Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielākie Android Q jaunumi no Google I/O konferences

    Jaunākie raksti

    Android Q publiskā beta versija pieejama jau šobrīd, tā atnesusi vairākus jaunums, kas daļēji varētu uzlabot mūsu dzīvi, bet ir arī pāris jaunumi, kas ikgadējiem Android lietotājiem varētu šķist neērti.

    Share

    Manuprāt, svarīgākā jaunā Android Q sadaļa ir Share jeb dalīšanās loga uzlabojumi. Share izskats būs ērtāks, saturs ielādēsies ātrāk, jo Android Q jau fonā visu laiku gatavos izdalāmo saturu.

    Reklāma

    Live Caption

    Google programmatūra spēs pārvērst filmā vai seriālā runāto par subtitriem. Nebūs jāmeklē pēc maģiskās SRT datnes. Runas pārvēršana lasāmā saturā notiks reālā laikā. Šo visu paveiks mākslīgais intelekts bez interneta palīdzības, rīks aizņems ap 80 MB.

    Dark mode

    Android Q operētājsistēmā beidzot būs pieejama tumšā vizuālā tēma, lai nedaudz ietaupītu enerģiju ar OLED tipa ekrāniem, kā arī lai tumsā viedtālruņa ekrāns nesvilinātu acis ārā. Daudzi viedtālruņu ražotāji jau pārseguši Android Pie un vecākas Android versijas ar tumšas tēmas ādiņu.

    Privātuma kontrole

    Android Q iestatījumu sadaļā būs jauna iespēja pielāgot savus privātuma un atrašanās vietas iestatījumus. Šobrīd Android operētājsistēma ļauj pilnībā atļaut vai pilnībā liegt lietotnēm pieeju atrašanās vietai. Android Q papildinās iespēju klāstu ar iespēju, kas ļaus lietotnei tikt pie atrašanās vietas datiem tikai tad, kad lietotne būs atvērta un tiek lietota.

    5G

    Par 5G šobrīd dzirdam daudz, arī Android Q būs jau iebūvēts atbalsts 5G tehnoloģijām, lai Android viedtālruņu ražotājiem nenāktos pašiem izstrādāt programmatūru.

    Salokāmo viedtālruņu atbalsts

    Lai arī ar salokāmajiem ekrāniem ražotājiem neveicas ideāli, tomēr Android Q būs iekļauts to atbalsts. Ražotājiem vairs nenāksies iestāstīt Android Q viedtālruņiem, kurš ekrāna apgabals kurā mirklī izmatojams.

    Back tiek aizstāts ar žestu

    Nelielas neērtības būs ilggadējiem Android lietotājiem, jo jaunākā operētājsistēmas versija atteiksies no Back ekrāna pogas. Tās vietā nāks pirksta slidināšanas žests. Šāda iespēja jau bija Pie operētājsistēmas versijā, bet pārsvarā ražotāji izvēlējās palikt pie vecās trīs pogu sistēmas. Nez, vai Google turpmāk ļaus šādi variēt.

    Android Q beta

    Androdi Q var izmēģināt 21 dažādā viedtālrunī: Asus Zenfone 5z, Essential Phone, Huawei Mate 20 Pro, LG G8 ThinQ, Nokia 8.1, OnePlus 6T, Oppo Reno, Realme 3 Pro, Sony Xperia XZ3, Tecno Spark 3 Pro, vivo X27, vivo NEX S, vivo NEX A, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi Mix 3 5G.

    Avotspopsci
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    08.05.2019 14:04

    Būtu labi, ja izstrādātu kādu žestu split screenam, lai būtu tik ērti kā vecajos labajos Oreo laikos.

    Google
    08.05.2019 16:23

    Pieņemu, ka varēs variēt, tā pat kā viņi atļāva variēt uz Pie versijas. Beta 3 versijas navigācijas iestatījumi –comment image

    Jānis
    09.05.2019 08:19

    Skatoties pašu IO un tajā brīdi, kad viņi prezentēja privātuma kontroli, kur var beidzot uzlikt, ka atrašanās vietu lietotne izmanto tikai tad, kad ir ieslēgta, varēja riktīgi ierēkt. Uzreiz ienāca prātā android fanātiķi, kuri visu laiku lielās, ka viņiem androidā ir lielā konktrole par iphone.
    Bet nu Live Caption ir baigā maģija, cerams, ka strādās kā reklamēja.

    Reklāma