Web Analytics
More
    Reklāma

    Luminor atver programmatūras izstrādātāju portālu

    Jaunākie raksti

    Luminor ir atvēris Izstrādātāju portālu, ar mērķi ļaut finanšu tehnoloģiju (fintech) un citiem uzņēmējiem izstrādāt jaunus produktus, kas būtu integrēti ar Luminor bankas pakalpojumiem.

    Luminor atvērtā sadarbības platforma (Open Banking) tagad sniedz iespējas izstrādāt neierobežoti plašu produktu klāstu: sākot no vienkārši bankas pakalpojumu integrēšanas jau esošos citu uzņēmumu digitālajos produktos (piemēram, grāmatvedības vai citās finanšu vadības un plānošanas programmās), līdz pat pilnīgi jaunu produktu izstrādei, piemēram, paplašinot un piemērojot bankas produktus īpaši definētām klientu vajadzībām.

    Reklāma

    Luminor Izstrādātāju portāls ir pirmais solis Luminor atvērtās bankas digitālo iespēju stratēģijā, kas ļauj izstrādātājiem, produktu īpašniekiem, startapiem un programmatūru izstrādes uzņēmumiem lietot Luminor atvērtās bankas digitālo pakalpojumu API jeb rīku kopumu programmatūru un aplikāciju veidošanai. Tajā var piekļūt bankas pakalpojumiem, izmēģināt dažādus produktu izmantošanas scenārijus un sākt izstrādāt lietotnes, kas paplašinātu bankas pakalpojumus vai tiktu integrētas ar tiem.

    “Luminor ir banka uzņēmīgajiem cilvēkiem, tāpēc esmu pārliecināts, ka atvērtās sadarbības platforma veicinās sadarbību ar mūsu klientiem un partneriem. Sadarbojoties ar Baltijas valstu izstrādātājiem, varēsim izstrādāt tādus produktus un pakalpojumus, kas būs īpaši pielāgoti mūsu reģiona iedzīvotājiem un uzņēmumiem,” norāda Jevgeņijs Kazaņins, Luminor ikdienas pakalpojumu pārvaldes vadītājs. “Ceram, ka interesi par atvērto sadarbības platformu izrādīs plašs interesentu loks, gan izstrādātāji, gan dažādi jaunuzņēmumi, gan arī tehnoloģiju uzņēmumi, kas ikdienā izstrādā dažādu IT sistēmu integrāciju risinājumus. Prognozējams, ka nākotnē uzņēmumi radīs gan lietotnes mazumtirdzniecībai, gan citiem biznesa segmentiem visdažādākajās nozarēs.”

    Luminor Izstrādātāju portāls ir jau pieejams: https://developer.luminoropenbanking.com

    Šobrīd Izstrādātāju portālā ir informācija par API (Application Programming Interface), kas saistīti ar kontiem, maksājumiem un maksājumu kartēm. Jāpiebilst, ka Luminor atvērtās sadarbības platformas stratēģija paredz paplašināt API klāstu līdz pilnam produktu sarakstam, tostarp ikdienas bankas operācijas, uzkrājumu un aizdevumu produkti. Nākotnē plānots izstrādātājus iepazīstināt ar ar Izstrādātāju portālu un ar ieinteresētajām pusēm uzsākt sarunas par potenciālo sadarbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    SS
    17.04.2019 16:59

    Forši, nespēj savest kārtībā savu internetbanku bet jau lidinās mākoņos ar savu portālu !

    Krotow
    17.04.2019 19:56
    Reply to  SS

    Tā jau ir lidināšanās mākoņos pa dārgo :) Citi to dara par velti un bez datora.

    Reklāma