Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA gatavo robotiskas mēbeles mazas platības mājokļiem

    Jaunākie raksti

    IKEA plāno tuvāko gadu laikā izlaist mēbeles-robotus ar IKEA ROGNAN sērijas zīmolu. ROGNAN mēbeles spēs pašas pārveidot dzīvojamo istabu par guļamistabu vai mājas ofisa telpu. ROGNAN mēbeļu sērija paredzēta tiem, kuri dzīvo niecīgās dzīvojamās platībās.

    IKEA ROGNAN sērija taps sadarbībā ar ASV uzņēmumu Ori, kas jau šobrīd piedāvā dažādas robotmēbeles. Pirmās ROGNAN sērijas mēbeles būs daļa no jau šobrīd nopērkamās PLATSA mēbeļu sērijas un TRADFRI viedās apgaismojuma sērijas.

    Reklāma

    ROGNAN sērijas mēbeles būs apvienotas ar elektrības darbinātiem mehānismiem, kas paši spēs pārbīdīt IKEA mēbeļu iekārtojumu. ROGNAN filozofija ir nevis veidota mazāka izmēra mēbeles, bet šobrīd nevajadzīgās mēbeles paslēpt skatam, vietu atdodot nepieciešamajam istabas aprīkojumam. Ori izstrādātās mēbeles Studio Suite maksā sākot no 17 000 dolāru, kamēr IKEA grasās piedāvāt ROGNAN sērijas mēbeles būtiski lētāk.

     

    Pie pircējiem ROGNAN sērijas mēbeles nonāks kaut kad 2020. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.06.2019 00:42

    Transformējamo mēbeļu ideja kā tāda šķiet būs tuvu 100 gadus veca. PSRS bija saliekamie guļamkrēsli :) Vispār jauki, ka šo tēmu joprojām kustina. Vienīgi cenas Latvijas mazo dzīvokļu iemītniekiem visticamāk būs nepaceļamas. Bet lai jau ņemas – paskatīsimies kas iznāks.

    Artis
    06.06.2019 08:06
    Reply to  Krotow

    Ļoti daudzi mazie, vienas istabas, dzīvokļi tiek izīrēti. Ļoti populārs pakalpojums, piemēram, Liepājā. Pats izmantoju īres pakalpojums, kad vajag palikt uz vienu vai divām naktīm. Tieši šādos dzīvokļos Ikea mēbeles “ieguļas” vislabāk.

    Karlis
    13.06.2019 00:37

    Nez vai brīžos, kad vētra apraus elektrības piegādi, būs jāguļ uz rakstāmgalda vai tomēr būs pieejams kurbulis manuālai darbināšanai?

    Reklāma