Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft, iespējams, nav izstāstījis visu par uzbrukumu Outlook e-pastiem

    Jaunākie raksti

    Microsoft uzsācis brīdināt Outlook.com lietotājus par ielaušanos serveros, kas urķiem pavērusi iespēju iegūt daļu no lietotāju datiem. Microsoft šobrīd izsakās ļoti mīklaini, kas liek domāt, ka netiek pavēstīta visai uzņēmumam pieejamā informācija par uzbrukuma apmēriem.

    Pie Outlook.com datiem urķi esot piekļuvuši laika posmā no šī gada 1. janvāra līdz 28. martam. Tātad laiks datu zādzībām bijis pietiekams. Urķi tikuši klāt pie e-pastu adresēm, mapju nosaukumiem, e-pasta vēstuļu virsrakstiem, bet Microsoft norāda, ka urķi nav spējuši lasīt pasta saturu un piekļūt pie pielikumiem. Urķi skatījuši ne tikai Outlook.com datus, bet arī MSN un Hotmail e-pasta adrešu datus.

    Reklāma

    Šobrīd tiek pieļauts, ka urķi varētu būt tikuši klāt arī e-pastu saturam, ko Microsoft aktīvi noliedza, lai arī pēcāk atzina, ka pie e-pastu saturiem urķi piekļuvuši tikai 6% gadījumu. Visplašāk urķiem izdevies piekļūt parastu lietotāju sarakstēm, bet lielo uzņēmumu konti esot labāk pasargāti, vismaz šāda informācija izskanējusi tīmeklī.

    Microsoft šobrīd nav atklājis, cik tieši e-pasti varētu būt lasīti. Visticamāk, gaidāma vēl visai iespaidīga informācija par nozagto datu apjomu un saturu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma