Web Analytics
More
    Reklāma

    GoPro jau jūnijā uzsāks ražot kameras Meksikā

    Jaunākie raksti

    GoPro pavēstījis, ka jau no nākamā mēneša savas sporta kameras ražos Meksikā. GoPro pārvietos ražošanu no Ķīnas uz Meksiku, lai izvairītos no ASV uzliktajām ievedmuitas nodevām, kas var visai jūtami paaugstināt produkcijas gala cenu. ASV un Ķīnas tirdzniecības karš un pamatīgie ievedmuitas tarifi likuši nevienam vien ASV uzņēmumam pārdomāt ražošanas pārcelšanu prom no Ķīnas. Jau iepriekš tika lēsts, ka Apple iPhone ievedmuita ASV būs ap 10%.

    ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojums par ievedmuitas tarifu piemērošanu ierīcēm, kas ražotas pārdošanai ASV, lika visai pamatīgi nokristies Apple akciju cenai novembra nogalē. Tramps vienmēr uzsvēris, ka tiks darīts viss, lai ASV bāzētie uzņēmumi pārceltu ražošanu uz ASV. Protams, bez laba iemesla neviens negrasās pamest Ķīnas zemo izmaksu rūpnīcu izmantošanu.

    Reklāma

    Vienlaikus paziņots, ka lielākais vairums pārējās pasaules GoPro kameras vēl arvien saņems no Ķīnas.

    GoPro nesen izziņoja savus finanšu datus par 2019. gada pirmajiem trim mēnešiem. Apgrozījuma rādītāji pirmajos trīs gada mēnešos kāpuši par 20%, kad to salīdzina ar gadu iepriekš, līdz 243 miljoniem dolāru. Vienlaikus gan GoPro paziņoja, ka trīs mēnešu periodā uzņēmums vēl arvien cietis zaudējumus 24 miljonu dolāru apmērā, tomēr pirms gada šis rādītājs gada pirmajiem mēnešiem bija mīnus 76 miljoni dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    15.05.2019 10:11

    Ķīnā ražot nevar, ja grib tirgot ASV. Bet ja grib tirgot arī Ķīnā, tad nevar ražot ASV! Koks ar 2 galiem!
    Prieks ka Meksikāņiem būs darbs!

    Reklāma