Web Analytics
More
    Reklāma

    Adobe beidzot atteiksies no Shockwave Player uzturēšanas

    Jaunākie raksti

    Gana interesanta interneta daļa nomirs nākamajā mēnesī, kad Adobe oficiāli pārtrauks uzturēt Shockwave multimediju platformu. Protams, cietīs neskaitāmas tīmekļu pārlūku spēles, toties no datora izdzēsts Shockwave būs viens drošības drauds mazāk!

    Šī gada 9. aprīlī Adobe nogalinās Shockwave, tā vietā mums paliek HTML5 Canvas un WebGL, kas piedāvā līdzīgas iespējas, mazāk noslogojot datoru. Shockwave tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem datoru apdraudējumiem, jo izstrādātājs pārlieku necenšas lāpīt ievainojamības.

    Reklāma

    Shockwave tika izmantots, lai animētu CD-ROM izvēlnes, Shockwave izmantoja tīmekļa lapās, kā arī jau minētajās tīmekļa pārlūku spēlītēs. Vai tik Draugiem Ferma arī nebija ar Shockwave…?

    Shockwave un Flash programmatūru Adobe vēl 2005. gadā iegādājās no Macromedia (faktiski Adobe uzsūca sevī Macromedia). Shockwave nav pieejams Apple macOS jau kopš 2017. gada.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.03.2019 01:05

    Pēc paša novērotā Flash+Shockwave galvenokārt izmantoja Web spēlītēs, pirms-HTML5 ērā kā video atskaņotājus un animētajiem baneriem. Par pēdējiem diviem varam neuztraukties. Dažas Flash spēles gan gribētos saglabāt. Tur bija viens otrs šedevrs.

    Reklāma