Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel neražos 5G viedtālruņu modemus, jo Apple vienojies ar Qualcomm

    Jaunākie raksti

    Apple un Qualcomm vakar panāca izlīgumu licencēšanas tiesvedībā, kas licis uzreiz Intel nākt klajā ar paziņojumu, ka no Intel nav gaidāmi 5G viedtālruņu modemi. Apple 5G tehnoloģiju jomā sadarbosies ar Qualcomm.

    Intel uzsvēris, ka uzņēmums pārtrauc darbu pie 5G modemu izstrādes, tā vietā uzņēmums pievērsīsies 5G infrastruktūras un citu 5G ierīču izveidei.

    Reklāma

    Apple iPhone ar 5G mobilo datu savienojumu tiek gaidīts ne ātrāk par 2020. gada rudeni. Baumas gan norāda, ka Apple varētu atlikt iPhone 5G izlaišanu līdz 2021. gadam, kad 5G infrastruktūra jau būs visai plaši pieejama.

    Apple un Qualcomm tiesvedība tika uzsākta 2017. gada janvārī. Apple apgalvoja, ka Qualcomm nepamatoti ceļ cenas savām tehnoloģijām, kas tiek piegādātas Apple. Qualcomm uzstāja, ka iPhone ražošana bez Qualcomm iesaistes nebūtu iespējama, uzņēmums vēlas, lai par darbu un inovācijām tiktu pienācīgi atalgots.

    Lai arī Apple pats veido savus procesorus, tomēr Qualcomm bija vienīgais datu modemu piegādātājs no 2011. gada (iPhone 4S) līdz pat 2015. gadam (iPhone 6S un 6S Plus). Līdz ar iPhone 7 un 7 Plus atnākšanu Apple sāka izmantot arī Intel modemus. iPhone XS, XS Max un XR modeļos ir tikai Intel 4G modemi.

    Avotscnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma