelis viedtālruņa aizmugurē nespēs to pilnībā uzlādēt gandrīz nekad. Skaistā, saulainā dienā varbūt iegūsi klāt pāris procentus, bet tas arī viss. Nevajag arī piemirst, ka Saules radītais karstums nenāk par labu viedtālruņa akumulatoram, jo nāksies šādi lādējamu viedtālruni turēt tiešos Saules staros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    05.08.2019 10:37

    Nez kam kaut kas tāds varētu vispār interesēt? It īpaši pie uzlādes efektivitātes un nosacījumiem. Tikai, ja netīšām nokļūsti uz neapdzīvotas, bet saulainas salas :D

    KKTK
    05.08.2019 11:20

    Beidzot!

    05.08.2019 11:38

    kas tieši beidzot? Samsung pirms 10 gadiem… https://www.gsmarena.com/samsung_s7550_blue_earth-2931.php

    Janis Liepins
    05.08.2019 12:16

    Man gan šķiet, ka Maska vadībā šobrīd saules paneļi būtiski evolucionē. Iespējams, ka būs labāki rezultāti

    Krotow
    05.08.2019 16:17

    Vispār ideja nav peļama. Un nākotnē, parādoties efektīvākām saules baterijām, varētu pat būt izmantojama. Pagaidām, uzturoties nekurienes vidū, drošāk būs izmantot saliekamo saules paneli dažu kvadrātmetru platībā un akumulatoru. Šobrīd tādā veidā Āfrikā un Āzijā nomaļos ciemos ievieš elektrību.

    Reklāma