Web Analytics
More
    Reklāma

    Waymo, Renault un Nissan grasās veidot autonomu piegāžu tīklu Francijā

    Jaunākie raksti

    Renault kopā ar Nissan un Alphabet Waymo uzsākuši izpētes darbus, lai piedāvātu pašbraucošu automašīnu piegāžu servisu precēm un, iespējams, nākotnē arī cilvēku pārvadāšanai. Pirmās valstis, kas varētu tikt pie autonomām piegādēm, ir Francija un Japāna.

    Autoražotāji sapratuši, ka vieni nespēs tikt galā ar pašbraucošu automašīnu tehnoloģijām, kas licis vairākiem ražotājiem mesties uz vienu roku, sadalot izmaksas un riskus. Eiropā pagaidām ir ļoti ierobežoti pašbraucošu automašīnu pētījumi un testi, jo mums tomēr ir ziemas, kas galvenajā pašbraucošu automašīnu testu zemē Kalifornijā nav šķērslis.

    Reklāma

    Japānā Renault-Nissan-Waymo pašbraucošu automašīnu veidojumam konkurenci sastāda Monet Technologies (Toyota Motor, Honda Motor un SoftBank Group kopīgs projekts). SoftBank un Honda arī investējuši General Motors Cruise pašbraucošu automašīnu izstrādē.

    Šobrīd Renault-Nissan-Waymo tikai veiks izpēti, bet pašbraucošu automašīnu testi Eiropas ceļos gaidāmi citās projekta fāzēs.

    Waymo pagājušajā gadā Arizonā spējis uzsākt pašbraucošu automašīnu taksometru servisu, bet automašīnā vēl arvien atrodas šoferis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma