Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei izstrādājis mobilo operētājsistēmu, ja viss jūk un brūk ar ASV un Android

    Jaunākie raksti

    Huawei mācījies no citu kļūdām, jau laicīgi izstrādājot paši savu viedtālruņu operētājsistēmu. Iepriekš visai pamatīgā ķezā iekūlās ZTE – ASV uzņēmumiem tika liegts veikt darījumus ar ZTE, tai skaitā ZTE no Google nevarēja saņemt Android operētājsistēmu.

    Huawei šobrīd aktīvi cīnās par savām tiesībām ASV, kur uzņēmums cenšas tiesā pierādīt savu taisnību. Vienlaikus gan Huawei ir sagatavojies sliktākajam scenārijam – liegumam tikt pie Android operētājsistēmas izmantošanas.

    Reklāma

    Huawei vadītājs Ričards Ju (Richard Yu) – jā, tas pats, kuram ļoti patīk kāpt uz skatuves, lai mūs ar savām angļu valodas prasmēm pusotru stundu pamocītu visās viedtālruņu prezentācijās – apstiprinājis, ka Huawei strādā pie savas viedtālruņu operētājsistēmas. Huawei veidojot arī alternatīvu Windows operētājsistēmai. Huawei, iespējams, nāksies meklēt arī plānu B, ja ar uzņēmumu vairs nevarēs sadarboties Intel un citi tehnoloģiju piegādātāji.

    Pāreja uz svešām operētājsistēmām noteikti neuzlabotu Huawei pārdošanas apjomus Eiropā un citviet ārpus Āzijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.03.2019 18:32

    Ar savu OS viņiem var sanākt tāpat kā Samsung-am ar Tizen telefonos. Kur visi tie aparāti tagad ir? Tiesa, neredzu problēmas ar Android “pirātismu” Kīnā. Tur tāpat uz autortiesībām šķauda virsū no 5. stāva. Tiesa neskādētu, ja Huawei pārietu uz “tīro” Linux. Ja izdosies atrisināt problēmas ar aplikāciju atbalstu.

    Kursors.lv
    15.03.2019 18:38
    Reply to  Krotow

    Tizen ir pulksteņos, televizoros un laikam arī ledusskapjos. Tādā ziņā Samsung tomēr strādā uz priekšu un tikai laika jautājums, kad šo platformu normāli iedzīvinās arī telefonos. Proti, brīdī, kad tas būs izdevīgāk nekā sadarboties (pakļauties) ar Google.

    15.03.2019 21:54

    Kristap, ko tu domā par visu šo jezgu ap Huawei?

    Kursors.lv
    16.03.2019 09:26

    Es domāju, ka tādiem milžiem kā Samsung un Huawei ir jādomā par dažādiem potenciālajiem attīstības scenārijiem un Huawei gadījumā ir liela iespēja kaut kādu sankciju rezultātā palikt bez piekļuves Android un tas būtiski apdraudēs biznesu. Bet es nedomāju, ka kāds tur īpaši grib uzreiz lēkt uz savu platformu. Drīzāk kalpos kā B variants.

    Krotow
    16.03.2019 01:31

    Gan Samsung gan Huawei savas OS izstrāde atmaksāsies tikai ja tai varēs piesaistīt pietiekami daudz lietotāju. Gana lielu daļu esošo lietotāju viņi tā noteikti pazaudēs.

    Raivis
    16.03.2019 01:08

    Cik esu saskāries ar Huawei ierīcēm! Nekādu problēmu nebija, un domāju labāka pat par ifoniem! 😊

    18.03.2019 11:16
    Reply to  Raivis

    Problēmu pagaidām nav, jo tas ir androīds.

    Krista
    18.03.2019 11:54

    Šķiet, vismaz trešo reizi dažu mēnešu laikā lasu par Richard Yu angļu valodas prasmēm, kam nav itin nekāda sakara ar saturu. Vai autoram nudien vajag tik uzstājīgi iepīt savu personīgo viedokli?

    kursorslv
    18.03.2019 12:02
    Reply to  Krista

    Vajag, vajag. Te tomēr ir blogs.

    Reklāma