Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas-Amerikas Inovāciju balvu saņem Traumas Simulators

    Jaunākie raksti

    Vakar Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā tika paziņoti Latvijas-Amerikas Inovāciju balvas 2019 uzvarētāji.

    Izvērtējot konkursa pieteikumus, žūrijas komisija balvu nolēma piešķirt uzņēmumam Anatomy Next par inovāciju projektu “Traumas Simulators”, bet otro vietu – Ingai Ļašenko, vadošajai RTU pētniecei, Biotekstilmateriālu zinātniski pētnieciskās laboratorijas vadītājai par “Funkcionālo metamateriālu saturošo tekstilpavedienu”, kuri ieguva attiecīgi 10,000 un 5, 000 eiro lielu balvu. Konkursa uzvarētāji saņēma speciāli izgatavotu balvu, kas simbolizē radošumu un inovācijas, kā arī goda rakstu no ASV vēstniecības Latvijā.

    Reklāma

    Anatomy Next izstrādātā virtuālās realitātes apmācības sistēma “Traumas simulators” medicīnas studentiem un personālam sniedz iespēju apgūt dažādu traumu aprūpi un sagatavo tos ārkārtas situācijām. Sīkāka informācija: www.traumasimulator.com. Savukārt “Funkcionālais metamateriālu saturošais tekstilpavediens” samazina apģērba lietotāja termālo nospiedumu, kas izmantojams militāriem nolūkiem.

    Uzvarētājs Jānis Kondrāts, Exonicus/Anatomy Next projekta vadītājs par radīto inovāciju saka: “Mēs radījām Traumas Simulatoru ar mērķi atvieglot apmācības procesu un palīdzēt sagatavot neatliekamās medicīnas personālu.”

    Goda rakstus no ASV vēstnieces Latvijā saņēma uzņēmumi Asya par mākslīgā intelekta aplikāciju “Asya”, kas uzlabo komunikācijas prasmes un nodrošina atgriezenisko saiti attiecībā uz sarunas kvalitāti un Custom3D Tech par virtuālās protezēšanas un ortopēdijas klīniku “Virtual OP Hub”.

    Apbalvošanas ceremonijā piedalījās Latvijas ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro un ASV vēstniece Latvijā Nensija Baikofa Petita. Pasākuma īpašais viesis bija virtuālā dizaina, inovāciju un būvniecības reģionālais direktors Skanska ASV Alberts Zulps, kurš sniedza iedvesmojošu runu pasākuma dalībniekiem par jaunākajām tendencēm inovāciju un tehnoloģiju attīstībā.

    ASV vēstniece Nensija Baikofa Petita uzsvēra: “Inovācijas balva simbolizē uzņēmējdarbības garu starp Latviju un Amerikas Savienotajām Valstīm, jo daži no gaišākajiem prātiem apvieno kaislību, talantu un radošumu, pārveidojot idejas biznesa realitātē. Šī gada balvai tika izvirzītas izcilas nominācijas, un tās visas ir pelnījušas īpašu atzinību un novērtējumu. Es vēlos pateikties mūsu sadarbības partneriem Baltijas-Amerikas Brīvības Fondam, Amerikas Tirdzniecības palātai Latvijā, TechHub Riga un Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijai par viņu atbalstu Inovācijas balvai un atzinību minēto uzņēmumu novatoriskajam darbam.”

    Pieteikumus izvērtēja profesionāla žūrija: TechHub Riga līdzdibinātājs Andris Bērziņš, RTU rektora vietnieks Tālis Juhna, uzņēmuma Vividly vadītāja Gunita Kuļikovska, Latvijas jaunuzņēmumu asociācijas vadītāja Egita Poļanska, Baltijas-Amerikas Brīvības fonda valdes loceklis Pīters Ragaušs, ASV vēstniecības Latvijā politikas un ekonomikas nodaļas pārstāvis Maikls Ričijs un Microsoft vadītāja Baltijā un ATPL valdes locekle Renāte Strazdiņa. Pieteikumi tika vērtēti pēc tādiem kritērijiem kā novatorisms, ietekme, pielietojamība, sadarbība, projekta briedums un pievienotā vērtība. Pretendentu atlasē tika izvērtēti arī vairāki faktori, kas vērtēja saikni starp Latviju un ASV.

    Latvijas-Amerikas Inovāciju balvu rīko ASV vēstniecība Latvijā, Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds (BAFF) un Amerikas Tirdzniecības Palāta Latvijā (ATPL) ciešā sadarbībā ar tehnoloģiju jaunrades telpu TechHub Riga un Latvijas Start-up uzņēmumu asociāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma