Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija bloķēs deviņu lielo VPN servisu izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Labā ziņa ir tā, ka mums ir saraksts ar vairākiem relatīvi droši izmantojamiem VPN servisiem.

    Krievija paziņojusi, ka bloķēs deviņu lielu VPN servisa nodrošinātāju darbību valstī, jo tie atteikušies no pieejas sniegšanas valdības drošības struktūru izstrādātajam tīmekļa filtram. VPN servisu bloķēšana tiks nodrošināta tuvākā mēneša laikā.

    Reklāma

    2017. gadā Krievijā tika pieņemts likums, kas tiek uzskatīts par oficiālu tīmekļa cenzūras sākumu valstī. Likumā noteikts, ka VPN servisiem jāreģistrējas Krievijas Federālā sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas jomu uzraudzības dienestā. Vienlaikus servisiem jāpakļaujas dienesta uzliktajā prasībām, bloķējot piekļuvi nevēlamam saturam.

    Kopuma šāda prasība tika izteikta 10 VPN servisa nodrošinātājiem, bet tikai viens no tiem ir pakļāvies prasībām. Uzmini – kurš! Bingo! Tas ir Kaspersky Lab (Kaspersky Secure Connection).

    ExpressVPN, TorGuard un NordVPN servisi atteikušies no sadarbības ar Krieviju, uzņēmumi slēgs savus serverus Krievijas teritorijā. Hide My Ass! pilnībā aiziet no Krievijas tirgus. Liegums darboties Krievijā skars arī VPN Unlimited, VyprVPN, OpenVPN, Hola VPN un IPVanish.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andron Mc
    10.06.2019 16:01

    Muahahaha! JedRo kārtējoreiz iešauj sev kājā!
    Visi tie antiņu VPNi takš Krievijai ienesa naudu! Visi stulbie kapitālisti abonēja tos VPNus, un par tuneļa galu izvietošanu Krievijā, daļa naudas par to palika Krievijai. Nu vienīgi optikas bik aizķērnāja, bet nu toties nauda nāca. Tagad visi tie VPNi uztaisīs tuneļu galus kaukādā Sierra-Leone, Venecuēlā, un kur tur vel ir labi optikas kanāli, un to valsteļu ISPi normāli nopelnīs :-D

    Nākamais ko JedRo varētu darīt – aizliegt avioreisus ar Ķīnu un Japānu pāri Krievijas teritorijai! Tur vispār miljoni mēnesī viņiem iebirst. Aizliegs, un Amerika atjaunos savu pārsēšanas lidlauku Aļaskā. Ja nemaldos 500 darba vietas tur 90-tajos tika zaudētas.

    jānis
    10.06.2019 19:40

    Visi patiešām lielie (nevis kaut kādi VPN provaiderīši), kas grib turpināt strādāt Krievijā, sadarbojas ar Roskomnadzor. Google jau februārī pievienojās Krievijas bloķēto saitu sarakstam, kas tagad tiek piedāvāts VPN provaideriem, un izvāca no meklējumu rezultātiem nevēlamos resursus. Tāds lūk bingo. Microsoft arī neatpaliek sadarbībā ar Roskomnadzor.

    Nezinītis
    11.06.2019 01:24

    Štrunts ar Krieviju!
    Galvenais lai šī štelle (cenzūra) neatnāk līdz mums!
    Kaut gan man ir nelaba aizdoma, ka agri vai vēlu, bet tā būs visur. :(
    Citādi kungiem grūti kontrolēt savus vergus.

    jānis
    11.06.2019 07:58
    Reply to  Nezinītis

    Virzība uz to ir. Kad Krievija karoja ar Telegram (un Google ar Microsoft asistēja), tad VPN bija tie, kas nodrošināja piekļuvi Telegram. Tagad VPN traucēklis tiks novākts. Ko mēs redzam Eiropā un citur? To pašu varas interesi lasīt šifrētās sarunas. Lielbritānijā ir “Ghost proposal”, kas paredz likt mesendžeriem pievienot neredzamo sarunu dalībnieku: “It’s relatively easy for a service provider to silently add a law enforcement participant to a group chat or call.” Vācijā Iekšlietu ministrijai ir idejas piespiest “sadarboties” Telegram, WhatsApp un citus.

    igars
    12.06.2019 01:05
    Reply to  jānis

    Ņemot vērā notiekošo, tad AI izmantošana saziņu satura analizēšanai ir visai labs vidusceļš, tad ja atlasītie filtri neierobežo kāda indivīda brīvību apzināti vai arī,no ka visi baidās, ‘kļūmes’ dēļ. Visādi citādi, pat poligrāfu nav saņēmušies ieviest plašākai lietošanai. Kontrolei ir kābūt, jo sistēma pieprasa

    digitalk
    11.06.2019 10:26
    Reply to  Nezinītis

    cenzūra jau sen kā strādā — ja neesi pamanījis, tad pievērs uzmanību Google meklētāja rezultātiem un tur esošajām atrunām — daži meklējumu rezultāti novākti saskaņā ar GDPR vai DCMA.

    Reklāma