Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa uzliek Google 1.49 miljardu sodu par nepieņemamu reklamēšanas praksi

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija piespriedusi Google ar pamatīgu 1.49 miljardu eiro sodu par ļaunprātīgu praksi tiešsaistes reklāmās. Vēl 2017. un 2018. gadā Google saņēma pat būtiski lielākas soda naudas par savām darbībām ar reklāmām, neļaujot citiem konkurēt reklāmu tirgū.

    Google AdSense reklāmu platforma jau gadiem aizņem 70% no Eiropas tiešsaistes reklāmu tirgus. Eiropas Komisija uzskata, ka 1.49 miljardu eiro sods ir pamatots, tas ir aprēķināts, ņemot vērā Google reklāmu ieņēmumus Eiropas Ekonomiskajā zonā.

    Reklāma

    Google izmantoja savu dominējoši stāvokli tirgū, lai ierobežotu konkurentu reklāmu izvietošanu mājaslapās, kurās izmantots tehnoloģiju giganta reklāmas pakalpojums AdSense. Eiropas Savienības konkurences komisāre Margrēte Vestagere norādīja, ka šādas darbības pārkāpj Eiropas pretmonopola noteikumus. Viņa arī uzsvēra, ka Google tādējādi liedza patērētājiem iespēju izvēlēties inovatīvus produktus un taisnīgas cenas.

    Iepriekš Google saņēma 4.34 miljardu eiro naudassodu par Eiropas Savienības pretmonopola noteikumu pārkāpšanu. Sods saistīts ar praksi, ka kopš 2011. gada Google nelikumīgi ierobežoja Android viedierīču ražotājus un mobilo sakaru operatorus. 2.42 miljardu eiro sodu piemēroja 2017. gadā par Google meklētājprogrammas dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nelabojams
    22.03.2019 09:03

    “Eiropas Komisija uzskata, ka 1.49 miljardu eiro sods ir pamatots, tas ir aprēķināts, ņemot vērā Google reklāmu ieņēmumus Eiropas Ekonomiskajā zonā.”
    Latvijā būtu – līdz 200 minimālajām mēnešalgām… :D

    Krotow
    22.03.2019 12:55

    Pie kājas, kamēr Adblock vēl šo šņagu novāc.

    Reklāma