Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple katru mēnesi Amazon maksā 30 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    CNBC vēsta, ka Apple un Amazon ne tikai cīnās par klientiem, bet arī cieši sadarbojas. Apple ir viens no lielākajiem Amazon Web Services (AWS) mākoņservisu klientiem un ik mēnesi par pakalpojumiem maksā vairāk nekā 30 miljonus ASV dolāru. Pie tam, paredzams, ka šogad Apple samaksās Amazon vairāk nekā gadu iepriekš.

    Šādi tēriņi apliecina Apple vēlmi savus mākoņservisus kā iCloud nodrošināt stabili pieejamus saviem klientiem visā pasaulē. Iepriekš ir vēstīts, ka Apple AWS izmanto tieši iCloud datu uzglabāšanai.

    Šobrīd ik mēnesi tiek aktīvi lietots vairāk nekā viens miljards Apple ierīču un tas rada ļoti augstas infrastruktūras prasības. Apple sadarbojas ar Amazon, Google un Microsoft mākoņpakalpojumu sniedzējiem un intensīvi būvē arī savus infrastruktūras objektus.

    2018. gada janvārī Apple paziņoja, ka turpmāko piecu gadu laikā ASV vien uzņēmums plāno iztērēt 10 miljardus dolāru datu centru uzbūvēšanai.

    CNBC avoti arī vēsta, ka Apple ar Amazon dažu pēdējo mēnešu laikā ir parakstījis vienošanos, kurā atrunāts, ka iegrauztā ābola kompānija turpmāko piecu gadu laikā AWS tērēs vismaz 1.5 miljardu ASV dolāru.

    AWS veido būtisku daļu Amazon ieņēmumu (pagājušajā gadā tie bija 11%) un to izmanto arī citi labi zināmi uzņēmumi, piemēram, Adobe, Lyft, Pinterest u.c. 2018. gada nogalē Amazon ar saviem klientiem bija vienojušies par to, ka tie ilgāk par gadu izmantos AWS vairāk nekā 19.3 miljardu ASV dolāru vērtībā.

    AvotsCNBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.04.2019 14:48

    Cik daudz datu (%) novdīti uz Amazon serveriem? Diezgan ienesīgs bizness. Ja pieņemam, ka pasaulē ir ~700milj Iphone lietotāji. Domāju, ka 1/3 izmanto vismaz minimālo “Storage Plan” par 0,99$ mēnesī. Uz kopējiem ienākumiem tie 40milj tāds kriksītis vien ir.

    Reklāma