Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo iepazīstina ar elektrisku autobusu 150 pasažieriem

    Jaunākie raksti

    Volvo izziņojis jaunu elektrisko autobusu sēriju, kas būs pieejama divos izmēros, lielākajā no tiem varēs satilpt 150 pasažieri.

    Volvo 7900 Electric Articulated (ar lokanu daļu pa vidu) ir jaunākais papildinājums Volvo autobusiem. Volvo piedāvā hibrīddzinēju autobusus un arī tā dēvētos plug-in hybrid autobusus.

    Jaunie Volvo autobusi jau aptuveni gadu tiek izmēģināti Gēteborgā, bet šobrīd ielās redzamie autobusi uzskatāmi par prototipiem. Tikai pēc oktobra Zviedrijas pilsētās nonāks pirmie Volvo 7900 Electric Articulated autobusi ar garumu 18 vai 18.7 metri.

    Autobusu ātrās uzlādes stacijas izvietotas to galapunktos, bet akumulatorus pilnībā uzlādē nakts laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    11.06.2019 12:31

    Amsterdamā šoferi izbauda elektriskos autobusus. Sajutos kā pudele busiņa kravas telpā,kas žvangājas un ripo kur pagadās. :)

    11.06.2019 14:39
    Reply to  Arčiņš

    Pēc Amsterdamas cofeeshopa apmeklējuma arī Fedjas busiņa kravas telpa var izlikties par ko citu.

    KKTK
    11.06.2019 15:55

    Piezīmēšu, ka Zviedrijā galapunktos autobusi, cik novērots, stāv ievērojami ilgāk, kā Latvijā. Un gandrīz visur ir iekārtotas speciālas stāvvietas prom no standarta pieturas, tā kā aizvilkt līdz tām kabeli būs vieglāk – nebūs jāpārbūvē pieturas.

    Fedja
    11.06.2019 17:23
    Reply to  KKTK

    Vāciešu koncepts ar ragainajiem kraviniekiem liekas loģikāks, kad auto brauc kā trolejbuss un vienlaicīgi lādē aķi, lai varētu turpināt ceļu tu, kur nav vadi. Nevajag speciālas stāvvietas un uzlādes punktus.

    Reklāma