Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA Apollo programmas dators pārprogrammēts Bitcoin rakšanai

    Jaunākie raksti

    NASA Apollo projekta ietvaros tika izmantots dators, lai nogādātu cilvēkus uz Mēness. Apollo Guidance Computer svēra tikai aptuveni 31 kilogramu, kaut arī tobrīd datori aizņēma veselas istabas.

    Datortehnoloģiju vēsturnieki un citi zaimotāji izlēmuši, ka Apollo Guidance Computer jāpiešķir mūsdienu pielietojums, tāpēc tas pielāgots Bitcoin kriptovalūtas rakšanai. Izmantots gan tiek Apollo Guidance Computer, kas nācis no privātas kolekcijas, nevis tieši uz Mēness pabijušais dators.

    Reklāma

    Jau sen ir zināms, ka šodienas viedtālruņi ir gandrīz nesalīdzināmi ātrāki par kaut vai divtūkstošo gadu sākuma galddatoriem (jā, vēl atceros tos laikus, kad ar 2 MB videokartes atmiņu nevarēja spēlēt pirmo Colin McRae Rally, bet ar 4 MB visas durvis bija plaši atvērtas), bet Apollo Guidance Computer ir vēl lēnāks dators.

    Aprēķini liecina, ka Apollo Guidance Computer spēs izrakt (izrēķināt) vienu Bitcoin laika sprīdī, kas miljards reižu pārsniedz laiku kopš Lielā sprādziena un Visuma pastāvēšanas sākuma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps K.
    10.07.2019 15:27

    Rakšanas ātrums ir viens hešs aptuveni 10 sekundēs (salīdzinājumam – visa tīkla jauda šobrīd pārsniedz 70 terahešus sekundē). :)

    Reklāma