Web Analytics
More
    Reklāma

    Razer piegādājis klēpjdatorus ar būtisku ievainojamību

    Jaunākie raksti

    Datoru un datorspēļu aksesuāru ražotājs Razer pirms pāris gadiem uzsāka piedāvāt arī jaudīgus klēpjdatorus. Razer Blade klēpjdatori ir glīti un jaudīgi, bet Razer nav izdevies klēpjdatorus padarīt drošus. Tiek ziņots, ka Razer klēpjdatoriem ir ievainojamība, kas ļauj urķiem datorā uzstādīt ļaunatūru.

    Razer klēpjdatoriem ir CVE-2018-4251 ievainojamība, kas bijusi arī Apple datoros. Apple to paši atklāja un laicīgi salāpīja, bet Razer kādu laiku izlicies, ka problēma nepastāv viņu vairāku tūkstošu dolāru klēpjdatoros. Razer atjēdzies tikai tad, kad par ievainojamību paziņots publiski.

    Reklāma

    Ievainojamība neļauj urķiem pārņemt datora darbību savā varā, bet urķi var mainīt datora iestatījumus un paslēpt ļaunatūru. Faktiski urķis var datoram iestāstīt, ka ļaunatūrai datorā ir jābūt, dators tad to ignorē. Daži salīdzina Razer klēpjdatoru ievainojamību ar Intel Meltdown.

    Ievainojamība ietekmē 2018 Razer Blade 15 (base model), 2018. un 2019. gada Razer Blade Advanced, 2018. gada Razer Blade Stealth 13.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma