Web Analytics
More
    Reklāma

    BITE šogad palielinās tīkla jaudu par 53%

    Jaunākie raksti

    Lai varētu arī turpmāk nodrošināt klientiem pozitīvu mobilo sakaru lietošanas pieredzi, kopējā BITES tīkla jaudu šogad tiks palielināta par 53%, ieguldot šī mērķa īstenošanā 4,5 miljonus eiro, informē BITES tehniskais direktors Gints Butens.

    Lai palielinātu tīkla jaudu, BITE šogad plāno uzbūvēt aptuveni 50 jaunas bāzes stacijas, tostarp vairākas 5G bāzes stacijas, kā arī aprīkot ar 4G+ tehnoloģiju 100 bāzes stacijas. Tāpat operators paredzējis turpināt tehnoloģiskā aprīkojuma modernizēšanu, tā ne vien uzlabojot tīkla darbības efektivitāti, bet arī paaugstinot energoefektivitāti.

    Reklāma

    “Mobilā interneta patēriņš palielinās gadu no gada, taču pēdējos gados tas izteikti pieaug tieši uz video satura patēriņa rēķina – tiešsaistes video saturs BITES tīklā veido vairāk nekā 60%. Trešo daļu jeb 27% mobilā interneta tiek patērēti, izmantojot dažādus interneta pārlūkus, bet 2,6% – spēlējot mobilās spēles. Tāpēc, ja pērn vairāk strādājām pie tīkla paplašināšanas, šogad fokusēsimies uz tā jaudas palielināšanu, turklāt ne vien Rīgā, bet arī reģionos,” norāda G.Butens.

    Viņš atklāj, ka šā gada pirmajos mēnešos BITE ir uzbūvējusi 5 jaunas 4G bāzes stacijas un aprīkojusi ar 4G+ tehnoloģiju 50 bāzes stacijas, kas ļāva palielināt tīkla jauda par vairāk nekā 10%. Lielākā daļa bāzes staciju, kas aprīkotas ar 4G+ tehnoloģiju, kas ļauj ievērojami palielināt tīkla kapacitāti, atrodas Rīgā un Rīgas rajonā (15), kā arī Vidzemē (12) un Kurzemē (10).

    Primāri tīkla jauda tiek palielināta pilsētās, kur mobilā interneta lietotāju skaits, attiecīgi – arī viņu patērētā mobilā interneta apjoms, ir vislielākais: Ogrē, Daugavpilī, Jelgavā, Rīgā, Liepājā, Valmierā un Ventspilī. Jāpiebilst, ka šajās pilsētās patērētā mobilā interneta apjoms veido 46% kopējā datu patēriņa BITES tīklā.

    Taču ar šo jaudīgo tehnoloģiju šogad aprīkotas bāzes stacijas arī Aglonā, Cēsīs, Dursupē, Elejā, Ērgļos, Jēkabpilī, Koknesē, Lapmežciemā, Mazsalacā, Rēveļos, Rēzeknē, Smiltenē, Tukumā, Vēveros, Višķos u.c.

    Līdz gada beigām ar 4G+ tehnoloģiju tiks aprīkotas bāzes stacijas arī Aglonā, Brocēnos, Dundagā, Engurē, Grobiņā, Ikšķilē, Jaunpilī, Kandavā, Kusā, Ķekavā, Līvbērzē, Mērsragā, Pāvilostā, Priekulē, Skrundā Stendē, Tīrainē, Vaiņodē u.c.

    BITE ir straujāk augošais mobilo sakaru operators Latvijā. Lai nodrošinātu patērētājiem mūsdienīgus, inovatīvus, viņu vajadzībām atbilstošus mobilo sakaru pakalpojumus, uzņēmums tīkla infrastruktūras un pakalpojumu attīstībā ik gadu investē aptuveni 10% apgrozījuma. Šogad, līdzīgi kā pērn, tīkla infrastruktūras attīstībā plānots investēt aptuveni 10 miljonus eiro.

    Šobrīd BITEI visā Latvijā ir 810 bāzes stacijas. Tās visas ir aprīkotas ar 4G tehnoloģiju, kas ļauj nodrošināt jaudīgā 4G interneta pieejamību jau 99% valsts iedzīvotāju. Vairāk nekā 300 bāzes stacijas ir aprīkotas ar 4G+ tehnoloģiju, bet 10 bāzes stacijas – ar progresīvo 4.5G tehnoloģiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    21.03.2019 09:38

    Atkal bite sev spodrina uzplečus un sola leiputriju. 2017.gada pirmajā pusē solīja arī savu televīziju! :D Kur ir?

    Jānis Lāčaunieks
    21.03.2019 11:06
    Reply to  Skābene

    Sola jau palielināt ‘jaudu’, nevis ‘kapacitāti’. Ja tā, tad vienkārši pagrabā būs labāka zona ^^

    Skābene
    21.03.2019 11:10

    Es jau vairāk par to, ka “solīt sola, ..bet ne deva” :)

    Kursors.lv
    21.03.2019 11:51
    Reply to  Skābene

    Tieši tāpēc mēs šādu saturu publicējam, lai pēc laika ir ko pārlasīt un paskatīties vai solījumi tiek pildīti.

    wils
    21.03.2019 11:24

    Ir pieredze, ka vietā, kur Bite pārklājuma kartē lepni ziņo par 4G, ir problēmas noķert zonu ārpus telpas lai izveiktu zvanu (pārbaudīts uz 4 dažādu ražotāju viedtālruņiem).

    Skābene
    21.03.2019 11:30
    Reply to  wils

    Man tas pats ir bijis ar Tele2 un tagad ir arī ar LMT. Vienkārši nepaveicās! :)

    Es
    22.03.2019 13:41
    Reply to  wils

    Nav zonas pat zvaniem, pa tepu jāmeklē kur zona!

    Tramvajs ble
    21.03.2019 12:49

    Rīt rakstīs, ka pacels cenas visiem tarifu plāniem. Žēl, ka bite ir appiseju kantoris. Televīziju sola jau 2 gadus.

    geksis
    21.03.2019 16:19

    Spriežot pēc bites statistikas Latvijas iedzīvotāji visu laiku mēģina pārvākties dzīvot uz vietām, kur bites internets nav pieejams, bet bīte, būdama riebīga, ņem un tajās vietās uzceļ bāzes stacijas, neļaujot cilvēkiem atpūsties no bites jaudīgā interneta.
    https://kursors.lv/2018/01/05/bites-4g-tikls-parklaj-jau-75-latvijas-teritorijas/

    Reklāma