Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija izmēģina smago automašīnu uzlādi ar vadiem virs autoceļa

    Jaunākie raksti

    Vācijā izbūvēts pirmais autoceļš, kas spēj uzlādēt hibrīddzinēju smagās automašīnas gluži kā trolejbusus. Siemens izstrādājis eHighway dizainu, smagās automašīnas ar trolejbusa iezīmēm ražo Scania, kamēr automašīnas tehnoloģijas tapušas VW grupas ietvaros.

    Pagaidām netālu no Frankfurets izbūvēta šāda uzlādes iespēja ar vadiem virs autoceļa aptuveni 10 kilometru garumā. Izmēģinājums tiks veikts līdz 2022. gadam.

    Siemens eHighway nodrošina 670 voltus akumulatoru uzlādei, tā darbojas tikai tad, ja automašīna pārvietojas ar ātrumu līdz 90 kilometriem stundā. Ātrāk smagās automašīnas nepārvietojas. eHighway nodrošina tik lielu enerģiju, ka smago mašīnu var braukšanas laikā gan lādēt, gan arī izmantot tikai elektrodzinējus.

    Siemens eHighway jau iepriekš izmantota Zviedrijā un Kalifornijas štatā ASV. Zviedrijā arī ceļa segumā iestrādātas speciālas sliedes elektroauto uzlādei. Siemens norāda, ka eHighway tehnoloģija 40 tonnu smagai automašīnai uz 100 000 kilometru spēj ietaupīt līdz 20 000 eiro dīzeļdegvielā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    10.05.2019 23:42

    ik pēc 8h brauciena atpūtas punktos uzlādes ierīces ir ok, pārējais fufels

    Reklāma