Web Analytics
More
    Reklāma

    Aizliegts Huawei viedtālruņos jau rūpnīcā uzstādīt Facebook lietotni

    Jaunākie raksti

    Viens no pasaulē lielākajiem liekprogrammatūras (bloatware) piedāvātājiem Facebook ir aizliedzis Huawei viedtālruņos jau rūpnīcā uzstādīt Facebook lietotni. Ja jau pat Facebook pamet šo kuģi, nepatikšanas Huawei dārziņā ir visai pamatīgas.

    Huawei viedtālruņos lietotāji pašrocīgi varēs uzstādīt WhatsApp, Instagram un citas Facebook piederošās lietotnes.

    Reklāma

    Google šobrīd vēl atļauj Huawei izmantot Android operētājsistēmu esošajos viedtālruņu modeļos, arī tajos, kas ir iepriekš izziņoti, bet tiks saražoti līdz rudenim. Bet Facebook ir aizliedzis savu lietotni uzstādīt viedtālruņiem, kas nav pametuši rūpnīcu. Attiecīgi – ja redzēsi, ka tavā jauniegādātajā Huawei nav Facebook, zināsi – tas ražots pēc šodienas. Tas gan pie nosacījuma, ja kāds vispār šobrīd izskata Huawei ierīču iegādi.

    Huawei iekūlies pamatīgās problēmās – ASV un Ķīnas tirdzniecības kara rezultātā Huawei atvadījies no iespējas izmantot ARM izstrādātos procesorus, kā arī Android operētājsistēmu Huawei var izmantot tikai līdz rudenim. Šobrīd nav skaidrs, vai Huawei izdosies salabt ar ASV, lai līdz nākamā viedtālruņa flagmaņa izziņošanai šī gada vēlā rudenī atgūtu iespējas veidot savus procesorus un izmantot Android.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    07.06.2019 12:45

    tā jau nav slikta ziņa, bet tieši otrādi – laba!
    mazāk programmu jādzēš pēc pirmās ieslēgšanas. :)

    Janis Murnieks
    07.06.2019 12:55

    Heh . Tiešām , tā ir laba ziņa :D
    Pats jau , jāatzīst feisīti lietoju , bet patīkami ka drazas mazāk .

    Starpcitu – Huawei aparātiem jau no laika gala lieko drazu varēja atinstalēt .
    Kas nav iespējams piemēram Samsungiem utt .

    p.s. arī mans nākamais aparāts būs Huawei . pagaidām neredzu iemeslu lai kko mainītu .

    Atis Gavens
    07.06.2019 15:02

    Arī es pagaidām neredzu nekādus iemeslus, lai nepirktu Huawei telefonu. Ja tiešām viss būs tik slikti, kā pagaidām visi stāsta, tad nākotnē vienkārši nebūs ko pirkt, bet no pieredzes saku, ka šobrīd saražotie telefoni (P30, P30 pro) ir fantastiski, lielākajā daļā aspektu (batereja, lādēšana(40W!!!!!), fotokamera) labāki par samsungu (note 9, s10 ) u.c.

    Krotow
    08.06.2019 14:18

    Jēdzīgs solis – pilnās Facebook un Facebook Messenger aplikācijas ir tikai resnas cūkas, kas bezjēgā aizņem atmiņu. Te saskatu iemeslu pieprasīt ražotājiem iespēju izdzēst no viedierīcēm preinstalētās aplikācijas, bez kurām tās var mierīgi iztikt. Kam man neizdzēšams Facebook, TripAdvisor un kaut kādi ofisi, ja vēlos tikai zvanīt, lasīt pastu, fotografēt un paskatīties kartē? Manuprāt te ir jēga petīcijai par šo tēmu Eiropas Parlamentam.

    fufcix
    08.06.2019 19:03

    laba ziņa
    jo mazāk drazas, jo labāk
    mani kaitina draza, ko nevar atinstalēt

    Reklāma