Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft pārspēj Apple un kļūst par pasaulē vērtīgāko uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Programmatūras gigants Microsoft, ir pārspējis Apple un 25. aprīlī ir kļuvis par trešo ASV uzņēmumu, kura tirgus vērtība pārsniegusi 1 triljona ASV dolāru atzīmi. Tas noticis īsi pēc tam, kad Microsoft paziņoja veiksmīgos pēdējā fiskālā ceturkšņa finanšu rezultātus, kas parāda spēcīgo Microsoft mākoņpakalpojumu izaugsmi.

    Microsoft šobrīd uzreiz pēc Amazon Web Services ir otrs lielākais mākoņpakalpojumu sniedzējs. Tāpat Microsoft ļoti labi sokas ar Office ofisa un serveru programmatūras produktu tirdzniecību. Lai arī labu laiku Microsoft nav izlaidis jaunus Surface datorus, arī šis biznesa atzars ir strādājis ar 21% peļņas pieaugumu. Kā redzam, Microsoft ir spējuši diversificēt savu piedāvājuma klāstu un katru jomu veiksmīgi attīstot, ievērojami nopelnīt.

    Reklāma

    Tāpat nevar noliegt, ka ļoti veiksmīgi strādā Microsoft vadītājs Satja Nadella (Satya Nadella). Viņš pie Microsoft vadības stūres stājās 2014. gada 4. februārī un grafikā zemāk varam redzēt, ka uzņēmuma akciju vērtība no šī brīža tikai turpina pieaugt.

    Microsoft mārketinga vadītājs Kriss Kapossela (Chris Capossela) gan norāda, ka uzņēmuma tirgus vērtība nav svarīgākā metrika, kam seko līdzi uzņēmuma vadība. Tomēr tā ir nozīmīga investoriem, kas vienmēr lūkojas pēc perspektīvām investīciju iespējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nelabojams
    03.05.2019 19:43

    šāda rakstura līkne parasti beidzas ar “krakš!”

    Reklāma