Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija piestāda Facebook 2 miljonu eiro sodu

    Jaunākie raksti

    Vācija ar 2 miljonu eiro lielu sodu ir sodījusi sociālo tīklu gigantu Facebook par neprecīzu nelegālā/nevēlamā satura apjoma ziņošanu. Proti, Facebook varas iestādes ir informējis tikai par atsevišķām sūdzību kategorijām un tādējādi centies radīt sagrozītu priekšstatu par sociālajā tīklā notiekošo. Tas ir tīmekļa caurspīdīguma likuma (NetzDG) pārkāpums un šāda rīcība ir sodāma. Svaigi amatā nonākusī Vācijas Tieslietu ministre Kristīne Lambrehta (Christine Lambrecht) ir norādījusi, ka Facebook šo ziņošanas iespēju nav izveidojis pietiekami viegli atrodamu un ērti izmantojamu.

    Vācijā tagad katrai sociālo tīklu platformai ir ne tikai jānodrošina iespēja ziņot par nelegālu saturu, bet varas iestādēm ir jāatskaitās par šo sūdzību skaitu. Facebook norādījis, ka 2018. gada otrajā pusē tas ir saņēmis 1048 ziņojumus par nevēlamu saturu, kamēr Twitter un YouTube līdzīgos ziņojumos ir norādījuši vairāk nekā ceturtdaļu miljona šādu ziņojumu par visu pagājušo gadu. Skaidrs, ka Facebook iesniegtie dati neataino patieso situāciju šajā sociālajā tīklā.

    Reklāma

    Facebook norāda, ka ir izpildījis likuma nosacījumus un piezīmējis, ka atsevišķi momenti likumā nav bijuši pietiekami skaidri definēti. Facebook patur tiesības apstrīdēt tiesā šo sodu.

    Facebook un citi sociālie tīkli pēdējā laikā tiek uztverti kā regulējams risks, jo tiek uzskatīts, ka darbības tajos var ietekmēt, piemēram, vēlēšanu iznākumu. Vācija īpaši asi iestājas par tās pilsoņu privātuma aizsardzību un cenšas apkarot visas naida runas, kā arī cita nevēlama satura izpausmes tīmeklī.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma