Web Analytics
More
    Reklāma

    Robotikas čempionāta noslēguma posmā RTU sacentīsies simtiem robotu

    Jaunākie raksti

    Spēcīgi cīņas roboti, ātras pašbraucošas automašīnas un izveicīgi mehāniski dzīvnieki sestdien «valdīs» Rīgas Tehniskajā universitātē, vairāk nekā pustūkstotim bērnu un jauniešu sacenšoties par Latvijas Robotikas čempionāta uzvarētāja lauriem 15 disciplīnās. Sacensības Rīgā ir noslēdzošais, piektais posms čempionātā, kas šogad piesaistīja rekordlielu dalībnieku skaitu – par trešdaļu vairāk nekā gadu iepriekš.

    Noslēguma posms 11.maijā no plkst. 10:00 līdz 17:00 norisināsies RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē, Āzenes ielā 12. Jaunie robotikas entuziasti cīnīsies par uzvaru dažādās disciplīnās. Aizraujoši vienmēr izvērtušās sumo divkaujas. Tajās autonomi roboti cenšas izstumt sāncensi no laukuma. Ātrumsacīkšu cienītājus neatstās vienaldzīgus Folkrace disciplīna, kurā autonomas mašīnas mērojas spēkiem apļveida trasē ar šķēršļiem, kā arī līnijsekošana, kur brīvas konstrukcijas vai Lego robotiem jācenšas pēc iespējas ātrāk nobraukt sarežģītas formas trasi, sekojot iezīmētai līnijai.

    Reklāma

    Šogad pirmoreiz izveidota atsevišķa kategorija jaunāko klašu skolēniem «Uzbūvē savu robotu», mudinot bērnus uzkonstruēt savu sapņu mašīnu. Ikviens interesents, arī tie, kuriem nav sava robota, varēs izmēģināt roku VEX disciplīnā, demonstrējot veiklību dzīvniekus atgādinošu mašīnu vadīšanā ar tālvadības pulti.

    Robotikas čempionāta dalībnieku skaita pieaugums ir mērķtiecīga bērnu izglītošanas darba rezultāts. Lai to veicinātu, ESF projekta ietvaros Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija ir apmācījusi 150 jaunus robotikas pulciņu skolotājus visā Latvijā, un plānots sagatavot vēl 300 pasniedzējus.

    Dalībai pasākumā var pieteikties vēl līdz 9.maijam, aizpildot reģistrācijas pieteikumu vietnē https://www.rtu.lv/robotika. Paralēli sacensībām notiks skolotāju seminārs par tēmām «Izglītojošo robotikas produktu attīstības tendences. Makeblock produktu jaunumi» un  «Lietu interneta (Internet of Things) tehnoloģijas, to pielietojums». Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties arī ar demo laboratoriju «TehnoBuss» – 18 metrus garu autobusu, kas aprīkots ar modernām ražošanas, automātikas un citām iekārtām.

    Dalība sacensībās, seminārā un čempionāta apmeklēšana ir bez maksas.

    Pasākumu organizē RTU Robotikas klubs, RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte, RTU Datorzinātnes un Informācijas tehnoloģijas fakultāte, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija (LETERA)  un LETERA Klasteris.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    assa
    09.05.2019 16:30

    Interesanti, ka šādās un līdzīgās preses relīzēs daparjebkādu pasākumu (IT hakatroni, auto gonkas, skriešanas sacensības, bērnu dienas, pilsētu svētki etc etc), netiek pielikta klāt programma pa laikiem. Tipa tiek pieņemts, ka cilvēks, ja aiz neko darīt, gribēs apmeklēt, paskatīties, pats celsies no galda, ies googlee, meklēs nolikumu un norises laikus (jo arī jpg afišās to parasti neieraksta)!
    It kā nav grūti, bet pašos pamatos man tas šķiet kautkā stulbi… tsk par šo ir vērts padomāt info publicējošiem portāliem

    Reklāma