Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa plāno ar satelītiem visā pasaulē pieskatīt CO2 izmešus

    Jaunākie raksti

    Eiropa grasās jau 2025. gadā palaist trīs satelītus, kas pieskatīs CO2 izmešu apjomu visā pasaulē. Tādējādi būs pieejami precīzi dati par katru valsti, katru pilsētu.

    Eiropas Kosmosa aģentūra grasās izmantot Sentinel 7 satelītu, aptuvenās izmaksas tiek lēstas ap 633 miljoniem eiro, bet projekta tapšana ir tieši atkarīga no Eiropas Savienības budžeta vadlīnijām 2021. – 2027. gadam. Eiropas Parlamentam un dalībvalstīm vēl ir jālemj par budžetu.

    Reklāma

    Jaunie satelīti vāks datus, kas tiks izmantoti Parīzes nolīguma klimata pārmaiņu jomā. Parīzes klimata nolīgumā izklāstīts rīcības plāns, lai mēģinātu apturēt globālās temperatūras celšanos par vairāk nekā diviem grādiem salīdzinājumā ar to līmeni, kas valdīja pirms industriālās revolūcijas. Līgumam ir jāstājas spēkā 2020.gadā, kad to parakstījušās valstis apņēmušās izpildīt jaunas gaisa piesārņošanas samazināšanas kvotas un atbalstīt videi draudzīgo resursu attīstīšanu.

    Bez skaidri uzskatāmiem un salīdzināmie datiem valstis nespēj kontrolēt CO2 izmešu apjomus. Vēl 2017. gada vidū ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja par valsts izstāšanos no Parīzes klimata nolīguma, jo tas nav izdevīgs ASV.

    Eiropas satelīti papildinās datus, kas tiks saņemti no Ķīnas, Japānas un ASV CO2 satelītu datiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma