Web Analytics
More
    Reklāma

    Publicēts pārskats par mobilā interneta pakalpojumu kvalitāti Latvijā 2018. gadā

    Jaunākie raksti

    Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija katru gadu mēra sakaru pakalpojumu kvalitāti un nupat ir publicēts pārskats par 2018. gadu. Pārskata pilno versiju var lejuplādēt šeit.

    Analizējot 2018. gada mobilā interneta pakalpojuma kvalitātes mērījumus, vērojams, ka kvalitātes rādītāji joprojām turpina uzlaboties, un 4G tehnoloģijas pieejamība arvien paaugstinās. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2018. gadā vērojamas arvien pieaugošas pieslēguma ātruma vērtības, lielākajā daļā mērījumu iekļaujoties ātruma grupā virs 10 Mbiti/s. Vairāk nekā pusē no visiem 2018. gada mērījumiem lejupielādes ātruma vērtības pārsniedza 30Mbiti/s ātrumu, kā arī tādi kvalitātes parametri kā latentums, trīce un pakešu zuduma koeficients ir nodrošināti teicamā līmenī. Tādējādi, mobilā interneta kvalitātes rādītāji iezīmē turpmāku tehnoloģiju attīstību gan uzlabojot un izvēršot esošās 4G tehnoloģijas, gan nodrošinot atbilstošu platformu pakāpeniskai pārejai jaunākās 5G tehnoloģijas virzienā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KasparsB
    13.04.2019 15:12

    ko teikt, malači Tele2.

    a
    13.04.2019 21:03

    Interneta pakalpojuma kvalitāte pasliktinās.
    Ņemot vērā, ka nepieciešamība pēc ātrāka interneta pieaug ātrāk, kā vēlme tehniski to nodrošināt… piemēram, kad LMT ieviesa savu televīziju, interneta pieejamība strauji kritās.

    Astro
    14.04.2019 22:24
    Reply to  a

    Tāpēc nevajag lietot LMT. Es 15 gadus nosēdēju pie šī operatora, jo kādreiz viņiem bija labākie balss sakari. Tagad tā vairs nav un internets šiem galīgi nerullē. Ja nepieciešams mobils nets jebkurā vietā, tad tele2 ir vienmērīgāks un stabilāks.

    svimart
    15.04.2019 01:27

    Ir saimniecībā gan tele2 nets gan LMT. Reāli tele2 ir vismaz 3x ātrāks… Par sakariem runājot tur gan LMT ieliek telei kloķi vienos vārtos!

    Skābene
    15.04.2019 08:23

    Mājas internetam testēju visu 3 operatoru sniegumu un pašam par izbrīnu paliku pie Bites, kas praksē uzrādīja daudz labākus rezultātus kā LMT un Tele2. Ja skatās pētījumu un un mērījumu karti, tad LMT un Tele2 it kā izpogā Biti, bet dzīvē izrādījās, ka Bite strādā stabilāk un ātrāk.

    Katrā ziņā ir skaidrs, ka LMT nav absolūtais līderis un beidzot būs taustāms arguments ko likt pretī tiem dažiem LMT ticības cilvēkiem, kas mēģina man ieborēt, ka LMT esot kvalitatīvāks pīkstiens! :D

    Nelabojams
    15.04.2019 08:16

    Atbrauciet, nomēriet “Biti” pie manis… Skaitās, ka ir 4G. Kad strādā, tad 10 MB/s ir, kas mūsu nomalei būtu normāli; pret to man pretenziju nav. Bet savienojuma kvalitāte ir drausmīga. Var teikt, ka vakaros nets vispār nav lietojams. Un Alcatel rūteris… nezinu, kurās izpārdošanās vai pat izgāztuvēs viņi tos pērk. Citureiz jāpārstartē ik pa pusstundai, lai vispār kas strādātu. Savulaik Triatels bija lēns (4 MB/s jau bija svētki) un tikpat $ūdīgs, bet vismaz rūteris bija nevainojams – četros gados varbūt tikai pāris reižu uzkārās, pēdējos pāris gadus vispār varēja aizmirst, ka tāds ir. LMT, ne Tele2 mums reāli ir tikai G2.

    Nelabojams
    15.04.2019 08:18
    Reply to  Nelabojams

    P.s. Pārskats kā tāds bija ļoti interesants, paldies!

    Skābene
    15.04.2019 10:13
    Reply to  Nelabojams

    Rūteris tiešām drausmīgs! :)
    pārmetu sim karti uz SXT LTE, ko biju pircis LMT signāla pastiprināšanai un karināšanai mastā, noliku skapītī uz plauktiņa un bēdu vairs nezinu, turklāt stipri pieauga izejošais ātrums.

    Reklāma