Web Analytics
More
    Reklāma

    1MORE Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    1MORE mums izmēģināšanai atsūtījis vēl vienas visai interesantas Bluetooth pakava tipa austiņas 1MORE Stylish Dual-Dynamic Driver BT. Austiņu ap 50 eiro cena ir drīzāk piezemēta Bluetooth pakava tipa austiņām, bet jārēķinās, ka daļa iespēju, labie materiāli un basīgā skaņa tomēr atstāta dārgākām ražotāja austiņām.

    Apbrīnoju pie mums pagaidām maz zināmo 1MORE par spēju ražot pietiekami plašu datoru un viedtālruņu aksesuāru spektru, nezaudējot ierīču un pat iepakojuma kvalitāti. Parasti Ķīnas ražotājiem ar kvalitātes noturēšanu iet kā pa ciņiem, bet 1MORE vismaz pagaidām veicas aizdomīgi labi.

    Reklāma

    Audio produktu ražotāju 1MORE dibināja kādreizējais elektronikas ierīču ražotājuzņēmuma Foxconn galvenais vadītājs Garijs Šiē (Gary Hsieh). Viņš 2000. gadā uzņēmumam Foxconn palīdzēja vinnēt Apple iPod mūzikas atskaņotāja ražošanas darījumu un procesā guva neatsveramu pieredzi tieši audio elektronikas ražošanā.

    2013. gadā Garijs nodibināja pats savu uzņēmumu 1MORE ar mērķi par vidējās klases audio ierīču cenu piedāvāt premium kvalitātes produktus. Runājot auto līdzībās, viņš saka, ka vēlas būt audio aksesuāru Lexus, nevis Toyota vai BMW. 2014. gadā 1MORE jau pārdeva 10 miljonus austiņu, piesaistīja finansējumu no Xiaomi un plāno aktīvi izvērst savu biznesu ārpus Ķīnas. Jau tagad 1MORE produkti ir nopērkami vairāk nekā 26 valstīs visā pasaulē un vairāki 1MORE austiņu produkti ir atceļojuši arī pie mums izmēģināšanai.

    Krāsas un dizains

    1MORE Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu pārdošanas apjomi paļaujas uz vairākām interesantām krāsām, kā arī uz gaisīgu dizainu. Austiņas pieejamas četrās krāsās – Rose Pink, Platinum Gold, Spearmint Green un piezemētākiem lietotājiem tiek piedāvāta arī Midnight Black krāsa. Izmantotie materiāli nav tik augstvērtīgi, kā mēs iepriekš redzējām 1MORE Triple Driver BT bezvadu austiņās, bet vēl arvien nerodas sajūta, ka austiņas izjuks vai tās būtu trauslas. Jāņem gan arī vērā, ka Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu modelis ir trīs reizes lētāks par iepriekš pieminētajām 1MORE austiņām.

    Pakava elastīgā daļa veidota no nedaudz matētas gumijas, tā šķiet silta pieskārienam. Pakava galos ir austiņu krāsai atbilstoša tumšāk sudrabota plastmasa, uz tās izvietotas pogas, mikrofons balss zvaniem un uzlādes pieslēgvieta. Cilvēka ausīs ievietojamie austiņu gali veidoti no plastmasas, tie izskatās pamatīgi un gana moderni. Droši vien trauslākā austiņu komponente ir vadiņi, kas savieno austiņas ar pakavu.

    Par aptuveni 50 eiro, kas tiek prasīti par Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu modeli, man būtu gribējies redzēt kādu nieku labākus materiālus austiņu uzbūvē, bet jāsaprot, ka gandrīz jebkādas Bluetooth austiņas tikai sākas no 50 eiro. Protams, atrodami nedaudz lētāki Bluetooth austiņu modeļi, bet Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņas ir viens no lētākajiem pakava tipa austiņu modeļiem.

    Ražotājs sola, ka austiņas darbojas līdz 10 metriem no raidošās ierīces, kas arī atbilst īstenībai. Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu izmēģināšanas laikā gan vismaz pāris reizes austiņas uz dažām sekundēm apklusa, bet kopumā vērtēju, ka Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu savienojums ar viedtālruni bija ļoti stabils. Iepriekš izmēģinātas vairākas citu ražotāju Bluetooth austiņas, tām gandrīz visām bija biežāka īslaicīga atvienošanās no atskaņojošās ierīces. Te gan jānorāda, ka man nomainījusies arī atskaņojošā ierīce (viedtālrunis).

    Komforts

    Kā jau noskaidrojām, 1MORE Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņas kaklu nenospiež. Turklāt arī no ausīm tās izraut nav nemaz tik vienkārši. Pakava tipa austiņām ir salīdzinoši ļoti īss savienojuma vads starp pakavu un pašu skanošo, ausīs ievietojamo daļu, tāpēc ikdienā izkustināt austiņas ārā no savām ausīm īsti neizdosies. Arī aiz durvju roktura vadu nesaplēsīsi, kas vismaz manā vēsturē ir lielākā in-ear tipa austiņu sabojāšanas problēma.

    Skrējējiem Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņas varētu nepatikt, pakavs skrienot var lēkāt un sist pa kaklu vai atslēgas kaulu. Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņas arī nav nekādā veidā padarītas mitruma izturīgas – pat pogas ir pret cilvēka kaklu, attiecīgi sviedri var tās ļoti ātri sabojāt.

     

    Akumulators

    Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņas lādējamas ar microUSB tipa vadu, tomēr tās vēl arvien nodrošina ātru akumulatora uzlādi. Tiek solīts, ka 10 minūšu uzlāde nodrošinās trīs stundu austiņu darbību, bet pilnībā šīs Bluetooth austiņas pielādējas aptuveni 50 līdz 60 minūšu laikā. Pilnībā uzlādētas Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņas darbojas līdz sešām stundām pēc ražotāja sniegtajiem datiem, bet dzīvē austiņas ar vienu uzlādi izturēs aptuveni četras stundas un 30 minūtes. Šis akumulatora darbības laiks nav neko dižs pakava tipa austiņām. Diemžēl šīs austiņas neļaujas vienlaikus darboties un veikt uzlādi, kas būtu ērti, ja pie rokas ir kāds ārējais akumulators (powerbank) vai kāda cita iespēja veikt uzlādi, neizslēdzot austiņas.

    Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņas pašas brīdinās, kad akumulatora uzlāde sasniedz 50%, un kad austiņas nepieciešams nekavējoties uzlādēt. Pēc pirmā paziņojuma par nepieciešamību uzlādēt austiņas skanēja vēl aptuveni 15 minūtes, tātad rezerve nav neko liela, īpaši tas attiecas uz tiem lietotājiem, kuri Stylish Dual-Dynamic Driver BT izmantos arī balss zvaniem.

    Papildu iespējas

    Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņas māk sadarboties ar Apple Siri vai Google Assistant. Atliek vien ātri divas reizes nospiest Power pogu, lai tiktu aktivizēts savienotā viedtālruņa operētājsistēmai atbilstošais digitālais balss asistents.

    Power pogas nospiešana vienu aptur dziesmu, atsāk tās atskaņošanu vai arī ar to iespējams pacelt saņemtu balss zvanu. Vol+ un Vol- pogas spēj patīt dziesmu uz priekšu vai atpakaļ, ja tās ilgāk patur nospiestas.

    Iepakojums un tā saturs

    Austiņu iepakojums ir visai pamatīgs šādas cenas produktam, faktiski Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu iepakojums ir tikpat augstvērtīgs kā trīs reizes dārgākajā 1MORE Triple Driver BT austiņām.

    Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu komplektā ietilpst mīksts maciņš autiņu pārnēsāšanai un uzglabāšanai, 40 cm garš microUSB vads un trīs pāri ar dažāda izmēra silikona austiņu uzlikām. Komplektā pievienota arī 1MORE uzlīme.

    Skanējums

    Sāksim ar to, ka 1MORE Stylish Dual-Dynamic Driver BT nepiedāvā nekādus uzlabotus Bluetooth skaņas pārsūtīšanas standartus, mums tiek dots tikai Bluetooth 4.2.

    Austiņu membrānas veidotas no vairākiem slāņiem – titāna un modernā grafēna (faktiski tas ir PET plastmasas materiāls, kas pārklāts ar grafēnu). Neesmu gan pilnībā pārliecināts, ka šādu puskosmisku materiālu izmantošana kaut ko devusi 1MORE Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu skanējumam. Ja klausītājam izdosies piemeklēt atbilstoša izmēra austiņu silikona uzlikas, varēsi baudīt visai pieņemamu skaņu, bet tā nebūs ar izteiktiem basiem.

    Nemācēšu pateikt, ko tieši no uz ielas lietojamām austiņām sagaida citi lietotāji, bet man tomēr patīk, ja ielas austiņām ir izteikti basi. Mājās var muļķoties ar lineārāka skanējuma meklējumiem, ko daži dēvē par kaut ko uz hai-enda pusi, bet ielas austiņām man gribas pamatīgu basa spērienu.

    Ar skaņas vidiem arī nebiju pilnīgi apmierināts – vīriešu balsis skanēja nedaudz dīvaini, tā kā pieklusināti. Ar sieviešu dziedājumu gan viss izklausījās kārtībā. Nevaru ar pilnīgu pārliecību komentēt, kā šāda vidu uzvedība ietekmē instrumentālo mūziku, bet jebkurā gadījumā īsti perfekti viss te nav.

    Patīkami, ka apkārt esošie cilvēki gandrīz nemaz nedzirdēs no 1MORE Stylish Dual-Dynamic Driver BT ārā nākošās skaņas. Tāpat arī pats austiņu lietotājs būs pietiekami labi pasargāts no apkārtējās vides trokšņiem, bet arī šajā disciplīnā biju no in-ear austiņām gaidījis ko vairāk.

    Nobeigumā

    Dzīve dažkārt mūs piespiež darīt neiedomājamas lietas – konkrētajā gadījumā runa ir par viedtālruņu ražotāju vēlmi tikt vaļā no 3.5 mm austiņām, kas spiež lietotāju pirkt jaunas austiņas. Bet vēl pagaidām kvalitatīvas Bluetooth austiņas ir visai dārgas. Šobrīd tirgū populārākās Bluetooth austiņas ir tā dēvētās over-head, tās pieejamas visplašākajā cenu diapazonā no aptuveni 30 eiro līdz daudziem simtiem eiro. Cik uz ielas redzēts, populārākās ir JBL over-head austiņas, kas dažādās izpārdošanu akcijās maksā ap 42 līdz 45 eiro.

    1MORE Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņas ar savu 50 eiro cenu ir gandrīz turpat, bet man nākas atzīt, ka no Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņām biju gaidījis sulīgāku un basiem apveltītāku skanējumu. Šī gan varētu būt lētākās vai vienas no lētākajām pakava tipa Bluetooth austiņām, kas pieejamas pie mums.

    Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņu forma un izpildījums runātu par labu sporta entuziastiem, bet jau atkal – netiek piedāvāta pat vienkāršākā mitruma izturība.

    Vai es šādas austiņas pirktu par savu naudu? Šoreiz jāsaka, ka esmu nedaudz vīlies 1MORE Stylish Dual-Dynamic Driver BT austiņās, jo iepriekš apskatītās 1MORE Triple Driver BT austiņas bija tiešām superīgi skanošas, ērtas un pārdomātas. Tās gan arī nebija mitruma noturīgas, bet skrējējiem tās tāpat nebūtu pietiekami ērtas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma