Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel izlaiž rīku atsevišķu devītās paaudzes procesoru virstaktēšanai

    Jaunākie raksti

    Intel šonedēļ ir izlaidis Intel Performance Maximizer automātiskās virstaktēšanas rīku, kas ļauj vienkārši uzlabot veiktspēju sistēmām, kas izmanto atsevišķus devītās paaudzes Intel Core procesorus. Šo rīku varēsim izmantot, ja mūsu datorā darbojas kāds no sekojošiem procesoriem:

    • Core i9-9900KF
    • Core i9-9900K
    • Core i7-9700KF
    • Core i7-9700K
    • Core i5-9600KF
    • Core i5-9600K

    Šo sarakstu nekādā ziņā nevar nosaukt par garu, jo reāli runa ir par trīs procesoriem un to versijām ar atslēgtu iebūvēto videokarti (“KF” modeļos). Interesanti, ka virstaktēšanas rīkam ir vairākas versijas dažādiem procesoriem un tā uzstādīšanas fails aizņem makanu 1.5 GB. Diez ko viņi tur sabāzuši?

    Reklāma

    Klasiski virstakēšana tiek veikta no datora BIOS/UEFI, taču ir radīti rīki, kurus varam izmantot arī iestartējoties sistēmā. Piemēram, AMD sistēmas varam virstaktēt ar AMD Ryzen Master rīku, bet videokartes pierasts virstaktēt ar MSI Afterburner rīku. Intel iepriekš ir piedāvājis arī Intel Extreme Tuning Utility, kas ļauj manuāli virstaktēt krietni lielāku skaitu procesoru.

    Jaunais Intel Performance Maximizer ir ērts, jo ļauj uzlabot sistēmas veiktspēju automātiski. Pirmie testi liecina, ka labākus rezultātus joprojām var sasniegt virstaktējot procesorus manuāli, tomēr šajā gadījumā ir jābūt diezgan lielai skaidrībai par to, ko dari. Savukārt, ar jauno Intel rīku uzlabot sava datora veiktspēju varēs teju ikviens. Ņem vērā, ka nemākulīga virstaktēšana var sabojāt procesoru un Intel pat par maksu piedāvā papildus garantiju tieši šāda veida bojājumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    12.08.2019 10:47

    Nu ko, ietestēsim.. Man uz darba desktop gan ir pats pēdējais (švakākais), bet gribas redzēt, cik tad viņš nesāpīgi spēj virstaktēt..

    12.08.2019 16:07
    Reply to  shpats

    Hahah, tā arī neizdevās neko izdarīt, jo ” your BIOS is not supporting this function” vai ko tamlīdzīgu uzrakstīja.. :D

    Reklāma