Web Analytics
More
    Reklāma

    Honor Watch Magic viedā pulksteņa apskats

    Glīts viedais pulkstenis, bet traucē slēgtā ekosistēma un nespēja sinhronizēt datus.

    Jaunākie raksti

    Honor pirms neilga laika sevi atdalīja no mātesuzņēmuma Huawei, lai kaut kad nākotnē kļūtu par ceturto lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē. Un ne pa velti, jo pēdējo pāris gadu laikā Honor spējis piedāvāt ļoti interesantus dizainus, ātrus Huawei procesorus un dažkārt pat ātrākus jaunievedumus par mātesuzņēmumu.

    Šoreiz apskatam saņemtais Honor Watch Magic ir kvalitatīvi nostrādāts viedais pulkstenis ar iebūvētu GPS. pulkstenis ir ūdensnoturīgs un pat visai glīts. Līdzīgā cenā Garmin piedāvā Vivoactive 3, bet Watch Magic noteikti būs vairāk paredzēts ikdienas valkāšanai, kamēr Garmin tomēr sliecas uz sporta aktivitāšu pusi.

    Reklāma

    Honor paļaujas nevis uz Google WearOS, bet uz mazāk zināmu LiteOS operētājsistēmu. Tai ir savi plusi, bet ir arī pāris mīnusi, kurus pamanīs it visi Watch Magic lietotāji. Watch Magic cena sākas no 170 eiro interneta veikalos.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāns: skārienjūtīgs 1.2 collas, 390 x 390
    • Korpuss: plastmasa + nerūsējošs tērauds
    • Operētājsistēmu atbalsts: iOS, Android
    • Wi-Fi: nav
    • Bluetooth: 4.2, LE
    • GPS: ir, ar GLONASS, GALILEO
    • Akumulators: 178 mAh
    • Papildus: klasisks dizains, sirdsdarbības sensors, ūdens izturība 5 ATM
    • Izmēri: 42.8 x 42.8 x 9.8 mm
    • Svars: 32.5 g
    • Cena: no 170 eiro internetā, ap 220 eiro pie sakaru operatoriem un lielajos veikalos

    Izskats un uzbūve

    Honor Watch Magic ir pieejams visai plašā izskatu gammā – pāris pulksteņa krāsās (melns vai sudraba) un ar dažādām siksnām. Pie manis nonāca melnais Watch Magic ar melnu + sarkanu gumijotu siksniņu. Pulkstenim varēsi ātri nomainīt siksniņu, vien jāņem vērā, ka Watch Magic ir speciāla ātrā siksniņu nomaiņas iespēja, tāpēc būtu ieteicams iegādāties saderīgu siksniņu. Nevaru apgalvot, ka standarta 22 mm siksniņas derēs Watch Magic.

    Watch Magic tiek piedāvāts tikai vienā izmērā – 42 mm, kas man šķiet nedaudz par maz. Precizēšu, ka parastam pulkstenim uz ne pārāk lielas vīrieša rokas 42 mm ir pieņemami, bet viedpulkstenim ir jāpiekļūst arī pie saskarnes ar pirkstu, tāpēc 42 mm ne visiem būs ideāls izmērs. Watch Magic brālis no Huawei (Huawei Watch GT, kas pirmajiem pircējiem iegūstams kopā ar Huawei P30 Pro viedtālruni) pieejams 42 mm izmērā un arī jau nopietnākā 46 mm izmērā.

    Pats pulkstenis veidots no tērauda, arī Watch Magic aizmugures daļa ir no stigra materiāla (ļoti patīkamas, cietas, matētas plastmasas). Plastmasa izvēlēta tāpēc, lai nodrošinātu Watch Magic bezvadu uzlādes iespēju. Watch Magic ir divas fiziskas pogas, ekrāna apmale nav grozāma. Tā tur ir tikai glītam izskatam.

    Watch Magic saņēmis 1.2 collu 390 x 390 punktu AMOLED ekrānu. Uzreiz jāatzīst, ka ekrāna izmērs ir salīdzināms ar konkurentu piedāvāto, bet izšķirtspēja gan ir zemāka. Jau minētais Garmin Vivoactive 3 piedāvā 240 x 240 punktu ekrānu. Ikdienā varēsi redzēt, ka 390 x 390 punktu izšķirtspēja nav īsti ideāla, kas arī varētu būt viens no Watch Magic mīnusiem.

    AMOLED ekrāns ir gana spilgts, tajā pat iebūvēts automātiskais izgaismojuma līmeņa sensors.

    Saskarne un lietotne

    Watch Magic izmanto LiteOS operētājsistēmu, kas no vienas puses piedāvā cienījamu darbības laiku ar vienu uzlādi, bet jārēķinās, ka LiteOS operētājsistēma vismaz šobrīd ir pilnīgi ražotāja varā – tu nevari uzstādīt lietotnes, diemžēl arī pulksteņa digitālās ciparnīcas tiek piedāvātas tikai Honor izstrādātās.

    Watch Magic mājas ekrāni parāda pulksteni, citos blakus ekrānos redzami laika apstākļi, soļu skaits un arī ikdienas sirdsdarbības mērījumi, ja esi tādus atļāvis. Ikdienas sirdsdarbības mērījumi diezgan jūtami samazina Watch Magic darbības laiku ar vienu uzlādi. No aptuveni septiņām dienām ar vienu uzlādi sirdsdarbības pieskatīšana cauru diennakti noēd vismaz divas dienas.

    Liels uzsvars likts uz sporta aktivitātēm – pieejamas skriešanas, iešanas, velosipēdi, kāpšanas kalnos, peldēšana un pat triatlona režīms. Sporta aktivitāšu laikā redzam visu nepieciešamo informāciju par sirdsdarbību, ātrumu, laikiem utt. Laika gaitā pulkstenis aprēķinās arī VO2max. Te nekādu iebildumu nav, viss darbojas bez problēmām.

    Watch Magic piedāvā arī kompasu, paziņojumus no viedtālruņa un pat iespēju atrast savienoto viedtālruni. Tāpat Watch Magic piedāvā noraidīt saņemto zvanu, bet ar pulksteni nevarēsi atbildēt uz zvanu, jo tam nav paredzēta balss vadība, kā arī nav skaļruņa.

    Pulksteņa iestatījumu sadaļa ir maksimāli vienkāršota, tā man atgādina Google WearOS (Android Wear). Watch Magic ir pārskatāmi paziņojumi no viedtālruņa, bet nav iespējas nekā atbildēt, pat ne ar iepriekš sagatavotām atbildēm ne. Ik pa laikam Watch Magic paziņojumi apjūk, ja tekstu sūtītājs uzsācis ar emociju ikonu. Tad tiek parādīts sūtītāja vārds, bet teksta nav. No Gmail e-pastiem izlasāmas pāris rindas. Watch Magic atpazīst latviskās rakstzīmes, kas ir klupšanas akmens Garmin pulksteņiem.

    Viedtālruņa lietotne tiek izmantota no mātesuzņēmuma Huawei. Viedtālrunī būs jāuzstāda Huawei Health lietotni kopā ar Huawei Services lietotni, lai darbinātu Watch Magic. Lietotnē varēsi ievadīt savus fiziskos datus par augumu, svaru. Lietotne ļaus ielādēt pulkstenī vēl pāris digitālās ciparnīcas, kā arī savienot savus sporta datus ar Google Fit un MyFitnessPal. Te nonākam pie otrās visai lielās problēmas – Huawei Health lietotne jau ilgāku laiku nespēj sinhronizēties ar Google Fit un MyFitnessPal. Tu vari kontus savienot, bet dati apkārt neceļo. No Huawei Health lietotnes arī nepastāv iespēja datus eksportēt. Līdz ar to esam pilnībā ieslēgti Huawei/Honor ekosistēmā līdz datu sinhronizācija tiek sakopta.

    Cik lasīts forumos (arī oficiālajos forumos, kur atbild Huawei un Honor atbalsta dienests), Huawei Health lietotnes datu nesinhronizēšanās problēma ir jau vairākus mēnešus. Neatradu nevienu konkrēti uzrakstītu laika sprīdi, kurā šī nesinhronizēšanās plānota novērst. Pēc pārdesmit minūšu pētījumiem tā arī neatradu nevienu iespēju pa aplinkus ceļiem izdabūt fitnesa informāciju no Watch Magic. Nekādi Tapiriik vai līdzīgi sinhronizācijas servisi nepalīdz.

    Sportošana

    Sporta iespēju klāsts nebeidzas ar to, kas uzskaitīts viedā vai sporta pulksteņa ekrānā. Mūsdienās pulkstenim jāprot sadarboties ne tikai ar viedtālruni, bet arī ar kadences skaitītājiem, soļu skaitītājiem, pulsa jostiņām u.tml. Watch Magic jau atkal ir palicis savā slēgtajā ekosistēmā, pievienot viedajam pulkstenim kādu papildu aksesuāru neizdosies. Jau pieminētais Garmin Vivoactive 3 spēs savienoties ar kadences un pāris citiem sensoriem, bet plašais ANT+ aksesuāru klāsts būs pieejams tikai dārgākiem (īsteniem) sporta pulksteņiem.

    Peldētāji novērtēs iespēju no Watch Magic iegūt informāciju par rokas vēzienu skaitu, vēzienu tipu un pat SWOLF rezultātu. Watch Magic iespējams iestatīt arī vēlamo sasniegumu treniņam – notērētās kalorijas, noskrieto attālumu, sporta disciplīnā pavadīto laiku, peldētāji var iestatīt arī nopeldēto baseinu skaita mērķi.

    Kopumā – sporta aktivitāšu pieskatīšana ir visai augstā līmenī, bet traucē tas, ka dati nav izgūstami no Huawei Health lietotnes.

    Akumulators

    Honor sola, ka Watch Magic ar vienu uzlādi nodzīvos septiņas diennaktis, faktiski šis rādītājs ir tuvāks piecām ar pusi dienām. Jānorāda, ka Watch Magic brālīgais Huawei Watch GT sola veselas divas nedēļas, turklāt pieejamā informācija norāda, ka Huawei Watch GT tiešām izdzīvo gandrīz divas nedēļas ar vienu uzlādi. Protams, sportošana noēd vairāk enerģiju, bet tas nav kritiski.

    Uzlādi nodrošina bezvadu ierīce (šī nav Qi bezvadu uzlāde), kas tikusi pie USB Type-C pieslēgvietas. Watch Magic komplektā ir arī pats USB Type-C vads, bet nav sienas kontakta adaptera. Watch Magic nāksies lādēt no datora vai lādētāju aizņemties no viedtālruņa. Watch Magic uzlādējas mazāk nekā stundas laikā no 15%.

    Nobeigumā

    Honor Watch Magic man bija visai patīkams pārsteigums – viedais pulkstenis savai cenai ir ļoti kvalitatīvi uzbūvēts, tam ir pieņemams ekrāns un ļoti laba akumulatora darbība ar vienu uzlādi. Labi vārdi jāteic arī par akumulatora uzlādes tempu. Varēja vēlēties, lai Watch Magic būtu ticis pie Qi bezvadu uzlādes standarta.

    Honor izgājis uz Watch Magic vienkāršošanu – pulkstenī nav iebūvēti bezkontakta maksājumi, nav arī balss vadības vai balss asistenta. Ar Watch Magic nebūs iespējams pārslēgt dziesmas.

    Lielākie iebildumi ir pret Honor Watch Magic nespēju sinhronizēties ar Google Fit un MyFitnessPal kaut arī konti it kā ir piesaistāmi Huawei Health lietotnē. Varam vienīgi cerēt, ka tuvā nākotnē Huawei Health lietotne tiks sakārtota, jo šāda slēgta ekosistēma daudziem pircējiem nebūs pieņemama.

    Man ļoti gribētos, lai Watch Magic būtu pieejams arī lielākā izmērā.

    Katrs pats var ērti nomainīt Watch Magic siksniņas, tam nebūs vajadzīgi nekādi speciāli instrumenti.

    Manuprāt, Watch Magic sporta sekošana ir visai precīza, optiskais sirdsdarbības sensors ir viens no precīzākajiem, kādus esmu redzējis. Watch Magic optiskais sirdsdarbības sensors ir līdzvērtīgs (līdzvērtīgi precīzs) Polar pulksteņos atrodamajam sirdsdarbības sensoram.

    Patika

    • pulkstenis ir glīts un visai kvalitatīvs
    • ātra saskarne
    • precīzi sportošanas datu nolasījumi
    • ilgs akumulatora darbības laiks
    • ātra uzlāde
    • konkurētspējīga cena

    Nepatika

    • sporta dati šobrīd nesinhronizējas ar Google Fit
    • pulkstenis pieejams tikai vienā izmērā
    • zema ekrāna izšķirtspēja
    • nav trešo pušu ciparnīcu un lietotņu
    Glīts viedais pulkstenis, bet traucē slēgtā ekosistēma un nespēja sinhronizēt datus.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    6
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    15.04.2019 16:45

    Uzrakstīts, tā it kā Google Fit būtu, kas īpašs un vajadzīgs.

    Artis 🍏
    15.04.2019 17:18
    Reply to  KKTK

    Fit tiešām nav nekas īpašs, bet šī ir vienīgā teorētiskā iespēja dabūt datus uz Endomondo vai Strava. Diemžēl tā pati nestrādā…

    dsta
    16.04.2019 12:24
    Reply to  Artis 🍏

    Ja nevar normāli dabūt datus uz Endomondo tad man šis pūlkstenis tiešam neder.

    Kristīne Mežaka
    15.04.2019 17:05

    Lietoju šo pulksteni nepilnu nedēļu, viss kas man bija nepieciešams tur ir, esmu apmierināta.

    Martins
    16.04.2019 10:17

    Lietoju pulksteni teju mēnesi. Pirkts Ali… par pavisam patīkamām cenām. Priekš manām vajadzībām ideāls, un arī apraksts korekts. Dīvains šķiet mīnuss par ekrāna izšķirtspēju, jo gan šim, gan, piemēram, Apple Watch4 tā ir 326ppi, nerunājot par Samsung darinājumie, kur ppi ir ap 300.

    Reklāma
    Glīts viedais pulkstenis, bet traucē slēgtā ekosistēma un nespēja sinhronizēt datus.Honor Watch Magic viedā pulksteņa apskats