Web Analytics
More
    Reklāma

    Snoppa Atom stabilizatora apskats

    Jaunākie raksti

    Kādu laiku atpakaļ ieraudzīju reklāmu, par Snoppa Atom “pūļa sponsorētu projektu” (tā saucamo crowdfunding project) Indiegogo mājaslapā. Likās, ka šāds gimbals man varētu noderēt, lai iemūžinātu bērnu ikdienas gaitas un laiku kopā ar ģimeni, tāpēc nolēmu izmēģināt un pirmo reizi piedalījos šāda veida projektā.

    Naudu ieguldīju, tad sākās gaidīšana. Kompānija jau vienu projektu bija veiksmīgi realizējusi un es ar aizrautību metos piedzīvojumā. Ilgi nācās gaidīt, jo projekts tika pagarināts, bet man sanāca “ielekt” otrajā vilcienā, kad vēl pati trīs asu stabilizācijas sistēma (turpmāk tekstā gimbals) maksāja 79$ (tagadējā cena pieaugusi jau līdz 179$ par tādu komplektu, ko izvēlējos es).

    Reklāma

    Saņemot gimbalu biju ļoti patīkami pārsteigts, jo ilgās gaidīšanas dēļ jau biju piemirsis par to, ka piedalījos projektā.

    Pirmie iespaidi pat ļoti patīkami – preces iepakojums, dizains un kvalitāte bija ļoti laba ņemot vērā gimbala cenu – 79$ (neskaitot piegādes izmaksas).

    Snoppa ir Ķīnā bāzēta kompānija un pēdējo gadu laikā laiduši klajā ne vienu vien šāda veida ierīci. Tās ir ierīces, kas palīdz kameru noturēt vienā pozīcijā, lai arī kā lietotājs kustinātu ierīci.  Ļoti labi noder, lai filmētie kadri izdotos lieliski un varētu tikt pielīdzināti profesionāli uzņemtam video.

    Atom ir ceturtais gimbals, ko Snoppa ir laiduši patērētāju tirgū un otrais, kas paredzēts viedtālruņiem.

    Kāpēc izvēlējos tieši Atom? Jāatzīst, ka pievilināja cena (protams, ja būtu redzējis, ka maksā 179$, diez vai iegādātos, bet šobrīd varu teikt, ka arī 179$ par šo produktu tā kvalitātes un daudzveidīgo funkciju dēļ ir diezgan adekvāta cena.

    Atom dizains ļauj labi izmantot dažāda lieluma telefonus, kā arī kopā ar telefonu var lietot dažāda smaguma un formas piestiprināmos stiklus, jo nocentrēt jeb atrast balansa punktu ir ļoti vienkārši (salīdzinājumā ar citiem līdzīgiem gimbaliem, ko esmu redzējis).

    Lai arī iepakojumā nebija daudz informācijas par gimbala pareizu lietošanu, mani tas daudz neapbēdināja, jo parasti neizmantoju produktu lietošanas instrukcijas (pirms rodas problēmas :D ).

    Gimbals ir ļoti labi veidots, materiāls šķiet izturīgs un kvalitāte ir pat ļoti laba. Pats gimbals ir diezgan viegls – 440 grami. Turēt to rokā un strādāt ar to ir ļoti ērti. Gimbalam apakšā ir arī standarta vītne, ja vēlas, to var lietot uz trīskāja, vai pat uz pagarināmā kāta.

    Sākt lietot Atom bija ļoti viegli. Kā to darīt? Atloki gimbalu, ieliec telefonu gimbalā un ieslēdz to, sāc filmēt.

    Kad es saņēmu gimbalu, pieslēdzoties aplikācijai, bija jau pirmais atjauninājums 2.3.1  (šobrīd pieejama jau 2.3.7 aplikācijas versija). Aplikācija piedāvā arī atjaunot gimbala programmatūru.

    Kopā ar ierīci var izmantot dažādus telefonus. Pēc parametriem no 55-99mm platus un līdz 9mm biezus. Iespējams, var arī mazākus izmērus, bet tad vajadzētu nedaudz pielāgot. Piemēram, es pat GoPro Hero4 kastīti varēju iestiprināt, izmantojot GoPro vāku un stiprinājumu.

    Šis gimbals var nodrošināt darbību līdz pat 310 gramu smagiem telefoniem, tāpēc papildus stikli un vāciņi nav šķērslis, lai gimbals veiksmīgi pildītu savas funkcijas.

    Atom ir daudz podziņu/slēdžu, kas ar zilzobi (bluetooth) tiek padoti tālāk uz telefonu, tāpēc atvieglo filmēšanu, daži arī ir konfigurējami. Priekšpusē ir kursorsvira motorizētai kustībai uz augšu un uz leju, pa labi un pa kreisi, kā arī slīpuma kontrolei. Ir vēl divas pogas, lai sāktu / pārtrauktu ierakstīšanu un, lai izsauktu lietotņu izvēlni.

    Aizmugurē ir trigerslēdzis, kas atkarībā no tā nospiešanas metodes veic vairākas funkcijas. Tas var bloķēt virzienu, nodrošināt ātru izsekošanu vai atiestatīt gimbāla virzienu sākuma pozīcijā. Zem tā atrodas arī poga, saukta par “atpakaļ pogu” lietotnē, ko izmanto, lai pārslēgtos no fiksētas pozīcijas uz sekojošanas režīmu un ieslēgtu / izslēgtu bezvadu uzlādi.

    Visbeidzot  ieslēgšanas/izslēgšanas poga/ slaideris zem priekšējā pogu paneļa.

    Baterija, uzlādēšana

    Atom baterija ir 2000mAh un Snoppa apgalvo, ka ar to iespējams darbināt gimbalu pat 24 stundas no vietas (protams, ja nelādē telefonu paralēli no šīs baterijas).

    Interesanti, ka Snoppa Atom atbalsta bezvadu lādēšanu, tāpēc to var izmantot, lai uzlādētu viedierīci, kamēr ar to filmē. Alternatīva uzlāde, protams, ir arī caur USB vadu, kam ports atrodas roktura sānos. Blakus šim USB-C portam ir arī 3,5mm audio/mic ligzda, lai varētu pieslēgt viedtālrunim ārējo mikrofonu. Jāsaka gan, ka jaunajiem Iphone nebūs šādas ieejas, līdz ar to, varēs izmantot ārējo mikrofonu tikai kopā ar adapteri.

    Pašu gimbālu uzlādē ar USB-C tipa lādētāju. Snoppa jau ir padomājis par modernāko no lādēšanas risinājumiem. Tajā pašā laikā citi ražotāji vēl turpina izmantot USB micro tipa adapterus, kas, manuprāt, jau ir novecojis risinājums.

    Aplikācija

    Snoppa aplikācija veic lielisku darbu un piedāvā dažādas funkcijas, kas ir noderīgas, veidojot savus video. Ļoti noder, piemēram, sejas izsekošana, objekta izsekošana. Var izmantot statiskās “Time lapse” un kustīgās “Time lapse” iespējas.

    Gimbalu var lietot arī bez Snoppa mobilās aplikācijas, lai gan tā ir noderīga, lai nodrošinātu dažādas pogu kombinācijas (piem., sākt/apstādināt ierakstu).

    Uzņemot fotogrāfijas, ir iespējams veidot panorāmas skatus un pat bilžu kolāža, kas automātiski tiek sastiķēta veidojot lielformāta fotogrāfiju kā arī nakts bildes. Stabilizācija palīdz kadru noturēt vienā punktā un nakts bildes izdodas skaidrākas.

    Aplikācija, ļauj arī kalibrēt gimalu, kā arī piedāvā automātiski atjaunot ierīces programmatūru. ( zemāk ekrān šāviņš no automātiskās dzelža atjaunošanas)

    Tehniskā puse

    • Darbojas ar:  7.4V
    • Patērē: 90mA(ja telefons ir balansā)
    • Darbības temperatūra: -10℃ ~+45℃
    • Izmēri(W*D*H)Atlocīts: 123*73*297mm, Salocīts: 50*106*178mm
    • Svars: 440g
    • Viedtālruņa pieļaujamais platums: 55-90mm
    • Viedtālruņa maksimāli pieļaujamais biezums : ≤9mm
    • Atom darbosies, ja stabilizējamā ierīce nepārsniegs : 310g
    • Audio Jack veids: 3.5mm TRRS
    • Baterija:  Li-ion, Modelis:  SP26350, Jauda: 14.8Wh, Elektriskā ietilpība: 2000mAh
    • Darbības ilgums: 24 stundas (ar piebildēm, ka tajā laikā no baterijas nelādē telefonu, un, ka telefons ir balansēts).

    Mani secinājumi

    Snoppa Atom ir iespaidīgs  trīs asu gimbals, kas palīdz telefonu lietotājiem uzņemtos video pielīdzināt profesionālam filmēšanas rīkam.

    Plusi:

    • Labs, kvalitatīvs dizains;
    • Ir salokāms, aizņem maz vietas;
    • Daudz fiziskās podziņas ierīces kontrolēšanai;
    • Iebūvēts bezvadu lādētājs;
    • Iebūvēts Portreta/Ainavas auto pārslēdzējs;
    • Iespēja pieslēgt ārējo mikrofonu;
    • Maināms akumulators;
    • Var pielietot ne tikai ar telefonu;
    • Jaunums POV režīms ļauj kreativitātei izpausties.

    Mīnusi:

    • Nepārvada audio/mikrofonu caur zilzobi (Bluetooth), (pārsvarā mīnuss tiem, kuri šo ierīci lieto kopā ar iPhone, – nav, kur piespraust audio/mikrofonu)
    • Ir sistēmas bugi sākumā, bet ļoti ātri parādās jauni programmatūras atjauninājumi.
    • Nereti nespēj noturēt skatu vienā virzienā, vajadzīga pārkalibrēšana!

    Pāris video no Atom testiem!

    Daži Snoppa Atom video no Oficiālās lapas!

    Slēdžu paskaidrojumi

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ilmārs
    30.04.2019 17:38

    Vai ir labāks par DJI Osmo Mobile2?

    Andis
    08.01.2020 13:56

    Testā izskatās pēc kakas, video ar lēcieniem kustās uz priekšu, tāds saraustīts. Manā skatījumā DJI OM 3 ir labāks un arī lētāks.

    Reklāma