Web Analytics
More
    Reklāma

    Izmēģinām jaunos Evelatus telefonu lādētājus

    Jaunākie raksti

    Evelatus zīmols Latvijā ir diezgan labi zināms, jo uzņēmums Latvijā darbojas jau 14 gadus un noteikti esam pamanījuši kādu no 18 dažādu Latvijas pilsētu tirdzniecības centros izvietotajiem šī zīmola veikaliem. Evelatus veikalos var nopirkt vairāk nekā 40 zīmolu ražotos mobilos telefonus un vēl vairāk dažādus to aksesuārus. Kas svarīgi, Evelatus pasūta dažādas īpaši atlasītas interesantas ierīces un aksesuārus, ko pēc tam tirgo ar savu zīmolu. Šodien vēlos īsumā pastāstīt par diviem šādiem produktiem.

    Bet pirms ķeros pie ierīču apskata, vēlos dot vārdu Evelatus valdes loceklim Pāvelam Beļājevam, lai uzzinātu vairāk par šādu Evelatus produktu atlases procesu: “Mūsu komanda apmeklē visas ar elektroniku saistītās izstādes, gan Eiropā (IFA, CeBIT, MWC), gan Ķīnā (Electronic Fair HK, CEF Shenzhen, Canton Fair u.c.) un citas izstādes. Šajās izstādēs tiek meklētas preces, kas atbilst mūsu prasībām. Vispirms mēs novērtējam produkta vajadzību, lai ierīce var patiešām kalpot un atvieglot mūsu klientu dzīvi. Pēc tam tiek testēta produkta kvalitāte izmēģinot šo produktu un kopā ar mūsu inženieriem meklējot produkta vājās puses vai ko būtu iespējams uzlabot. Šis process ir nepieciešams, jo bieži vien preces ir diezgan neapstrādātas, un pie daudz kā ir jāpiestrādā, lai tās atbilstu visiem Eiropas kvalitātes standartiem.

    Reklāma

    Tas, ko var iegādāties Ķīnas internetveikalos, tikai ārēji izskatās līdzvērtīgi, taču iekšējās detaļas var atšķirties. Produkta neredzamajā pusē jeb iekšpusē var tikt ekonomēts uz katru detaļu un materiālu, tādā veidā cenšoties iegūt pēc iespējas lielāku peļņu no nepieredzējušājiem klientiem, piemēram, pārnesāmo lādētāju amperāža var atšķirties no norādīta uz iepakojuma; produkts var neatbilst Eiropas Savienības prasībām, kā arī, izvēlētie materiāli var nelabvēlīgi ietekmēt klienta veselību. Nezinošs cilvēks var pat nenojaust, ka silikona maciņi var atšķirties. Pastāv silikons, ko var izmantot pie pārtikas produktiem, un pastāv arī tāds, kas kairina ādu, esam sastapušies ar visu. Tāpēc mēs ieguldam ļoti daudz laika un naudas, lai mūsu preces būtu kvalitatīvas. Pēc tam mēs apmeklējam rūpnīcu un sastādam līgumu, lai produkts atbilstu visām prasībām un vēlmēm, kā arī mūsu aģents Ķīnā pastāvīgi seko līdzi, lai šis līgums tiktu izpildīts.

    Atbildot uz jautājumu, kāpēc mēs iesakām pirkt preci tieši pie mums, nevis ķīniešu interneta vietnēs. Pirmkārt, dažreiz attēls interneta vietnēs atšķiras no preces īstā izskata. Cilvēks pasūta vienu preci, bet var saņemt pavisam citu. Taču uz mūsu iepakojuma vai sociālajos tīklos cilvēki var aplūkot produkta reālo izskatu. Otrkārt, mūsu veikalos katrs par pirkumu saņem tā garantiju. Ja radīsies kāda problēma, mēs vienmēr esam gatavi to atrisināt. Treškārt, Jūs varat atnākt uz mūsu veikalu, aplūkot preci klātienē, paturēt to rokās un tad izlemt par tās iegādi. Ja ir vēlme produktu iegādāties, to var izdarīt uzreiz un saņemt vēlamo preci bez gaidīšanas. Kā arī mēs izmantojam kvalitatīvus, ādai nekairinošus un nekaitīgus produktus un materiālus mūsu preču ražošanā.”

    Evelatus mums pirms laba laiciņa (sorry, ka kavējamies ar rakstu) uz testu atsūtīja divus visnotaļ interesantus pašu brendotus produktus: bezvadu uzlādes aksesuārus telefoniem. Viens paredzēts izmantošanai mašīnā, otrs – jebkur.

    Evelatus Power Bank Wireless 10000mAh

    Ārējie akumulatori nav nekas jauns un apstākļos, kad telefoni kļūst tikai jaudīgāki (un baterijas ziņā rijīgāki), ārējās baterijas daudziem no mums ir ikdienā bieži izmantotas palīgierīces. Jaunais Evelatus Power Bank Wireless vienā ierīcē apkopo sauju noderīgu funkciju.

    Pirmkārt, šajā akumulatorā ir iebūvēta bezvadu uzlādes funkcija, kas apvienojumā ar divām USB izejām dod iespēju vienlaicīgi uzlādēt līdz pat trīs ierīcēm. Pārbaudīju, darbojas!

    Otrkārt, šo akumulatoru varam uzlādēt ne tikai caur ierasto micro USB portu, bet arī caur USB Type-C un Apple Lightning pieslēgvietām. Praksē tas nozīmē, ka mēs papildināt šīs ārējās baterijas enerģijas krājumus varēsim mājās, darbā un viesos. Derēs jebkāds vads. Tas ir pluss, jo kāda gan jēga no tukša akumulatora?

    Baterijai ir 10000 mAh ietilpība un abām USB izejām ir dažādi parametri. Caur vienu varam uzlādi veikt ātrāk, caur otru – lēnāk. Praksē gan es lielu starpību uzlādes ātrumos starp abiem portiem nenovēroju un neredzēju lielu atšķirību arī palūkojoties uz 3C Battery Monitor lietotnes sniegtajiem datiem. Ar ātro lādētāju, kas iekļauts telefona komplektācijā uzlāde būs krietni ātrāka.

    Ja mēs runājam par bezvadu uzlādes daļu, tad šajā akumulatorā iebūvētais bezvadu lādētājs darbojas ar 5W jaudu, kas nav daudz. Piemēram, Samsung Galaxy S10+ spēj bezvadu režīmā uzlādēties ar 15W jaudu. Bet, manuprāt, tas nav pārāk kritiski, jo te ērtība pārspēj ātrumu. Vienkārši noliekam telefonu uz lādētāja un uz kādu laiku par to aizmirstam. Starp citu, mēs varam šo akumulatoru izmantot kā parastu bezvadu lādētāju. Pieslēdzam ar vadu pie elektrības un liekam virsū telefonu. Telefons lādēsies.

    Tāpat ērti, ka akumulatoram ir vienkārši saprotams displejs, kas parāda atlikušās enerģijas apmēru un informē par uzlādi vai izlādi. Ekrāns pēc laiciņa nodziest un to ieslēgt var ar pogu baterijas labajā sānā. Būtu gan pavisam labi, ja ekrānā tiktu parādīts kurš uzlādes ports tiek izmantots.

    Pats baterijas korpuss izpildīts tādā kā karbona dizainā un gan jau daļai pircēju tas šķitīs pievilcīgs. Visādi citādi liekas, ka ierīce izstrādāta kvalitatīvi un pavisam noteikti tajā nesajutu kaut kādu lētuma piesitienu, kas ir raksturīga tik lielam skaitam čainas aksesuāru.

    Evelatus Power Bank Wireless maksā 34.99 eiro. Skatos, ka 1a interneta veikalā var atrast ļoooti līdzīga paskata lādētāju Hoco Multi Port Wireless Qi Plate Power Bank 10000mAh, kas maksā nepilnus 25 eiro. Tā ir paliela starpība, bet katrs pircējs pats izlemj vai kādu daļu naudiņas par savu pirkumu nepaturēt vietējā uzņēmuma attīstībai. Skaidrs, ka neviens Latvijas uzņēmums pats šādas baterijas pats neražos, tāpēc novērtējam to, ka būs kāds reāls uzņēmums, kas nokonsultēs labākā gadžeta izvēlē un parūpēsies par mums potenciālo problēmu gadījumā.

    Car Holder Wireless Charger

    Otrs telefona aksesuārs, ko saņēmām uz testu ir Evelatus Car Holder Wireless Charger. Kā jau varam noprast no nosaukuma, šis auto lādētājs ir aprīkots ar bezvadu uzlādes iespēju. Tomēr tas vēl nav viss, lādētājs pats automātiski pratīs atvērt savas “ķepiņas” un uzņemt savos apskāvienos telefonu, kā arī palaist to vaļā, kad pieskarsimies lādētāja kreisajā sānā izvietotajai skārienjūtīgajai pogai.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Kursors.lv (@kursorslv) on

    Bet pirms ķeramies pie pašas lādēšanas, apskatīsimies kā šis aksesuārs vispār ir uzbūvēts. Šis lādētājs piestiprinās pie auto vējstikla un piesūceknis darbojas godam. Tam vēl virsū ir uzlīmēta līmes kārtiņa, tāpēc lādētājs nenovelsies ne gāžot pa bruģi, ne mainoties apkārtējās vides temperatūrai. Par šo detaļu sataukuma man būtu vismazāk.

    Lādētāja kāja veidota no plastmasas un noteikti kaut kādā brīdī kaut kas saplīsīs, bet ja bieži šo lādētāju nenēsāsim starp mašīnām, tam būtu kādu laiku jākalpo godam. Kājai var mainīt garumu, plaši pielāgot tās leņķi un arī pati telefonu turošā daļa pieskrūvējas uz (plastmasas) galvas. Ar pielāgošanas iespējām te viss labi.

    Telefonu turošā daļa izskatās kvalitatīvi uzbūvēta un tajā bez problēmām var ievietot arī tādu milzeni kā Samsung Galaxy Note9. Sānu turekļu iekšienē ir gumijas ielikas, lai neskrāpētu telefonu un tas turās arī uz kājas apakšā (arī tai ir gumija). Apakšējā kājā ir arī caurums, lai varam izlaist vadu un lādēt ierīci pa tiešo.

    Šī lādētāja interesantā iezīme ir bezvadu lādētājs un automātiskā atvēršanās/aizvēršanās. Ierīces komplektā ir iekļauts USB Type-C kabelis un to pieslēdzam pie enerģijas avota un paša lādētāja. Tuvinot telefonu lādētājam, tas atvērsies un pēc brīža ieliekot telefonu uzreiz arī aizvērsies. Lai izņemtu telefonu, vajag pieskarties pie skārienjūtīgas pogas lādētāja kreisajā pusē.

    Kā tas viss praksē darbojas? Lādētāja automātiskā virināšanās pārsvarā darbojas labi, taču es neteiktu, ka man bija viegli tai uzticēties. Lai arī ne reizi šis lādētājs neizmeta manu telefonu pats no sevis, tomēr bailes nezuda. Bet kopumā šī funkcija ir forša, jo ir pagrūti droši apvienot stūrēšanu un telefona ielikšanu/izņemšanu no turētāja.

    Ja runājam par pašu lādēšanu, tad Samsung Galaxy Note9 izmēra un jaudas telefonu šī 5W lādēšana nespēj noturēt pie dzīvības, ja vienlaicīgi izmantosim Waze un kādu mūzikas klausīšanās lietotni, piemēram, Spotify. Proti, telefons tāpat vairāk izlādējas nekā uzlādējas. Nāksies to pieslēgt vēl ar papildus vadu. Beigās iegūstam palielu vadu mudžekli un jāmeklē rokā piepīpētāja lādētājs ar divām USB izejām. Tādējādi no šādas bezvadu uzlādes iespējas ir visai maz jēgas, jo diez vai telefonu šādā turētājā turēsim izslēgtu.

    Evelatus Car Holder Wireless Charger maksā 39.99 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    07.04.2019 19:11

    Njā, 35€ par 10 Ah akumulatoru bez QC, tas nav nopietni! Powerbankai nav īpaši aktuāla bezvadu uzlāde, jo parasti powerbanku izmanto esot kustībā. Pa 26€ var tepat Latvijā nopirkt Xiaomi 10 Ah powerbanku, kas ir izmēros gandrīz 2x mazāka un atbalsta QC, kā arī Samsung un pat Huawei ātros uzlādes standartus!
    https://lv.mi-shop.com/catalog/vneshnie-akkumulyatory/mi-power-bank-pro-10000-mach/ Starp citu, arī ar garantiju ;) !

    Mahmuds
    07.04.2019 21:37

    Man ir USB testeris, kurš spēj noteikt lādētāja atbalstītos standartus. Huawei izmanto Huawei Super Charge standartu, kas nav savietojams ar QC, taču neviens nav teicis, ka lādētājs vienlaicīgi nevar atbalstīt vairākus standartus!
    5W bezvadu uzlāde nozīmē, ka telefons ar 3000 mAh akumulatoru lādēsies ap 3,5h (ideālā variantā).
    Runājot par Evelatus, man tas atgādina Just5. Tiek paņemta gatava ķīniešu ierīce, apdrukāta ar savu logo un, nodrošinot garantiju, par ierīci tiek prasīta 2x augstāka cena.

    itanium
    07.04.2019 22:52
    Reply to  Mahmuds
    08.04.2019 07:47
    Reply to  Mahmuds

    Šobrīd diezgan ātri lādēju Huawei ar Samsung lādētāju.

    Krotow
    08.04.2019 00:18

    Interesanti kā Evelatus kontrolē ražotāju? Taisnība jau ir – ķīnieši kā Mao sovoka mantinieki ar dziļu nabadzību vienkāršās tautas ģenētiskajā atmiņā mīl “optimizēt” kur vien var. Amerikāņi, kuriem ir ražotnes Ķīnā, savās intervijās ne reizi stāstījuši, ka ražotājam regulāri un burtiski jāskatās uz pirkstiem, ja vēlas saņemt kvalitatīvu produktu.

    Skābene
    08.04.2019 08:18
    Reply to  Krotow

    Nu tas jau tāpat kā celtniecībā, ja gribi uzcelt labu māju, jābūt klāt būvobjektā un jātrenkā Džamšuti, lai taisa pareizi un lai būvmateriālus nestiepj prom!

    Virtuālais Gebelss
    10.04.2019 16:16

    Tikai nez kāpēc pilni veikala stendi ar Ķīniešu telefona vāciņiem, un aizsargstikliem ar astronomiskiem uzcenojumiem. No aliexpres pasūtīju Huawei P30 Pro izliekto aizsargstiklu – 1.68Eur, Latvijā cena – 23Eur…

    Reklāma