Web Analytics
More
    Reklāma

    iRobot iegādājies Root Robotics, kas izstrādā apmācību robotus bērniem

    Jaunākie raksti

    2016. gadā Hārvardā tika radīts Root robots. Tas tika veidots kā praktisks rīks ar ko var bērniem mācīt programmēšanas iemaņas. Robots tika izstrādāts trīs gadus un vēlāk projekts tika atšķelts kā atsevišķs uzņēmums, lai to komercializētu. Veiksmīgās Kickstarter kampaņas rezultātā, kurā tika piesaistīts gandrīz 400 000 ASV dolāru finansējums, bija skaidrs, ka cilvēkiem ir interese par šāda veida produktu un tagad šo projektu ir iegādājies populārais robotu ražotājs iRobot.

    Reklāma

    iRobot turpinās attīstīt savu apmācību robotu produktu piedāvājumu, lai robotikas tehnoloģijas padarītu pieejamākas cilvēkiem. iRobot arī iepriekš ir atbalstījis dažādus izglītības projektus un aktīvi iesaistījies inženierzinātņu popularizēšanā.

    Šobrīd Root robotu var iegādāties par 199 ASV dolāriem un komplektā ar to saņemsim arī īpašu programmēšanas apmācības programmu. Ar to var darboties pat mazi bērni, kas vēl neprot lasīt, jo programmēšana tiek mācīta ar grafisku bloku palīdzību. Pieaugot zināšanu apjomam, bērns var radīt jau krietni komplicētākas programmas un process ir līdzīgāks īstai programmēšanai. Rezultātā robots var kustēties pa noteiktu maršrutu, apbraukt šķēršļus, kā arī zīmēt un dzēst uzzīmēto.

    Vai esi darbojies ar kādu līdzīgu programmējamu robotu? Pastāsti par savu pieredzi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    WUT
    27.06.2019 02:50

    Tas nemaz nav labs

    digitalk
    27.06.2019 10:39

    diezgan dīvaini, ka šis pasākums savācis naudu Kikstarterī. līdzīgus robotus programmēšanai bērniem esmu redzējis vēl vismaz divus un kaut kā nav dzirdēts, ka kāds būtu kļuvis par “dižpārdokli”.

    Reklāma