Web Analytics
More
    Reklāma

    Google apgalvo: Play Store lietotņu veikals tik drošs vēl nekad nav bijis

    Jaunākie raksti

    Google kārtējo reizi mēģina izcelt Android drošību, lai pievilināti biznesa lietotājus savai mobilajai operētājsistēmai. Te gan jānorāda, ka jau šajā gadā bijušas vismaz divas gana iespaidīgas lietotņu dzēšanas akcijas, jo urķiem bija izdevies Play Store iemānīt inficētas lietotnes.

    Apple un Google iet divus dažādus ceļus, lai no lietotņu veikaliem izskaustu ļaundabīgu programmatūru. Apple veic lietotņu pārbaudi pirms to izvietošanas App Store, turklāt Apple nemaz neļauj lietotnēm darītu visu, kas to izstrādātājam ienācis prātā. Apple šo dēvē par App Store approval process. Google iet citu ceļu, pārbaudot lietotnes ar mākslīgā intelekta palīdzību, pēcāk problemātiskās lietotnes tiek ķertas ar Google Play lietotnē iebūvētu rīku un saņemto lietotāju atsauksmes. Ne Apple, ne arī Google šobrīd nespēj nodrošināt 100% draudu izķeršanu.

    Reklāma

    Android Security & Privacy in 2018 dokumentā [PDF] atklāts, ka 2018. gadā Google veicies ļoti labi ar potenciāli bīstamu lietotņu atpazīšanu. Urķi mēģinājuši Play veikalā iedabūt lielāku apdraudējumu skaitu, bet Google arī spējusi palielināt savu efektivitāti. 2018. gadā urķi bijuši veiksmīgāki, jo 0.04% no Google Play veiktajām lietotņu ielādēm bijušas potenciāli bīstamas. 2017. gadā to skaits bijis 0.02%. Google vienlaikus uzsver, ka 2018. gadā paplašināta potenciāli bīstamo lietotņu definīcija, ja tas nebūtu paveikts, tad potenciāli bīstamo lietotņu apjoms būtu bijis zem 2017. gada statistikas – 0.017% 2018. gadā.

    Google atkārtoti atgādina, ka lietotņu datņu iegūšana ārpus Play veikala ir bīstama. Brazīlijas un Indijas serveros ļoti liela daļa lietotņu APK datņu ir potenciāli bīstamas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma