Web Analytics
More
    Reklāma

    Bērni vēlas kļūt par vlogeriem, nevis par astronautiem

    Jaunākie raksti

    Pirms 50 gadiem ar Saturn V raķetes palīdzību uz Mēness izkāpa pirmie cilvēki, laika posmā no 1969. līdz 1972. gadam uz Mēness pabija 12 cilvēki, bet pēc tam visas valstis pārtrauca cīņu par Zemes pavadoņa apmeklējumiem.

    ASV, Ķīnā un Lielbritānijā veiktā aptaujā atklāts, ka mūsdienu bērni vairs nevēlas kļūt par astronautiem, šīs nodarbes vietā bērni labprātāk kļūtu par slavenībām. Vispopulārākā atbilde, ko sniedza aptuveni trešā daļa no ASV un Lielbritānijas respondentiem, bija vēlme kļūt par vlogeri, YouTube zvaigzni. Ķīnā debesu vilinājuma rādītājs ir 56%, būtiski pārsniedzot visus citus piedāvātos profesiju variantus.

    Reklāma

    Tikai katrs desmitais ASV bērns vēlas kļūt par astronautu, tādi paši rezultāti ir arī Lielbritānijā. Aptaujā piedalījās 3000 bērni.

    Vienlaikus gan jānorāda, ka Ķīna ir pēdējā gada laikā uz Mēness nosēdinājusi pašgājēju zondi Chang’e 4, kā arī Ķīna plāno tuvāko desmit gadu laikā netālu no Mēness dienvidpola plāno izveidot zinātniskās izpētes staciju. Pirmās kosmiskās stacijas detaļas kosmosā Ķīna plāno palaist 2020. gada pirmajā pusē. Šī misija netiks saistīta ar Starptautisko kosmosa staciju. Ķīna kosmosa izpētē pašlaik iegulda vairāk līdzekļu nekā jebkura cita valsts pasaulē, izņemot ASV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Agnis
    17.07.2019 13:14

    “bija vēlme kļūt par vlogeri, YouTube zvaigzni. Ķīnā šis rādītājs ir 56%”
    Ķīnā 56% vēlas kļūt par astronautiem, nevis vlogeriem

    Name
    17.07.2019 19:24

    Tāpēc, ka kļūt par vlogeri ir reālāk, nekā kļūt par kosmonautu

    digitalk
    17.07.2019 22:43
    Reply to  Name

    bērna vecumā parametru “reālāk” nevērtē.

    Krotow
    18.07.2019 00:02

    Ķīnas statistikas sakarā der atcerēties ka Ķīnā pieeja YouTube, Facebook un vēl virkne mums pazīstamo sociālo servisu ir bloķēta. Taču viņiem “tur” ir savi iekšējie “gūglismi” un kāmīšu un planktona gonors vēlmē tikt atpazīstamiem nav mazāks kā “rietumos”. Līdz pašnāvībām un vēl dīvainākiem rezultātiem. Taču par to statistika klusē.

    Reklāma