Web Analytics
More
    Reklāma

    PTAC soda SIA TEHNOLINE par negodīgas komercprakses īstenošanu

    Jaunākie raksti

    Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pieņēmis lēmumu patērētāju kolektīvo interešu pārkāpuma lietā, kurā par konstatētajiem pārkāpumiem SIA TEHNOLINE ir piemērota soda nauda 30 000 eiro apmērā, kā arī uzlikts tiesiskais pienākums izbeigt lēmumā konstatēto negodīgo komercpraksi un aizliegta līdzīgas negodīgas komercprakses īstenošana turpmāk.

    TEHNOLINE komercprakse tiek īstenota tīmekļa vietnē www.tehnoline.lv, patērētājiem piedāvājot preces un par to iegādi ar patērētājiem slēdzot distances līgumus. PTAC salīdzinoši īsā laika posmā saņēma lielu skaitu patērētāju iesniegumus par TEHNOLINE iespējami īstenotu negodīgu komercpraksi distances tirdzniecības jomā. No patērētāju sniegtās informācijas, PTAC konstatēja, ka TEHNOLINE maldina patērētājus par piedāvāto preču pieejamību vai to pieejamību noteiktajā termiņā, kā arī nav piegādājusi patērētājiem pasūtītās preces apsolītajā termiņā. Vienlaikus, atbilstoši patērētāju sniegtajai informācijai, TEHNOLINE nav risinājusi patērētāju sūdzības, tai skaitā, neatmaksājot naudu gadījumos, kad patērētāji izbeidz līgumu tādēļ, ka vietnē pasūtītās preces nav piegādātas. Papildus minētajam patērētājiem ar TEHNOLINE nav iespējams sazināties, jo TEHNOLINE neatbild uz patērētāju vēstulēm un tālruņu zvaniem.

    Reklāma

    PTAC konstatēja, ka vietne darbojas un tajā netiek nodrošināta normatīvajiem aktiem atbilstoša informācija. Lai izvērtētu konkrēto situāciju, PTAC centās sazināties ar TEHNOLINE, pieprasot paskaidrojumus, taču atbildes uz PTAC nosūtītajām vēstulēm netika sniegtas.

    Tāpat TEHNOLINE nenodrošina patērētājiem vietnē pasūtīto un apmaksāto preču pienācīgu piegādi, nepilda normatīvajos aktos noteikto patērētāju samaksātās naudas summas atmaksas pienākumu gadījumos, kad patērētāji vienpusēji atkāpjas no noslēgtā distances līguma tādēļ, ka nav veikta preces piegāde, kā arī TEHNOLINE  izvairās no patērētāju sūdzību izskatīšanas (nav iespējams sazināties) saistībā ar noslēgtajiem līgumiem

    TEHNOLINE par izdarītajiem pārkāpumiem ir uzlikts tiesisks pienākums nekavējoties izbeigt attiecīgo negodīgo komercpraksi; aizliegta lēmumā norādītā negodīgā komercprakse, ja tā vēl nav uzsākta, bet ir paredzama; uzlikta soda nauda 30 000 eiro apmērā.

    PTAC atgādina patērētājiem sekot līdzi saviem pirkumiem internetā un iepriekš izlasīt atsauksmes ne tikai par precēm, bet arī par pārdevējiem. Preču piedāvājumi, kuriem ir īpaši zema (pievilcīga) cena ne vienmēr tiek izmantoti godīgos nolūkos un var būt maldinoši. Līdz ar to pirms distances pirkuma izdarīšanas, īpaši gadījumos, ja to vērtība ir salīdzinoši augsta, ieteicams iepazīties ar citu personu sniegto informāciju, piemēram, sūdzībām, atsauksmēm un citu attiecīgā pārdevēja tirgus reputāciju raksturojošu informāciju.

    AvotsPTAC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sandis Kājiņš
    19.07.2019 12:14

    This site can’t be reached tehnoline.lv took too long to respond.
    Search Google for tehnoline lv
    ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
    :D :D :D
    Drīz gan jau atvērsies ar citu nosaukumu.

    Edgars Briedis
    19.07.2019 13:53

    tehnolīnija.lv, pietam ar ” ī “

    Skābene
    19.07.2019 13:54

    Vēlu veiksmi PTAC iekasēt soda naudu! :)
    Reģistrētais pamatkapitāls 2500 euro. VID nodokļu parāds 3489 euro. Interneta veikals jau kādu laiku nefunkcionē. PTAC sods laika novilcināšanai ir pārsūdzēts administratīvajā tiesā, kas nozīmē soda atlikšanu līdz lēmuma pieņemšanai. Mana prognoze – PTAC nedabūs ne tik cik melns aiz naga un VID kaut ko var cerēt dabūt tikai tad, ja ir uzlikts liegums kontiem!

    Krotow
    19.07.2019 16:20
    Reply to  Skābene

    Bez īpašnieku atrašanas un reālas iesēdināšanas tur nekas nemainīsies. Pie kam nebrīnītos, ja krāpniekiem uzradīsies “aizstāvji”, kuri kauks un gaudos par “slikto VID”, kurš “atkal traucē biznesam”.

    Reklāma