Web Analytics
More
    Reklāma

    Google nāksies brīdināt Android lietotājus par tīmekļa pārlūka izvēlēm

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija piespiedusi Google Android platformā piedāvāt alternatīvas tīmekļa pārlūkiem, ne tikai uzspiest Chrome. Tāpat Eiropā Android piedāvās izvēlēties meklēšanas dzini, bet pagaidām nav zināms, vai jaunā iespēja tiks piedāvāta jau esošiem viedtālruņiem.

    Google nebūt nav pirmais tehnoloģiju uzņēmums, kam nākas savā operētājsistēmā reklamēt citu izstrādātāju produkciju. Iepriekš Eiropas Komisijas lēma, ka Microsoft jāpiedāvā citi tīmekļa pārlūki Windows 7 un Windows 8 pirmreizējās iestatīšanas laikā.

    Reklāma

    Ideja pati par sevi ir skaita un cēla, bet tā, visticamāk, nemainīs tīmekļa pārlūku izmantošanas paradumus Android viedierīcēs. Chrome izmantotāji tāpat pieturēsies pie Chrome, kamēr Firefox fani nemaz neskatīsies Chrome virzienā. Ja visa tava tīmekļa pārlūkošanas vēsture un paroles glabājas vienā pārlūkā, neviens nespēs visā Android viedierīcēs iestatīšanas jūklī ar gandrīz nemanāmu vienu ekstra jautājumu pārvilināt tevi uz citu tīmekļa pārlūku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    20.03.2019 10:01

    Pag pag, un man rodas jautājums, kāpēc Apple ne macOS ne iOS šis nav jādara? Kāpēc viņi var iztikt ar savām noiklusējuma programmām? Tas pats ar Micro USB, komisija ir kaut kādi pajoļi ābolfanāti?

    III
    20.03.2019 10:27
    Reply to  Usinss

    Hello, pajoļanroīdist! :D
    Apple ražo paši savu tehniku, atšķirībā no Android, kur pati Google ražo varbūt 0,1% no visiem telefoniem, attiecīgi, pārējiem 99,9% uzspiež savas aplikācijas, veikalu un citus noteikumus.
    Apple nevienam nekas nav jāuzspiež, jo viņiem pieder gan softs, gan dzelži – nepatīk – staigā! :D

    Reinis Rozitis
    20.03.2019 14:43
    Reply to  Usinss

    Komisija vienkārši “kasē” .. sanāca ar MS, kapēc, lai nedarītu tāpat ar citiem, lieki miljoni/miljardi budžetā neskādē (būs atkal kāda valsts no defolta jāglābj, mazums).

    Bet nu tas pamatojums par monopolstāvokli arvien tālāk auzās, proti:
    – neviens it kā nespiež nevienu ražotāju izvēlēties tieši Android platformu (bija tak mums Symbians / Blackbery OS / ubuntu phone u.c.), galugalā redzam, ka katrs tagad izstrādās vēl savu (Google fuchsia lēnām baksta, Huawejs ar kaut ko utt)
    – ja katrs izstrādā savu, tad var atkal spiest, ka visam jābūt savietojamam (tā bija ar lādētājiem utt – nedrīkst būt vendor-locks)
    – tālāk jau var arī šādi – līdz ko kāds vendors sasniedz kaut kādu būtisku % tirgus daļu – piem Samsungs, tā uzreiz hops monopols un kapēc lietotājs nevar izvēlēties kādu OS telefonā (uz personālā datora/laptopa, piemēram, tak var gan win gan linux, gan mac uzlikt) – tātad atkal var piestādīt prasību/regulu par to, ka jānodrošina boot loaderis ar izvēlnēm ..
    – un tā tālāk..

    Krotow
    20.03.2019 11:22

    Pilnīgs BS. Te nu tiešām izvēli nosaka lietotāju paradumi. Vai ierīces instalētāja netehniskiem radiniekiem paradumi :)

    aigarsdz
    20.03.2019 18:50

    Gaidu to dienu, kad lielās kompānijas sapratīs, ka var vienkārši piedraudēt aiziet no Eiropas tirgus un, līdz ar to, nolikt šos ākstus pie vietas.

    Krotow
    20.03.2019 20:25
    Reply to  aigarsdz

    Un ko šie darīs kad viņiem pateiks: Labi, ejiet.

    21.03.2019 07:19
    Reply to  Krotow

    Un tad mums būs tikai ķīniešu telefoni.

    aigarsdz
    21.03.2019 12:28
    Reply to  Krotow

    Priecāsies par dzīvi. Bet nepateiks taču. Ko Eiropa darīs bez Android?

    Kursors.lv
    21.03.2019 12:32
    Reply to  aigarsdz

    Not gonna happen! Kāda jēga Google vai citiem lielajiem tech gigantiem aizvākties no Eiropas, kas ir pasaulē otra lielākā ekonomiskā savienība? Googlei principā pie vienas vietas šādi sodi, paskat, vakar pat nekas slikts nenotika ar Google akciju vērtību. Investoriem vairāk interesē virziens nevis šādi mazi starpgadījumi, kas uz kopējā biznesa fona ir absolūti nebūtiski.

    aigarsdz
    22.03.2019 11:11

    Nu nezinu, vai pat tādam uzņēmumam kā Google ir nebūtiski samaksāt sodos gandrīz visu ceturkšņa peļņu. Varbūt. Atkarīgs jau no tā, cik liela daļa šīs peļņas nāk no Eiropas.

    Kursors.lv
    22.03.2019 11:15
    Reply to  aigarsdz

    Es pat domāju, ka šādi sodi viņiem ir iekļauti paredzamo izdevumu budžetā.

    Reklāma