Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunie Oculus Quest un Oculus Rift S Latvijā jau pavisam drīz

    Šo rakstu sagatavoja virtuālās realitātes un videospēļu speciālisti no GoStation.

    Jaunākie raksti

    Facebook nesen notikušajā F8 konferencē paziņoja, ka jaunās Oculus Quest un Oculus Rift S virtuālās realitātes ierīces (VR) pārdošanā nonāks 21. maijā (uz Latviju piegāde paredzēta sākot no 24 maija)!

    Oculus Quest ir pirmā nopietnā VR spēļu sistēma, kas darbojas kā viss vienā VR un nodrošina vēl brīvākas kustības pateicoties bezvadu savienojumam. Tiem, kuriem ir dators ar Windows 10 un videokarti, kas ir piemērota videospēļu spēlēšanai, Rift S nodrošinās vislielāko piedāvājumu satura ziņā. Gan Oculus Rift S, gan Oculus Quest cena Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir sākot no 499.99 eiro.

    Reklāma

    Oculus Quest virtuālās realitātes brilles

    VR ļauj pārvarēt realitātes robežas un izpētīt jaunas pasaules – pat kopā ar tiem cilvēkiem, kas atrodas otrā pasaules malā. Pirmais Oculus viss vienā risinājums, kompaktais Oculus Go, pavēra VR iespējas plašākai auditorijai, nekā jebkad agrāk. Tagad ar Oculus Quest brillēm un tā 6DOF iespējam nav nekādu barjeru lai pārvietoties pa virtuālās realitātes telpu, tik pat viegli kā reālajā dzīvē.

    Virtuālās realitātes progresa atslēga ir Oculus Insight

    Tagad iekļūšana VR ir tikpat vienkārša kā spēļu spēlēšana konsolē. Gan Quest, gan Rift S izmanto Oculus Insight, modernāko tehnoloģiju, kas ļauj izmantot inside-out tehnoloģiju un izsekot jūs telpā ar pašās brillēs iebūvētiem sensoriem. Tādējādi brilles pašas sastāda apkārt esošās telpas karti un ļauj jums pārvietoties vēl precīzāk un vieglāk gan virtuālās realitātes, gan fiziskās telpās. Spēles vietas iestatīšana ir gandrīz tikpat vienkārša kā briļļu pieslēgšana.

    Spēle bez ierobežojumiem Oculus Quest virtuālās realitātes brillēs

    Oculus Quest virtuālās realitātes brilles darbojas bez vadiem un nav nepieciešamības pēc datora (Quest darbojas ar Qualcomm Snapdragon 835 mikroprocesoru). Quest ir gatavs lietošanai jebkur un kad jūs vēlaties. Jums pat ir iespēja dalīties jautrībā ar draugiem, izmantojot koplietošanas funkciju (Quest beta versijā), kas ļauj jums translēt Oculus saturu uz jūsu viedierīci vai viedo televizoru.

    Oculus piedāvājumā ir 50+ spēles sākot no šūteriem līdz sociālām spēlēm. Jūsu Quest nāk ar piecām jau iepriekš ielādētām, aizraujošām demonstrācijas spēlēm (Beat Saber, Creed, Journey of the Gods, Space Pirate Trainer, Sports Scramble). Brilles būs pārdošanā ar 64 GB un 128 GB iebūvēto atmiņu.

    Oculus Rift S – pie datora slēdzamas virtuālās realitātes brilles

    Ar Rift S jūs varat nekavējoties piekļūt jūsu Rift satura bibliotēkai. Jūsu Oculus Home ir jums pielāgojama sociāla telpa, kurā jūs un jūsu draugi var “patusēties” pirms kopīga VR piedzīvojuma uzsākšanas. Ar uzlaboto optiku un augstākas izšķirtspējas displeju Rift nekad vēl nav izskatījies tik labi.

    Oculus Insight ietver caurskates (passthrough) režīmu gan Quest, gan Rift S brillēm, kas palīdz saglabāt drošību, parādot jums apkārt esošo fizisko vidi. Pateicoties caurskates plus (Passthrought+) režīmam ar stereo korekcijas funkciju, jūs varat izmantot Oculus ar jauktās realitātes tehnoloģijām.

    Latvijā jaunās Oculus Quest un Oculus Rift S virtuālās realitātes brilles būs iespējams izbaudīt virtuālās realitātes telpā “GoStation”. Tāpat tiks piedāvāta iespēja brilles iznomāt.

    Pagājušajā nedēļā (08.05) Oculus oficiālajā mājaslapā ierīču izsūtīšanas datums mainījies no 21.05 uz 29.05. Šonedēļ (13.05) sūtīšanas datums jau ir 30.05. Pagaidām nav zināms kā tas ietekmēs jauno ierīču piegādes uz Baltijas valstīm. Nekādas papildus informācijas Twitterī vai Facebook lapā no Oculus pagaidām nav.

    Noderīgi: Facebook grupa viesiem VR briļļu lietotājiem Latvijā. Ja tev jau ir vai tu plāno nopirkt VR brilles – pievienojies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    15.05.2019 14:38

    A kurus dronus ar viņām var vadīt?

    26.07.2019 14:39
    Reply to  KKTK

    Nav domats droņiem. domats spēlēm. internetā ir pietiekoši daudz rakstu, kuri skaidro- kurš vr ir domats kam.

    Rift s ir domats datoram, var spelet: Pavlov (vr csgo) beat saber, jeb ari simulatora spēles, kā assetto corsa.
    Oculus Quest- nevajag datoru. ir savā ziņā spēļu konsole ka xbox, jev playstation, tikai ar savu OS un ar svam vr spēlēm. Ir savs “dators” jau iebūvēts.

    Pašam man vel nav savs vr. gribetu Rift s, bet es skatos un mekleju, un izmekleju kas butu vis labakais man.
    Droņiem vr paskataties tadus kā utopia 360 jeb zeiss VR One.

    Reklāma