Web Analytics
More
    Reklāma

    Sigma izziņo pasaulē mazāko pilna kadra matricas fotoaparātu Sigma fp

    Jaunākie raksti

    Sigma izziņojusi drīzumā gaidāmu pasaulē mazāko pilna kadra matricas tā saucamo bezspoguli Sigma fp. 24.6 megapikseļu 35 mm matrica ievietota 113 x 70 x 45 mm korpusā. Sigma fp izmēri tiek salīdzināti ar 1 collas matricas Sony RX100 VI fotoaparātu, kas ir tikai nedaudz mazāks par Sigma fp.

    Sigma fp nodrošina ISO vērtības no 100 – 256 000, fotoaparātam būs 49 punktu autofokusa sistēma ar iebūvētu elektronisko attēla stabilizāciju un 4K video ieraksta iespēju. Sigma fp būs pieejams tikai elektroniskais slēdzis, mehāniskās detaļas nepiedalīsies fotogrāfijas uzņemšanā.

    Reklāma

    Sigma fp būs pirmais ražotāja fotoaparāts, kas ticis pie Leica L bajonetes jau standartā. Sigma izziņojusi arī trīs jaunus L bajonetes objektīvus, kā arī Sigma fp pratīs sadarboties ar jau esošiem Canon un Sigma objektīviem.

    Sigma fp būs 3.2 collu skārienekrāns, SD atmiņas kartes pievienošanas iespēja, HDMI pieslēgvieta, kā arī iespēja pievienot mikrofonu un austiņas video ierakstam.

    Fotoaparāts būs pieejams kaut kad rudenī, bet Sigma fp cena vēl nav zināma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    15.07.2019 10:20

    Cik ēri būs viņu turēt rokās, kad pieliks paprāvāku objektīvu?Nebūs baigais lauziens?

    Rūdolfs Putniņš
    15.07.2019 10:39
    Reply to  Skābene

    Tā arī ir galvenā problēma ar bezspoguļu solījumu. Objektīvs bezspoguļa aparātam lielākoties būs tik pat liels kā citiem aparātiem ar līdzīgu kadra izmēru. Man šķiet, ka liela daļa savulaik lēja siekalu par to, ka bezspogulis kļūs par digitālo tālmērkameru ar maziem platleņķa objektīviem.

    Tā kā tālmēram nav spoguļtelpas, tad tiem varēja izmantot non-retrofocal optiskās formulas platleņķus, kam daļa elementu sēdēja dziļi kamerā. Ar šādiem objektīviem ir problēmas digitālajām kamerām, jo tie projecē attēlu ļoti slīpi pret gaismjutīgo virsmu un rada krāsu nobīdes teju visām digitālajām matricām. Tāpēc nu bezspogulis ir margināli plānāks par spguleni, bet pieliec normālu objektīvu un tā atšķirība pamatīgi sarūk.

    15.07.2019 13:36

    Kopumā tāpat sanāk par pāris gramiem vieglāk, un dienas garumā tas pamatīgi jūtams.
    Runājot par jauno Sigmu, interesants risinājums, testa vērts. Bet cik lietojams aparāts būs saulainos apstākļos bez eyefinder?

    Skābene
    16.07.2019 09:13

    Ja tev visu dienu ir jāstrādā ar fotoaparātu, tad sapratīsi, ka pareizs izsvarojums ir svarīgāks par dažu gramu svara samazinājumu vienā galā. Ja objektīvs ir smagāks par fotoaparātu, tad pēc sviras principa būs lauziens uz plaukstu locītavām un nebūs ērti turēt tehniku rokās, jo snuķītim būs tendence knābāt zemi. ;)

    Reklāma