Web Analytics
More
    Reklāma

    USB 4 piedāvās Thunderbolt ātrumus un pieejamāku ar jauno tehnoloģiju aprīkoto ierīču cenu

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen jau USB (USB Implementors Forums jeb USB-IF) izmainīja savu numerāciju un nosaukumus, tagad pienākusi kārta izziņot jauno USB 4 standartu. Šobrīd USB 3.2 piedāvā datu pārraides ātrumus līdz 20 Gbps, bet jaunais USB 4 sacentīsies ar vismaz divas reizes ātrāko Thunderbolt.

    USB 4 grasās piedāvāt datu pārraides ātrumus līdz 40 Gbps, kas ir trīs gadus vecā Thunderbolt jau šobrīd nodrošinātie pārraides ātrumi. Bet jāņem vērā, ka Thunderbolt izmantošana ierīcēs nozīmē tikai to, ka Thunderbolt izmantošanas maksa (sertifikācija) tiek pieskaitīta klāt ierīces cenai.

    Reklāma

    USB 4 izmantos divus 20 Gbps kanālus, piedāvātie teorētiskiem USB 4 datu pārraides ātrumi būs pietiekami monitora darbināšanai un ārējās videokartes pievienošanai datoram. USB 4 vēl arvien būs atpakaļsaderīgs ar USB 3.2 un USB 2.0. Par USB 4 izmantošanu nebūs jāmaksā licences maksa Intel, tāpēc šis standarts varētu būt pieprasītāks par Thunderbolt 3.

    Solījumi ir viena lieta, bet te būtu jāatzīmē, ka USB 4 standarta nosacījumi gaidāmi ne ātrāk par gada vidu. Attiecīgi ražošanā USB 4 nonāks pēc aptuveni gada.

    Avotsusb-if
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    08.03.2019 11:44

    Interesanti. Pašlaik daudz kur pat USB 2.0 ātrums joprojām netiek pilnībā izmentots pievienoto ierīču lēnuma dēļ. Taču iespēja paātrināt datu pārsūtīšanu ir apsveicama.

    Abpusējais USB-C spraudnis arī ir laba lieta. Pagaidām tam redzu tikai plusus. Vienīgi vvz kā tam ir ar noturību pret mitrumu un netīrumiem. Līdz šim paša telefoniem ar to (tpu tpu tpu) problēmu nav bijis.

    KKTK
    08.03.2019 22:21
    Reply to  Krotow

    Tarp citu – USB C tomēr nedaudz fiziski kustās uz sāniem, jo viss apaļš un nav profilēts kā mini un micro USB. Tās sānu kustības vai tik nerada bezkontaktu ar laiku.

    Krotow
    09.03.2019 01:26
    Reply to  KKTK

    Vvz. Līdz šim neviens no zināmajiem lietotājiem nav sūdzējies, ieskaitot draugus, kuri pirms gada pamanījās Samsung Note 8 izpeldināt Vidusjūrā un lieto joprojām. Pašam ar nekontaktu arī problēmas nav bijušas.

    Vienīgi iedomājos ka mazākām ierīcēm, kur nevajag lielu datu pārraides ātrumu, vecais USB 2.0 ar MicroUSB spraudni der labāk, jo tam ligzda aizņem mazāk vietas.

    09.03.2019 21:42
    Reply to  Krotow

    Es tā lasot daudzus komentārus, jau vairāk kā gadu, kad aizvērās boot.lv. tavus komentārus redzu pietiekami un diezgan zinošus. Pat vairāk kā redaktoriem. Fanats vai darbs? Ja ir arī reali lietderīgas idejas tad varam parunāt privāti.

    Krotow
    10.03.2019 23:48

    Paldies. Man rakstīšana drīzāk it kā atpūta no ikdienas :)

    Usinss
    08.03.2019 15:16

    Jūs laikam apmaldījāties tulkojumā. Intel atvēra Thunderbolt standartu un neņems patenta maksu un nosauca to par USB 4, bet USB-IF nosauca to par USB4 bez atstarpes….

    Krotow
    09.03.2019 02:04
    Reply to  Usinss

    Ieinteresēji. Palasīju par USB4 un Thunderbolt. Intel uztaisījis mucu un opensourcējis Thunderbolt 3, ko USB_IF taisās laist laukā ar USB4 nosaukumu, izmantojot to pašu USB-C spraudni. Cik sapratu, jaunais standarts ir savietojams arī ar visiem iepriekšējiem USB standartiem, tā kā pārejas kabeļi uz esošajām iekārtām nebūs baismīgi dārgi :) Dziļā doma – vienkāršības labad top mērogojams savienojums, kur pie vienas ligzdas var piespraust visu, sākot ar peli un beidzot ar monitoru. Ierīces barošana līdz 100W jaudai caur to pašu kabeli robežās arī būs. Intel domājot USB4 arī būvēt iekšā pa tiešo nākotnes procesoros (kāds vēl atceras 486 procesorus un VESA?). Par ātrumu augstāk jau rakstīts, paredzēt nodrošināt arī ne-USB datu pārsūtīšanu. PCI-e caur to pašu kabeli laikam, ārējo disku masīvu būvētājiem mājas apstākļos varētu patikt. Mazs bonusiņš – Thunderbolt saknes nodrošina iespēju spraust USB4 ierīces ķēdē vienu aiz otras. Tie, kuri zina, kas ir SCSI vai vismaz ir strādājuši ar āboldzelžiem izdevniecībās un tipogrāfijās 1990-jos gados, sapratīs.

    TL/DR: https://newsroom.intel.com/news/intel-takes-steps-enable-thunderbolt-3-everywhere-releases-protocol/

    Reklāma