Web Analytics
More
    Reklāma

    Gaidāms ātrāks USB datu pārraides standarts un samudžinātāki nosaukumi

    Jaunākie raksti

    USB 3.1 datu pārraides standarts vēl nav īsti ieviests ikdienas ierīcēs, bet kungi un dāmas no USB Implementers Forum jau grasās ieviest USB 3.2 standartu. USB 3.2 standarts būs ne tikai ātrāks par USB 3.1, bet tas arī atnesīs vēl lielāku haosu USB izmantoto versiju nosaukumos.

    USB 3.2 standarts atbalstīs datu pārraides ātrumus līdz 20 Gb/s, kas ir divas reizes vairāk par USB 3.0 teorētiskajiem ātrumiem. Diemžēl USB 3.2 standarts vēl arvien ir divas reizes lēnāks par Thunderbolt 3. USB 3.2 standarta 20 Gb/s datu pārraidi varēs nodrošināt arī ar jau esošiem USB 3.1 vadiem.

    Reklāma

    Ko tas mums nozīmēs ikdienā? Tuvākos pāris gadus – pilnīgi neko! Android viedtālruņi ar USB Type-C spraudņiem vēl arvien paļaujas uz USB 2.0 standartu, USB 3.2 varētu pie mums nonākt dārgākos klēpjdatoros aptuveni pēc gada.

    USB Forum vienlaikus izlēmis arī nedaudz parotaļāties ar standartu nosaukumu maiņu. Mēģināšu to aprakstīt pēc iespējas skaidrāk – jau šobrīd pastāvošie USB standarti tiks pavilkti apakšā zem USB 3.2 zīmola. USB 3.0 jau bija pārsaukts par USB 3.1 Gen 1, bet to tagad pārsauks vēlreiz par USB 3.2 Gen 1 (SuperSpeed). USB 3.1, ko šobrīd mēdz dēvēt par USB 3.1 Gen 2 nu ir kļuvis par USB 3.2 Gen 2 (SuperSpeed 10Gbps).

    USB Forum būtu jāpamācās no Wi-Fi Alliance nosaukumu došanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma