Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung piespiež iFixit izņemt Galaxy Fold izjaukšanas rakstu

    Jaunākie raksti

    Samsung vēlme būt pirmajiem laižot tirgū salokāmo viedtālruni Galaxy Fold diemžēl ir piedzīvojusi absolūtu fiasko. Produkts gluži vienkārši ir pavisam negatavs un tas raisa izbrīnu par lēmumu to vispār oficiāli laist pārdošanā.

    Atgādināšu, ka Galaxy Fold pirmo reizi tika oficiāli izziņots februāra vidū un februāra beigās notikušajā Mobile World Congress izstādē tas tika izvietots stikla būrī, lai neviens tam nepieskartos. Galaxy Fold bija pārdošanā jānonāk šodien, 26. aprīlī, bet arī šos plānus Samsung nācās atcelt, jo viena pēc otras salūza šajās nedēļās dažiem žurnālistiem un blogeriem izsniegtās testa ierīces. Par kādu ierīces laišanu pārdošanā mēs varam runāt, ja to nesalaužot nespēj lietot pat pieredzējuši tehnoloģiju apskatnieki.

    Reklāma

    Pie vienas no šīm testa ierīcēm bija ticis arī populārais medijs iFixit, kas publicē dažādu tehnoloģiju ierīču izjaukšanas un remonta pamācības. Pirms divām dienām iFixit publicēja Galaxy Fold izjaukšanas rakstu un secinājumos rakstīja, ka šī ir ļoti sarežģīti remontējama ierīce un tās displejs ir ļoti trausls. Vienas dienas laikā šo rakstu paspēja apskatīt vairāk nekā 100 000 reizes un, acīmredzot, tas ļoti negāja pie sirds Samsung.

    Šodien iFixit komanda savā blogā publicēja paziņojumu par to, ka no lapas ir aizvākts Galaxy Fold izjaukšanas raksts. iFixit skaidro, ka ierīci saņēma no kāda sava sadarbības partnera, kam Samsung bija piešķīris šo testa ierīci. Tad nu caur šo partneri Samsung arī izdevās piespiest iFixit izņemt rakstu. Par laimi mums ir tīmekļa arhīvs, kurā Galaxy Fold izjaukšanas raksts joprojām ir izlasāms.

    Es internetā jau paspēju izlasīt komentāros, kuros iFixit tiek pārmests, ka tie ir pakļāvušies Samsung prasībai, tomēr šajā gadījumā es uzskatu, ka iFixit darīja visu pareizi, jo partnerim izsniegtā ierīce nebija paredzēta nodošanai trešajām pusēm, kur nu vēl izjaukšanai. Lai arī izjaukšanas raksta publicēšana noteikti kalpoja sabiedrības interesēs, tomēr Samsung ir visas tiesības rūpēties par kontrolētu savu neizlaisto ierīču lietošanu. Brīdī, kad Galaxy Fold būs nopērkams veikalos, Samsung vairs nebūtu nekādu iespēju ietekmēt iFixit vai jebkuru citu mediju šāda satura publikācijā.

    Mani gan joprojām izbrīna tas, ka Samsung ir izvēlējies izlaist tik acīmredzami negatavu produktu. To apliecina pirmie apskatnieku testi un to apliecina arī iFixit izjaukšanas raksts. Galaxy Fold ir pārāk trausls, lai to varētu lietot kā parastu telefonu. Bet tad atkal, tas nav parasts telefons, un, iespējams, mums kaut kādā mērā būs jāiemācās šādu ierīci lietot savādāk? To mēs noskaidrosim vēlāk, kad Galaxy Fold piedzīvos savu otro piedzimšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Non-Guru
    26.04.2019 15:06

    Ir interesants viena jūtubera viedoklis paršo te.

    Ka Samsung uzbūvēja šo telefonu pārāk lielā steigā un slepenībā, lai pa lielam būtu pirmie pirms Huawei, jo Huawei caur trešo kompāniju bija tikuši klāt pie Samsung displeja dokumentiem un sāka jau izrādīt savu ierīci.

    Redzot to, kā noplūst ziņas par jaunajiem telefoniem mēnešiem iepriekš un par Samsung fold nebija nekādas informācijas pirms tam, tas liekot minēt, ka telefons tika būvēts ļoti slēgtā vidē, un vairāk par laboratoriju un ražošanas ļīniju nemaz neredzēja, kas arī neļāva apjaust reālās vides ietekmi uz šo telefonu. Ka eņģe ir tik “atvērta” putekļiem un visam kam citam, ka telefons ikdienā sabojātos arī bez jau slavenās plēves noplēšanas.

    Tā kā potenciāls ir parādīts, tad atliek pagaidīt varbūt pat gadu, kamēr Samsungs savedīs ierīci kārtībā tuvāk ikdienas lietošanai.

    Krotow
    26.04.2019 23:35

    Varēja taču priecāties, ka par jaunā aparāta problēmām uzrakstīts priekšā. Uzreiz ir skaidrs, kas konkrēti šī telefona konstrukcijā jāuzlabo. Gaidām nākamo revīziju.

    Spriežot pēc apraksta izskatās ka sašvīkātu ekrānu nomainīt nāksies vienā gabalā ar pielīmētajiem kabeļiem un kontroles shēmām zem ekrāna. Dzimtā aizsargstikliņa tur virsū nav un tāpēc parastais stikla (un digitaizera) atlīmēšanas/pielīmēšanas triks neies cauri. Tas prieciņs būs vismaz 300 ēriku vērts.

    Fold it
    27.04.2019 03:15
    Reply to  Krotow

    Sašvīkāt to ekrānu varētu nebūt tik vienkārši. Tas jau nav stikla ekrāns, bet gan plastmasas. Ātrāk tas ekrāns fiziski ieplīsīs nekā sanāks švīku atstāt.

    Reklāma